Gemarineerde biefstukreepjes, Oosterse paddenstoelenmengeling, noedels naar keuze, sesamzaadjes en lente-ui
Gang Main Course
Keuken Asian
Servings 4personen
Author by Sin
Ingredients
400gbiefstukbv. dunne lende, entrecote
noedels naar keuzebv. sobanoedels, rijstnoedels, udon, mihoen
1bakjeOosterse paddenstoelenmengeling
1uiin halve ringen
2teentjesknoflookgeperst of geraspt
2 cmgembergeraspt
50mlsojasaus
40mlketjap manis
1elsesamolie
handjegeroosterde sesamzaadjes
2lente-uitjesin fijne ringen
1rode peperoptioneel
plantaardige olie
Instructions
Voor de marinade:
Pel de ui en de knoflook. Verwijder de schil van de gember met de achterkant van een lepel. Halveer de ui en snijd in fijne ringen. Pers de look en rasp de gember.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in dunne ringetjes.Hou een beetje apart voor de afwerking.
Snijd het biefstuk in dunne fijne plakjes en doe deze samen met de ui, look, gember en de rode peper in een kom.
Voeg de sojasaus, ketjap, sesamolie en geroosterde sesamzaadjes toe en meng goed. Zet opzij en laat even marineren.
Voor de noedels:
Kook de gewenste noedels gaar volgens de verpakking
Giet af (en spoel indien nodig met koud water) en meng met een lepeltje sesamolie en zet opzij.
Voor de paddenstoelenmengeling:
Borstel de paddenstoelen (verwijder aarde) en snijd eventuele houterige deeltjes weg.
Snijd de grote exemplaren in dunnere plakken en laat de kleinere paddenstoelen in hun geheel.
Bak de paddenstoelen gaar in een beetje olie. Kruid met peper en zout en zet opzij.
Voor de wok:
Was de lente-ui en snijd in dunne schuine ringen. Hou een beetje apart voor de afwerking.
Verhit een scheutje plantaardige olie in de wok en voeg de marinade met de biefstuk toe.
Roerbak de biefstukreepjes even kort op hoog vuur en doe daarna het deksel op de wok en draai het vuur lager zodat het biefstuk niet te taai wordt, maar mals en sappig gaart. Laat even garen tot de gewenste cuisson.
Voeg de paddenstoelenmengeling toe en schep om.
Voeg de noedels toe en roer om.
Doe de lente-ui ringetjes en geroosterde sesamzaadjes erbij en roer om. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer en werk af met lente-ui, sesamzaadjes en rode peper ringetjes.
Notes
ServeertipServeer met rijst in plaats van noedels. Eet de gemarineerde biefstuk op authentieke wijze uit de hand. Neem een blad baby gem (de minivariant van de Romeinse sla) in je hand en vul het blad met een beetje vlees, rijst, lente-ui, sesamzaad, rode peper. Rol het slablad op en eet op Aziatische wijze uit de hand.