Go Back
Print

Naanbrood met gebakken peer, brie, tijm en honing

Gang Main Course, Side Dish
Keyword brie, honey, honing, naan, naanbread, pear, peer, pizza, thyme, tijm
Author By Sin

Ingredients

  • 6-8 naanbroodjes zelfgemaakt of kant-en-klaar Zie link in post
  • 1 stuk brie plakjes
  • 4 peren conference
  • olijfolie
  • 1 zoete ui
  • 1 teentje look
  • verse tijm
  • peper & zout
  • vloeibare honing
  • handje walnoten
  • verse peterselie of koriander optioneel

Instructions

  • 1. Was en versnipper de zoete ui. Stoof de ui in een beetje olijfolie.
  • 2. Doe een scheutje olie in een pan en voeg de geperste knoflook toe en verse peterselie of koriander.
  • 3. Was en schil de peren en snijd in langwerpige plakken. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en stoof de peren tot ze een mooi gebakken kleurtje hebben en beetgaar zijn. Draai de peren regelmatig om.
  • 4. Was en versnipper de tijmblaadjes.
  • 5. Snijd de brie of geitenkaas in in plakjes en meng met enkele flinke lepels honing. Voeg enkele tijmblaadjes toe en roer goed.
  • 6. Hak de walnoten grof en meng ze met een lepeltje honing;
  • 7. Verwarm de oven voor op 200°.
  • 8. Bestrijk de naanbroodjes met het oliemengsel met peterselie of koriander
  • 9. Verdeel de zoete ui over de naanbroodjes en bedek met enkele plakken gebakken peer. Werk af met enkele walnootjes, tijmblaadjes, peper en zout.
  • 10. Bak de naanbroodjes 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 11. Vlak voor het serveren doe je nog enkele drizzles honing over de pizza en klaar is kees!

Notes

TIP! Bestrijk de naanbroodjes met een laagje gesmolten boter of olijfolie met verse peterselie of koriander alvorens ze in de oven voor te bakken.