4eetlepelstijmsiroop of rozemarijnsiroopzelfgemaakt of vervangen door bv. honing
100mlwaterAls je de tijm- of rozemarijnsiroop zelf maakt.
100g rietsuikerAls je de tijm- of rozemarijnsiroop zelf maakt.
vleugjehoning (optioneel)Indien je geen siroop hebt en de mocktail toch zoeter wenst.
ijsblokjes of crushed ice
verse takjestijm of rozemarijn
partjepompelmoes of een schijfje/partje citroen of limoen
enkele schijfjesgember
tonic optioneel
IJSTHEE MET HIBISCUS, LYCHEE & PASSIEVRUCHT
1flesVOLVIC infusion BIO hibiscus, lychee & passievruchtKant-en-klaar infusiewater te vinden bij Colruyt.
gekoeld bruiswaterbv. SodaStream
versemunt
granaatappelpitjes
ijsblokjes
limoen of citroen
rozenknopjesoptioneel
sprite of 7upoptioneel
citroen- of limoensapoptioneel
Instructions
KRUIDIGE PEERLIMONADE
Pers de citroenen en vang het sap op in een bakje zodat je het citroensap achteraf gemakkelijk kan toevoegen aan je mocktail.
Halveer de peer en doe de ene helft in een glas ter decoratie. Schil de andere helft, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
Doe de stukjes peer, het citroensap (naar eigen smaak) en een snufje kaneelpoeder in een blender en mix goed.
Doe het mengsel in een glas, voeg de ijsblokjes toe en leng aan met gekoeld bruiswater (naar eigen smaak).
Voeg een vleugje honing toe voor een zoete toets. (optioneel)
Versier met een kaneelstokje, kaneelpoeder en enkele takjes tijm.
POMPELMOES EN TIJM
Doe 100 g rietsuiker en 100 ml water in een kookpot en breng aan de kook.
Als de suiker gesmolten is voeg je enkele schijfjes gember en 4 verse takjes tijm of rozemarijn toe.
Laat 10 minuten pruttelen op zacht vuur.
Zeef het mengsel en zet opzij om af te koelen.
Vul het glas met ijsblokjes of crushed ice.
Giet vier eetlepels tijm- of rozemarijnsiroop in een glas en leng aan met vers pompelmoessap en bruiswater (en eventueel een beetje tonic). De verhouding hangt af van je eigen voorkeur en smaak.
Werk af met een partje pompelmoes (of citroen of limoen) en enkele verse takjes tijm of rozemarijn.
Als je niet zo'n fan bent van de bittere smaak van pompelmoes, kan je nog een vleugje honing toevoegen of jouw glas een suikerrandje geven voor de zoete toets.
IJSTHEE MET HIBISCUS, LYCHEE & PASSIEVRUCHT
Doe de ijsblokjes in een glas
Voeg het gekoelde infusiewater met hibiscus, lychee en passievrucht toe en leng aan met bruiswater en eventueel een beetje sprite of 7up als je het wat zoeter wenst. (kan allebei met SodaStream).
Voeg eventueel een beetje citroen- of limoensap toe (naar eigen smaak)
Werk af met granaatappelpitjes, verse muntblaadjes (en eventueel) rozenknopjes voor the 'final touch'. (Het oog wil nu eenmaal ook wat)