Go Back
Print

Crumble met appel, peer, bosbessen en kaneel

Gang Breakfast, Dessert
Keyword appel, bosbessen, crumble, kaneel, peer, suiker, zusto
Servings 6 personen
Author By Sin

Ingredients

  • 100 gram havermoutvlokken
  • 100 gram bosbessen
  • 1 peer
  • 1 appel
  • 2 el suiker(vervanger)
  • halve koffielepel kaneel
  • 50 gram bruine suiker
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • snufje zout

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2. Schil de peer en de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  • 3. Was de bosbessen en dep ze droog.
  • 4. Doe de bosbessen, appel, peer, suiker(vervanger), kaneel, snufje zout in een ovenschaal en meng goed.
  • 5. Doe de havermoutvlokken, suiker en bloem in een kom.
  • 6. Smelt de boter in een steelpannetje en meng met de havermoutvlokken, suiker en bloem. Roer goed.
  • 7. Verdeel het mengstel over het fruit in de ovenschaal.
  • 8. Strooi nog een beetje kaneel over het geheel.
  • 9. Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. De crumble is klaar van zodra het fruit zacht is en het crumblelaagje een mooi goudbruin kleurtje heeft.

Notes

Geniet van deze crumble en een kopje koffie of thee. De perfecte start van je dag!