Go Back
Print

Kerstcocktail met O'live gin, veenbessensap, gesuikerde veenbessen en rozemarijn

Gang Drinks
Keyword christmas, cocktail, cranberries, gin, gintonic, olive
Servings 1 cocktail

Ingredients

  • 40 à 60 ml O'live GIN naar eigen smaak toevoegen
  • scheutje 100% veenbessensap naar eigen smaak toevoegen
  • Fevertree Elderflower Tonic
  • enkele takjes rozemarijn
  • ijsblokjes
  • 1 limoen

GESUIKERDE VEENBESSEN

  • 100 ml water
  • 75 gram suiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • enkele veenbessen
  • limoensap

Instructions

  • 1. Wrijf de rand van het glas in met limoensap en dop de rand daarna in een schaaltje met kristalsuiker.
  • 2. Doe een scheutje veenbessensap in een glas. In een glas voeg je als eerste de cranberry siroop toe.Vul het glas af met crushed ijs en schenk vervolgens voorzichtig de gin erbij.Top af met de tonic en steek het takje Rozemarijn erlangs.
  • 3. Vul het glas met ijsblokjes en schenk voorzichtig de gin erbij.
  • 4. Doe er de gewenste hoeveelheid tonic bij.
  • 5. Werk af met een schijfje limoen en een takje rozemarijn.
  • 6. Serveer de cocktail met een prikker met enkele gesuikerde veenbessen.

GESUIKERDE VEENBESSEN

  • 1. Was de veenbessen en blancheer de veenbessen kort.
  • 2. Doe het water en de suiker samen in een steelpan en zet op laag vuur tot alle suiker gesmolten is.
  • 3. Voeg de veenbessen en de suikersiroop samen in een kom en laat 1 uur weken.
  • 4. Laat de veenbessen even uitlekken in een zeef.
  • 5. Doe de witte kristalsuiker in een bord en rol één voor één de veenbessen erdoor.
  • 6. Leg op bakpapier en laat even drogen. Steek de gesuikerde veenbessen op een prikker en serveer samen met de kerstcocktail.