Go Back
Print

Koreaanse bulgogi

Koreaanse bulgogi met rijst, kimchi en ssamjangdip
Gang Main Course
Keuken Asian
Keyword bulgogi, kimchi, koreaans, korean, ssamjang
Prep Time 25 minutes
Cook Time 20 minutes
30 minuten (liefst enkele uren) laten marineren 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4 personen
Author By Sin

Ingredients

bulgogimarinade

  • 500 g rundsfilet mals biefstuk
  • ½ nashipeer of boscpeer
  • ½ ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 3 lente-uitjes
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel mirin (rijstwijn)
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 wortel
  • peper en zout

ssamjangdipsaus

  • 2 eetlepels doenjang Koreaanse sojabonenpasta
  • 1 eetlepel gochujang koreaanse chilipasta
  • 1 lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

serveertips

  • 400 g Tilda pure Basmatirijst
  • kimchi
  • slablaadjes
  • sesamzaadjes

Instructions

voor de bulgogimarinade

  • Snijd het vlees in dunne plakjes en daarna in fijne reepjes. (TIP: laat het biefstuk in carpaccio snijden door de slager. Vraag voor het malste biefstuk)
  • Pureer de peer, ui, knoflook en gember tot een gladde pasta in de foodprocessor.
  • Doe de runderreepjes in een kom en voeg de puree toe.
  • Snijd 2 lente-uien in ringen en voeg toe.
  • Schil de wortel en snijd in fijne, langwerpige plakken. Doe ze bij de rest in de kom.
  • Voeg de sojasaus, bruine suiker, sesamolie, rijstazijn, mirin, peper en zout toe en meng goed. Zet even in de koelkast om te marineren. (min. 30 minuten, bij voorkeur enkele uren)
  • Doe een beetje olie in een bakpan en bak of grill de bulgogi kort gaar. Let op! Bak de bulgogi niet te lang anders wordt het te taai en te droog. De reepjes moeten mals en sappig smaken.
  • Werk af met lente-ui en sesamzaadjes

voor de ssamjangdip

  • Meng de doenjang, gochujang, lente-ui, knoflook, honing, sesamolie en sesamzaadjes in een kom.
  • Schep de dipsaus in een schaaltje, strooi er wat sesamzaadjes over en zet op tafel.

serveren

  • Kook de Tilda pure basmatirijst volgens de verpakking. Deze rijst neemt de bulgogisaus perfect op.
  • Schep de rijst op een mooie schaal en verdeel er de bulgogi over.
  • Werk af met sesamzaadjes en lente-ui.
  • Schik de slablaadjes op een aparte schaal en serveer met kimchi en de pittige ssamjangdip als sidedishes.

voor de authentieke Koreaanse ervaring

  • Neem een slablad in je hand.
  • Voeg een beetje rijst, bulgogi en kimchi toe en een toefje ssamjang.
  • Rol het slablad op (indien grote bladeren) of eet het uit de hand en proef een ware Koreaanse smaakexplosie vol zoete, pittige en umami tonen.