1theelepelgedroogde munt of 1 handje verse muntversnipperd
pepernaar eigen smaak
zoutnaar eigen smaak
Instructions
voor de mujadara
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Bak de uien al roerend tot ze goudbruin en krokant zijn aan de randen.
Haal met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord met keukenpapier. De uien worden nog krokanter tijdens het afkoelen. Bewaar de olie en zet opzij.
Doe de linzen in een kookpot, voeg een snuf zout en ruim water toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en kook met deksel gaar volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de gestoomde Tilda Basmatirijst 2 minuten in de magnetron. Voeg de rijst bij de linzen met een snuf zout. Roer alles los met een vork, dek af en laat 5 minuten rusten.
Voeg de komijn toe samen met het limoensap, peper en eventueel extra zout. Roer goed door. Giet de bewaarde olie erover en meng opnieuw.
voor de komkommeryoghurtsaus
Meng in een klein kommetje de yoghurt met fijne blokjes komkommer, geraspte knoflook, fijngesneden munt en snuf zout.
Proef en breng op smaak met extra peper, zout of extra munt naar wens.
Voor een dunnere saus voeg je wat extra water toe (ongeveer 60ml).
Laat de saus minimum 30 minuten rusten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Werk af met verse munt en een scheut olijfolie vlak vóór het serveren.
voor het serveren
Schep de mujadara op een groot bord of schaal. Leg de krokant gebakken uien er bovenop en voeg enkele lepels komkommeryoghurtsaus toe.
Garneer met granaatappelpitjes, verse peterselie, munt en een schijfje limoen.
TIP: Besprenkel met limoensap en schep door alle lagen heen voor de perfecte hap: zachte linzen, losse rijst, krokante uitjes, frisse saus en aromatische kruiden.Enjoy!
Notes
Let op dat de uien tijdens het bakken niet verbranden. Het gaat plots snel.Voor mujadara gebruik je het best bruine of groene linzen omdat ze stevig blijven na het koken en hun structuur behouden, waardoor de korrels van linzen en rijst duidelijk te onderscheiden zijn. Dit zorgt voor de juiste textuur en bite in het gerecht. (rode linzen koken sneller en vallen uit elkaar, waardoor ze papperig worden)