Go Back
Print

3 x Mocktails

3 alcoholvrije mocktails voor Tournée Minérale
Gang Drinks
Keuken Belgian
Keyword alcoholvrij, aperitief, apero, bruiswater, drank, drink, fruitwater, ijsthee, limonade, mocktail, sodastream, spuitwater, tournée minérale
Servings 1 glas
Author By Sin

Ingredients

KRUIDIGE PEERLIMONADE

  • 1 peer bv. doyenne (een saprijke peer)
  • 2 citroenen citroensap
  • 100 ml gekoeld bruiswater bv. SodaStream bruiswater
  • 1 kaneelstokje
  • vleugje honing
  • enkele takjes verse tijm
  • ijsblokjes

POMPELMOES EN TIJM

  • vers pompelmoessap (of kant-en-klaar) geperst
  • gekoeld bruiswater bv. SodaStream bruiswater
  • 4 eetlepels tijmsiroop of rozemarijnsiroop zelfgemaakt of vervangen door bv. honing
  • 100 ml water Als je de tijm- of rozemarijnsiroop zelf maakt.
  • 100 g rietsuiker Als je de tijm- of rozemarijnsiroop zelf maakt.
  • vleugje honing (optioneel) Indien je geen siroop hebt en de mocktail toch zoeter wenst.
  • ijsblokjes of crushed ice
  • verse takjes tijm of rozemarijn
  • partje pompelmoes of een schijfje/partje citroen of limoen
  • enkele schijfjes gember
  • tonic optioneel

IJSTHEE MET HIBISCUS, LYCHEE & PASSIEVRUCHT

  • 1 fles VOLVIC infusion BIO hibiscus, lychee & passievrucht Kant-en-klaar infusiewater te vinden bij Colruyt.
  • gekoeld bruiswater bv. SodaStream
  • verse munt
  • granaatappelpitjes
  • ijsblokjes
  • limoen of citroen
  • rozenknopjes optioneel
  • sprite of 7up optioneel
  • citroen- of limoensap optioneel

Instructions

KRUIDIGE PEERLIMONADE

  • Pers de citroenen en vang het sap op in een bakje zodat je het citroensap achteraf gemakkelijk kan toevoegen aan je mocktail.
  • Halveer de peer en doe de ene helft in een glas ter decoratie. Schil de andere helft, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
  • Doe de stukjes peer, het citroensap (naar eigen smaak) en een snufje kaneelpoeder in een blender en mix goed.
  • Doe het mengsel in een glas, voeg de ijsblokjes toe en leng aan met gekoeld bruiswater (naar eigen smaak).
  • Voeg een vleugje honing toe voor een zoete toets. (optioneel)
  • Versier met een kaneelstokje, kaneelpoeder en enkele takjes tijm.

POMPELMOES EN TIJM

  • Doe 100 g rietsuiker en 100 ml water in een kookpot en breng aan de kook.
  • Als de suiker gesmolten is voeg je enkele schijfjes gember en 4 verse takjes tijm of rozemarijn toe.
  • Laat 10 minuten pruttelen op zacht vuur.
  • Zeef het mengsel en zet opzij om af te koelen.
  • Vul het glas met ijsblokjes of crushed ice.
  • Giet vier eetlepels tijm- of rozemarijnsiroop in een glas en leng aan met vers pompelmoessap en bruiswater (en eventueel een beetje tonic). De verhouding hangt af van je eigen voorkeur en smaak.
  • Werk af met een partje pompelmoes (of citroen of limoen) en enkele verse takjes tijm of rozemarijn.
  • Als je niet zo'n fan bent van de bittere smaak van pompelmoes, kan je nog een vleugje honing toevoegen of jouw glas een suikerrandje geven voor de zoete toets.

IJSTHEE MET HIBISCUS, LYCHEE & PASSIEVRUCHT

  • Doe de ijsblokjes in een glas
  • Voeg het gekoelde infusiewater met hibiscus, lychee en passievrucht toe en leng aan met bruiswater en eventueel een beetje sprite of 7up als je het wat zoeter wenst. (kan allebei met SodaStream).
  • Voeg eventueel een beetje citroen- of limoensap toe (naar eigen smaak)
  • Werk af met granaatappelpitjes, verse muntblaadjes (en eventueel) rozenknopjes voor the 'final touch'. (Het oog wil nu eenmaal ook wat)

Notes

Santé!