Spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verspreid de kikkererwten over een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en voeg vervolgens paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, kaneel en zout toe. Roer goed zodat de kikkererwten gelijkmatig gekruid zijn.
Rooster ze in de oven gedurende 30 minuten, roer halverwege even door. Laat ze daarna afkoelen tot ze lekker knapperig zijn.
groenten voorbereiden
Was de komkommer en kerstomaten. Snijd de komkommer in halve maantjes en halveer de tomaatjes.
Snijd de rode ui in fijne ringen.
Doe alles in een kom, breng op smaak met een beetje peper, zout en olijfolie en meng goed.
pitabroodjes vullen
Verwarm de pitabroodjes kort in de oven of broodrooster.
Leg het pitabroodje plat op een snijplank en snijd het zorgvuldig doormidden, zodat je het broodje makkelijk kan vullen zonder dat het uit elkaar valt.
Smeer de binnenkant royaal in met tzatziki.
Vul de pita’s met de groenten en geroosterde kikkererwten.
Werk af met verkruimelde Boursin olijf & rozemarijn en enkele extra toefjes tzatziki.
Garneer met verse kruiden voor een frisse touch.
Notes
Wil je extra pit? Voeg een snufje cayennepeper toe aan de kikkererwtenkruidenmix!Varieer met groenten en toppings naar keuze!Enjoy!