Go Back
Print

Aziatisch zijdezacht gestoomd ei

steamed silken egg
Gang Appetizer, Main Course, Side Dish
Keuken Asian
Keyword asian food, eggs, steamed egg
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 2
Author by Sin

Ingredients

  • 5 eieren
  • 1-2 delen water of bouillon gebruik bouillon voor extra smaak
  • peper
  • zout
  • 1 lente-ui in fijne ringen
  • sojasaus naar eigen smaak
  • sesamzaadjes optioneel

Instructions

  • Breek de eieren in een maatbeker en klop los met een vork.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Lees de hoeveelheid af op de maatbeker.
  • Voeg 1 deel bouillon toe (of 2 delen voor een extra zachte, authentieke versie).
  • Roer goed met een klopper en zeef het mengsel in een diepe kom.
  • Dek af met doorzichtige folie en stoom 15–20 minuten.
  • Controleer: het ei moet egaal gestold zijn, zonder natte plekken.
  • Haal voorzichtig uit de stomer, snijd een raster met een mes en giet er royaal sojasaus over. Beweeg de kom zodat de saus in de inkepingen trekt.
  • Garneer met lente-ui, sesamzaadjes of chili-olie.

Notes

  • Gebruik kippenbouillon voor een rijke smaak of dashi voor een Japanse twist.
  • Serveer warm als hartig voorgerecht of koud als lichte snack.