Snijd het vlees in zeer fijne plakken en daarna in reepjes. Hoe dunner, hoe beter. Verwijder indien nodig het vet. (TIP: Vries het vlees eventjes in om fijne plakjes te kunnen snijden of vraag de slager om fijne plakjes met de machine te snijden.)
Doe de peer, ui, look en gember in de foodprocessor en maal fijn tot een puree.
Doe de runderreepjes in een kom en voeg de puree toe.
Snijd 2 lente-uien in ringen en voeg toe.
Schil de wortel en snijd in fijne, langwerpige plakken. Doe ze bij de rest in de kom.
Voeg de sojasaus, bruine suiker, sesamolie, rijstazijn, mirin, peper en zout toe en meng goed. Zet even in de koelkast om te marineren. (Minimum 30 minuten, bij voorkeur enkele uren)
Doe een beetje olie in een bakpan en bak of grill de bulgogi kort gaar. Let op! Bak de bulgogi niet te lang anders worden ze te taai. De reepjes moeten mals en sappig smaken.
Snijd 1 lente-ui in ringen en voeg toe aan de bulgogi om te serveren.
Werk af met lente-ui en sesamzaadjes