Go Back
Print

Kimchi bokkeumbap (fried rice)

Gang Main Course
Keuken Asian
Keyword bokkeumbap, fried, fried rice, gebakken, kimchi, koreaans, korean, rijst
Servings 4 personen
Author By Sin

Ingredients

  • 400 g Tilda fragrant Jasmine rice droog afgewogen
  • 300 g kimchi
  • 60 ml kimchisap indien beschikbaar
  • 2 (of 3) el (flinke lepels) gochujang 3 lepels indien je graag spicy eet
  • 3 lente uitjes
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 vel gedroogd zeewier (nori)
  • 4 eieren 1 spiegelei per persoon
  • 200 g enoki mushroom (3 of 4 bosjes enoki) optioneel maar een echte aanrader!
  • 200 g spek- of hamblokjes of leftover vlees (kip,..) optioneel
  • 1 teentje look
  • 1 zoete ui
  • 1 el sesamolie
  • 60 ml water
  • plantaardige olie
  • peper en zout

Instructions

  • Stoof de versnipperde ui, geplette look en het vlees (spek, spam, ham, kip,...).
  • Voeg de kimchi toe en bak voor 5 minuten.
  • Voeg de enoki mushroom toe.
  • voeg de koude rijst, kimchisap, gochujang toe en meng goed. Bak een 5-tal minuten op hoog vuur.
  • Voeg de sesamolie toe.
  • Bak 1 spiegelei per persoon in een beetje olie. Gebruik eventueel een bakring voor een mooie ronde vorm.
  • Snijd het vel zeewier in snippers en snijd de lente ui in fijne ringen.
  • Werk af met sesamzaadjes, lente ui en zeewiersnippers en serveer warm op een bord of in een bolletje (omgekeerd kommetje).

Notes

TIPS:
  1. Het vlees is niet traditioneel en kan je weglaten als je een vegetarische versie wenst.
  2. Als je niet van pittig houdt, kan je de gochujang vervangen door sojasaus, maar dan moet je een beetje inboeten qua smaak.
  3. Je gebruikt het best koude gekookte rijst van de dag ervoor. Doordat de rijst wat steviger is zal het beter de smaak van de kimchi opnemen.