Keyword chicken, fried chicken, kip, koreaans, korean food, yangnyeom
Author By Sin
Ingredients
VOOR EXTRA MALSE KIP
500gkipdijfilet (botloos)bij lokale slager
1eiwit
1theelepelgember
½ theelepelbaking soda
1eetlepelsojasaus
1eetlepelmirinof rijstwijn of 1 koffielepel honing als alternatief)
1theelepellookfijngehakt
½ theelepelsuiker
snufpeper
VOOR HET KROKANTE JASJE + FRITUREN
175gaardappelzetmeel
62gbloem
1theelepelbakpoeder
snufpeper
VOOR DE YANGNYEOMSAUS
4eetlepelsgochujang3 indien minder pittig
4eetlepelsketchup
4eetlepelshoning of bruine suiker
1eetlepelsojasaus
1eetlepelrijstazijn
1eetlepelknoflookfijngehakt
1eetlepelwater
halve theelepelgeraspte gember
1theelepelsesamolie
VOOR DE AFWERKING
geroosterde sesamzaadjes
lente-uiin fijne ringen
Instructions
VOOR DE MALSE KIP
Snijd de kip in hapklare stukken.
Meng de kipstukjes met ½ theelepel baking soda en meng het door elkaar. Laat 15 minuten staan.
Spoel de kip goed af en dep droog met keukenpapier.
Maak de marinade: doe de sojasaus, mirin, knoflook, suiker, peper, eiwit en gember in een kom en meng goed.
Voeg toe aan de kip en roer goed. Laat minimum 30 minuten staan.
VOOR HET KROKANTE JASJE + FRITUREN
Meng de ingrediënten in een kom.
Doe het mengsel in een schaal of bord.
Haal elk kipstukje erdoor en zorg dat elk stuk dik en poederig is.
Laat 5 minuten rusten: de coating wordt steviger.
Het geheim van de krokante kip = dubbel frituren.
Doe een ruime hoeveelheid olie in een wokpan of zet je frituur op 175°C.
Eerste bak: Bak de kip 4 - 6 minuten in de olie tot lichtbruin en goudgaar.
Haal de kipstukjes eruit en laat even uitlekken en rusten op een rooster of keukenpapier. Laat 5-10 minuten rusten.
Tweede bak: Bak de kipstukjes een tweede keer op 190°C 1-2 minuten tot ze super krokant en diep goudbruin zijn.
Laat uitlekken op een rooster.
YANGNYEOMSAUS
Doe alle ingrediënten in een steelpan en meng goed.
Breng aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen tot het glanst en licht indikt.
AFWERKING
Doe de kipstukjes in een grote kom.
Giet de warme saus erover en meng tot elk stuk mooi glanst en bedekt is met saus.
Serveer in een mooi bord of schaal.
Bestrooi met sesamzaad en lente-ui.
Notes
* Bak in kleinere porties zodat de olie heet blijft.* Schud de pan zachtjes zodat de stukjes niet aan elkaar plakken.* Als de olie te snel afkoelt --> wacht 30 seconden tussen porties.KINDVRIENDELIJKE SAUS* 4 eetlepels ketchup, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel water, 1 theelepel appelazijn, halve theelepel knoflookpoederAlles 1-2 minuten zacht verwarmen tot het glanst, mengen onder de kip en klaar!