Go Back
Print

Boursin Money Bags met scampi's

Gang Appetizer
Keuken Asian
Keyword appetizer, aziatisch, boursin, briekdeeg, garnaal, hapjes, money bags, scampi
Servings 12 stuks
Author By Sin

Ingredients

  • 1 doosje Boursin Knoflook & Fijne Kruiden (of Boursin naar keuze) Doos van 150 g
  • wontonvellen of brickvellen bv.in Delhaize
  • 1 ei
  • 1 bussel lente-ui bosui kan ook, maar dan zijn de "touwtjes" iets te dik en moet je ze nog halveren in de lengte.
  • halve rode ui
  • 3 grote garnalen/scampi's kleine scampi's? Gebruik 5 of 6 scampi's
  • beetje suiker
  • peper en zout
  • 1/4 citroen optioneel
  • verse tijm als afwerking
  • zoetzure saus en/of sojasaus als dip voeg sesamzaadjes toe
  • eetbare bloempjes optioneel

Instructions

  • Als je wontonvellen gebruikt, heb je al het perfecte formaat. Als je brickvellen hebt gekocht, dan snijd je de vellen best in vierkantjes van 12 cm x 12 cm.
  • Laat de Boursin Knoflook & Fijne Kruiden op kamertemperatuur komen. Doe de Boursin in een kom.
  • Neem 3 lente-uien (afhankelijk van de grootte). Verwijder de uiteinden en spoel ze eventjes onder de kraan. Snijd in dunne ringen en voeg toe aan de boursin.
  • Leg de overige lente-uien op een snijplank en verwijder het witte gedeelte. (Zorg dat je voldoende hebt om ongeveer 12 money bags dicht te knopen). Doe de groene lente-uien in een kom en overgiet met kokend water en laat 5' staan. De lente-uien worden slap door het warme water. Hierdoor kan je ze perfect gebruiken als touwtje om de zakjes mee dicht te knopen. Haal ze uit het water en laat uitlekken en afkoelen.
  • Neem 3 grote scampi's of garnalen. (Indien je kleine scampi's hebt, neem je er 5 of 6). Kruid met peper en zout en snijd in fijne stukjes. Voeg de fijngesneden stukjes scampi's toe aan de Boursinvulling. Proef en voeg meer scampi's toe indien nodig.
  • Breng op smaak met peper, zout en een beetje suiker. Meng goed. Indien je dit wenst kan je ook nog een klein beetje citroen aan de vulling toevoegen.
  • Breek 1 ei in een kom en roer los met een vork.
  • Neem 1 briekvel of wontonvel. Leg 1 à 1,5 koffielepel Boursinvulling in het midden van het vel. (Experimenteer met hoeveel vulling er in jouw money bag kan alvorens het openscheurt.
  • Dop jouw vingertoppen in het ei en maak een vierkant rond het vulsel. Dit zorgt ervoor dat jouw money bag makkelijker dichtblijft tijdens het frituren. Doe dit niet op de randen, want de randen worden dichtgeknoopt.
  • Vouw het vel dicht naar het midden toe en maak een zakje. Knoop het zakje dicht met behulp van lente-ui. Indien je voldoende hebt, kan je het zakje 2 x dichtknopen. (Tip: je kan dit perfect alleen doen, maar tijdens de feestdagen zijn een extra paar handen erg handig om de zakjes dicht te knopen.) ;-)
  • Verwarm de friteuse op 170°-175°C. Leg de money bags in het mandje en laat 2 minuten frituren. Houd de money bags in de gaten. Soms is 2 minuten te lang afhankelijk van jouw friteuse. Als ze een goudbruin kleurtje hebben, zijn ze klaar.
  • Laat de money bags uitlekken op een vel keukenpapier.
  • Neem een mooie serveerschaal. Verdeel de money bags over de slablaadjes. Serveer met zoetzure saus en/of sojasaus. Voeg sesamzaadjes toe aan de dipsauzen.
  • Versier met verse dille en eetbare bloempjes en dippen maar! Enjoy!

Notes

TIPS
Liever vegetarisch? Laat de scampi's weg.
Liever een andere vulling? Je kiest zelf wat je aan de vulling wil toevoegen. bv. krab, kip,..
Liever een andere Boursinsoort? Gebruik jouw favoriete Boursin. bv. ook lekker met Boursin Truffel, Boursin vijgen, enz.
Vind je het dichtknopen moeilijk? De money bags zijn vrij gemakkelijk dicht te knopen met de lange lente-uitjes, maar indien je er echt niet in slaagt, kan je dun keukentouw gebruiken om de money bags vast te binden alvorens je de zakjes toebindt met lente-ui. Let op! Vergeet daarna het touwtje niet te verwijderen of om te vermelden dat jouw gasten het uiteinde van de moneybags niet mogen opeten. ;-)