30 minuten (liefst enkele uren) laten marineren 30 minutesminutes
Total Time 45 minutesminutes
Servings 4personen
Author By Sin
Ingredients
bulgogimarinade
500grundsfiletmals biefstuk
½nashipeerof boscpeer
½ui
4teentjesknoflook
1cmgember
3lente-uitjes
3eetlepelssojasaus
1eetlepelrijstazijn
1eetlepelmirin (rijstwijn)
2eetlepelslichtbruine suiker
1eetlepelsesamolie
1wortel
peper en zout
ssamjangdipsaus
2eetlepelsdoenjangKoreaanse sojabonenpasta
1eetlepelgochujangkoreaanse chilipasta
1lente-ui
1teentjeknoflook
2eetlepelshoning
1eetlepelsesamolie
1eetlepelsesamzaadjes
serveertips
400gTilda pure Basmatirijst
kimchi
slablaadjes
sesamzaadjes
Instructions
voor de bulgogimarinade
Snijd het vlees in dunne plakjes en daarna in fijne reepjes. (TIP: laat het biefstuk in carpaccio snijden door de slager. Vraag voor het malste biefstuk)
Pureer de peer, ui, knoflook en gember tot een gladde pasta in de foodprocessor.
Doe de runderreepjes in een kom en voeg de puree toe.
Snijd 2 lente-uien in ringen en voeg toe.
Schil de wortel en snijd in fijne, langwerpige plakken. Doe ze bij de rest in de kom.
Voeg de sojasaus, bruine suiker, sesamolie, rijstazijn, mirin, peper en zout toe en meng goed. Zet even in de koelkast om te marineren. (min. 30 minuten, bij voorkeur enkele uren)
Doe een beetje olie in een bakpan en bak of grill de bulgogi kort gaar. Let op! Bak de bulgogi niet te lang anders wordt het te taai en te droog. De reepjes moeten mals en sappig smaken.
Werk af met lente-ui en sesamzaadjes
voor de ssamjangdip
Meng de doenjang, gochujang, lente-ui, knoflook, honing, sesamolie en sesamzaadjes in een kom.
Schep de dipsaus in een schaaltje, strooi er wat sesamzaadjes over en zet op tafel.
serveren
Kook de Tilda pure basmatirijst volgens de verpakking. Deze rijst neemt de bulgogisaus perfect op.
Schep de rijst op een mooie schaal en verdeel er de bulgogi over.
Werk af met sesamzaadjes en lente-ui.
Schik de slablaadjes op een aparte schaal en serveer met kimchi en de pittige ssamjangdip als sidedishes.
voor de authentieke Koreaanse ervaring
Neem een slablad in je hand.
Voeg een beetje rijst, bulgogi en kimchi toe en een toefje ssamjang.
Rol het slablad op (indien grote bladeren) of eet het uit de hand en proef een ware Koreaanse smaakexplosie vol zoete, pittige en umami tonen.