Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Notes
Print
Kimchi bokkeumbap (fried rice)
Gang
Main Course
Keuken
Asian
Keyword
bokkeumbap, fried, fried rice, gebakken, kimchi, koreaans, korean, rijst
Servings
4
personen
Author
By Sin
Ingredients
400
g
Tilda fragrant Jasmine rice
droog afgewogen
300
g
kimchi
60
ml
kimchisap
indien beschikbaar
2 (of 3)
el (flinke lepels)
gochujang
3 lepels indien je graag spicy eet
3
lente uitjes
2
el
sesamzaadjes
1
vel
gedroogd zeewier (nori)
4
eieren
1 spiegelei per persoon
200
g
enoki mushroom (3 of 4 bosjes enoki)
optioneel maar een echte aanrader!
200
g
spek- of hamblokjes of leftover vlees (kip,..)
optioneel
1
teentje
look
1
zoete
ui
1
el
sesamolie
60
ml
water
plantaardige olie
peper en zout
Instructions
Stoof de versnipperde ui, geplette look en het vlees (spek, spam, ham, kip,...).
Voeg de kimchi toe en bak voor 5 minuten.
Voeg de enoki mushroom toe.
voeg de koude rijst, kimchisap, gochujang toe en meng goed. Bak een 5-tal minuten op hoog vuur.
Voeg de sesamolie toe.
Bak 1 spiegelei per persoon in een beetje olie. Gebruik eventueel een bakring voor een mooie ronde vorm.
Snijd het vel zeewier in snippers en snijd de lente ui in fijne ringen.
Werk af met sesamzaadjes, lente ui en zeewiersnippers en serveer warm op een bord of in een bolletje (omgekeerd kommetje).
Notes
TIPS:
Het vlees is niet traditioneel en kan je weglaten als je een vegetarische versie wenst.
Als je niet van pittig houdt, kan je de gochujang vervangen door sojasaus, maar dan moet je een beetje inboeten qua smaak.
Je gebruikt het best koude gekookte rijst van de dag ervoor. Doordat de rijst wat steviger is zal het beter de smaak van de kimchi opnemen.