Go Back
Print

Parelcouscous salade met romanesco, Granny Smith en Boursin citroen & rozemarijn

vegetarische salade
Gang Salad, Side Dish
Keuken Belgian, French, Italian
Keyword appel, boursin, cheese, citroen, romanesco, rozemarijn, salade, vegetarisch
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Servings 4 personen
Author By Sin

Ingredients

  • 250 g parelcouscous
  • 1 romanesco in roosjes
  • 100 g Boursin citroen & rozemarijn
  • 2 Granny Smith appels
  • 1 grote rode ui
  • 1 groentenbouillonblokje
  • handje pecannoten grof gehakt
  • 1 citroen
  • verse peterselie
  • verse dille als afwerking (optioneel)

dressing:

  • 6 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels azijn naar keuze: appelazijn, rodewijnazijn,...
  • 2 koffielepels mosterd

Instructions

  • Verdeel de romanesco in roosjes, spoel ze af en blancheer ze 4 minuten in gezoutenkokend water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
  • Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Was de appels, snijd ze in kwartjes, verwijder hetklokhuis en snijd ze daarna in fijne partjes en blokjes. Besprenkel de appelblokjes meteen beetje citroensap om ze fris en kleurrijk te houden.
  • Snijd een halve citroen in dunne schijfjes voor de garnering. Spoel de verse peterselie en hak deze fijn. Hak ook een handjevol pecannoten grof om later als topping tegebruiken.
  • Plaats de Boursin Lemon & Rosemary op een bord en verkruimel het zachtjes met eenvork. Dit zorgt voor een romige textuur in de salade
  • Vul een kookpot met water en voeg een groentenbouillonblokje toe. Breng het water aande kook. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Meestal duurtdit ongeveer 8-9 minuten. Laat de couscous goed uitlekken na het koken.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de dressing in een kom, voeg de fijngehakte peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door elkaar
  • Doe de parelcouscous met de romanesco, appelblokjes en de rode ui in een grotemengkom. Voeg de dressing toe en meng goed door elkaar.
  • Strooi de verkruimelde Boursin over de salade.
  • Garneer de salade met pecannoten, citroenschijfjes en verse kruiden.

Notes

Breng je gerecht op smaak: voeg meer honing toe voor een zoete toets of citroensap
voor een zure toets!
Experimenteer met verschillende azijnsoorten in de dressing om de salade een persoonlijke twist te geven.