Weeg de rijst droog af en kook volgens de verpakking en zet opzij.
Was alle groenten en schil de wortel. Snijd de ui, wortel, champignons en courgette in fijne kleine blokjes. Snijd de lente ui in fijne ringen.
Stoof de ui en bak het gehakt rul in een beetje olie. Voeg de andere groenten toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gekookte rijst, 6 eetlepels sojasaus, 6 eetlepels ketchup toe en roer goed. Proef en voeg meer sojasaus (zouter) of meer ketchup (zoeter) toe naar eigen smaak. Bak even op medium vuur.
Breek 2 eieren in een kom samen met een snuf zout. Klop los met een vork.
Doe een beetje olie in een pan en voeg het eiermengsel toe. Bak als een pannenkoek.
Wanneer de bodem gaar is en de bovenkant nog een klein beetje lopen, draai je de omelet om. Als de omelet een mooi goudgelig kleurtje heeft, zet je het vuur af. Dit is een omelet voor 1 persoon. Herhaal voor een tweede portie.
Neem een klein kommetje en doe het rijstmengsel erin. Druk de rijst goed aan in de kom met de achterkant van een lepel. Leg een bord op de kom en draai om zodat je een mooi bolletje rijst hebt in je serveerbord.
Leg de omelet over de bol rijst en vorm nog wat extra met behulp van je handen en een velletje keukenpapier. Plooi de randjes een beetje onder het rijstmengsel.TIP: Een klein kommetje is beter dan bv. een grote soepkom. Versier royaal met strepen ketchup (spuitbus los uit de pols) en laat je innerlijke Picasso maar even los. De ketchup zorgt voor extra smaak! Werk af met een beetje verse peterselie.
Serveer eventueel met een salade.