Verwarm de oven voor op 220°C.
Was de tomaten en paprika’s en snijd in grove stukken. Spoel de peterselie en laat uitlekken op keukenpapier.
Maak ui en knoflook schoon, snijd in grove stukken en maal in de foodprocessor. Zet opzij.
Doe paprika en peterselie in de foodprocessor en mix fijn.
Voeg de tomaten toe en mix door.
Voeg de tomatenpuree toe.
Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en chilipoeder.
Voeg de olijfolie toe en mix tot een juicy mengsel.
Giet het mengsel door een zeef om overtollig vocht te verwijderen.
Doe het mengsel in een grote kom en voeg de ui, look en het gehakt toe (niet in de foodprocessor, anders wordt het te papperig). Meng goed.
Dek af met folie en laat 1-2 uur marineren in de koelkast. Meng opnieuw door na het marineren.
Leg tortilla’s op een bakplaat met bakpapier. Smeer per tortilla ± 2 eetlepels gehaktmengsel uit in een dunne, egale laag.(met de handen of de bolle kant van een lepel) Laat de randen vrij.
Bak 9-10 minuten tot het gehakt gaar is en de randen knapperig en goudbruin zijn. Let op dat de randen niet verbranden.
Haal de wrap uit de oven en besprenkel met citroen. Rol de wrap op en smullen maar! Je kan de wrap ook opvullen met sla, komkommer, tomaat, rode ui en een frisse yoghurtsaus zoals tzatziki.
Serveer met citroenpartjes en eventueel tzatziki of een andere yoghurtsaus.