Go Back
Print

Koreaanse bulgogi op authentieke wijze

Gang Main Course
Keuken Asian
Keyword biefstukreepjes, bulgogi, koreaans, rijst, rundsvlees, sla
Author By Sin

Ingredients

Voor de bulgogi marinade

  • 500 g tenderloin (filet)
  • 1/2 nashipeer (Aziatische peer) Of bosc peer
  • 1/2 ui
  • 4 teentjes look
  • 1 cm gember
  • 3 lente-uitjes
  • 3 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el mirin (rijstwijn)
  • 2 el lichtbruine suiker
  • 1 el sesamolie
  • 1 kleine wortel
  • zwarte peper
  • zout

Voor de Ssamjang dip

  • 2 el doenjang (Koreaanse sojabonenpasta)
  • 1 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 1 lente-ui
  • 1 teentje look
  • 2 el honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes

Serveertips

  • rijst
  • kleine slablaadjes
  • kimchi

Instructions

BULGOGI MARINADE

  • Snijd het vlees in zeer fijne plakken en daarna in reepjes. Hoe dunner, hoe beter. Verwijder indien nodig het vet. (TIP: Vries het vlees eventjes in om fijne plakjes te kunnen snijden of vraag de slager om fijne plakjes met de machine te snijden.)
  • Doe de peer, ui, look en gember in de foodprocessor en maal fijn tot een puree.
  • Doe de runderreepjes in een kom en voeg de puree toe.
  • Snijd 2 lente-uien in ringen en voeg toe.
  • Schil de wortel en snijd in fijne, langwerpige plakken. Doe ze bij de rest in de kom.
  • Voeg de sojasaus, bruine suiker, sesamolie, rijstazijn, mirin, peper en zout toe en meng goed. Zet even in de koelkast om te marineren. (Minimum 30 minuten, bij voorkeur enkele uren)
  • Doe een beetje olie in een bakpan en bak of grill de bulgogi kort gaar. Let op! Bak de bulgogi niet te lang anders worden ze te taai. De reepjes moeten mals en sappig smaken.
  • Snijd 1 lente-ui in ringen en voeg toe aan de bulgogi om te serveren.
  • Werk af met lente-ui en sesamzaadjes

SSAMJANG DIP

  • Doe de sojabonenpasta, chilipasta, ui, lente-ui, look, honing, sesamolie en sesamzaadjes in een kom en meng goed.
  • Schep het mengsel in een schaaltje en zet op tafel.

Serveertips

  • Was de slablaadjes en dep ze droog. Leg ze op een groot bord of een schaal.
  • Kook de rijst volgens de verpakking. (Bij voorkeur sushirijst of kleverige rijst)
  • Serveer de ssamjang dip in een schaaltje.
  • Serveer met kimchi (het nationale gerecht van Korea).
  • Zet nog enkele toppings op tafel zoals sesamzaadjes, lente-ui ringen, gekleurde pepers, etc.

Notes

Eet de bulgogi op authentieke wijze.
  1. Neem een slablad in je hand
  2. Leg er een beetje rijst, bulgogi, kimchi,... op
  3. Doe er wat ssamjangdip over
  4. Rol op (indien grote slabladeren) of eet het slablad uit de hand. 맛있게 드십시오! Eet smakelijk!