Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Print
Aziatisch zijdezacht gestoomd ei
steamed silken egg
Gang
Appetizer, Main Course, Side Dish
Keuken
Asian
Keyword
asian food, eggs, steamed egg
Prep Time
5
minutes
minutes
Cook Time
20
minutes
minutes
Servings
2
Author
by Sin
Ingredients
5
eieren
1-2
delen
water of bouillon
gebruik bouillon voor extra smaak
peper
zout
1
lente-ui
in fijne ringen
sojasaus
naar eigen smaak
sesamzaadjes
optioneel
Instructions
Breek de eieren in een maatbeker en klop los met een vork.
Breng op smaak met peper en zout.
Lees de hoeveelheid af op de maatbeker.
Voeg 1 deel bouillon toe (of 2 delen voor een extra zachte, authentieke versie).
Roer goed met een klopper en zeef het mengsel in een diepe kom.
Dek af met doorzichtige folie en stoom 15–20 minuten.
Controleer: het ei moet egaal gestold zijn, zonder natte plekken.
Haal voorzichtig uit de stomer, snijd een raster met een mes en giet er royaal sojasaus over. Beweeg de kom zodat de saus in de inkepingen trekt.
Garneer met lente-ui, sesamzaadjes of chili-olie.
Notes
Gebruik kippenbouillon voor een rijke smaak of dashi voor een Japanse twist.
Serveer warm als hartig voorgerecht of koud als lichte snack.