Boursin Money Bags

Boursin Money Bags

De feestdagen staan voor de deur! 2023 is voorbij gevlogen. De grote carrièreswitch begin dit jaar zorgde ervoor dat ik minder tijd had om te koken. But I’ll make it up to you! Want ik sluit het jaar af met een KNALLER van een feesthapje! Are you ready? 🙂

Let’s be honest! De feestdagen draaien niet alleen om het gezellig samenzijn, maar lekker eten en enkele glaasjes bubbels horen daar nu eenmaal ook bij! Heb ik gelijk of heb ik gelijk? Er worden in deze periode extra veel flesjes gekraakt en we maken ons mentaal klaar voor een periode van (te)veel (vr)eten. Soms (lees: altijd) veel meer dan we eigenlijk kunnen verteren. Tijdens deze periode durven we al eens selectief doof te zijn wanneer ons lichaam ons een ‘HALT!’ toeroept. Maar dat hoort er nu eenmaal bij! We noemen het niet voor niets de FEESTKILO’S. Christmas calories don’t count, right?

FEESTMENU

En jij? Ben jij al volop bezig met jouw kerst- of eindejaarsmenu samen te stellen of mag jij elders jouw voetjes onder tafel schuiven en genieten van alle culinaire hoogstandjes? In onze familie is het een combinatie van beide. Iedereen bereidt iets voor of brengt iets mee. Een feestmenu bestaat meestal uit héél veel verschillende hapjes (the more the better!), daarna volgt een feestelijk voorgerechtje. Meestal zijn we al verzadigd door deze 2 gangen, maar van zodra onze maag een kleine pauze heeft gehad, maken we ons klaar voor een feestelijk hoofdgerecht. En uiteraard is er geen feestmenu zonder zoete afsluiter. Traditiegewijs kiest men vaak voor een kerststronk of kerstbuche, maar een dessertbuffet met verschillende zoete zondes smaakt ook altijd!

Boursin money bags

Eerlijk? Mijn favoriete gedeelte zijn DE HAPJES (duh!). Van populaire, eeuwenoude klassiekers zoals een dadel omwenteld met spek, croque monsieurs en minipizza’s, groententerrine, ovenhapjes, enz. tot nieuwe creaties. En als ik aan feestdagen denk, dan denk ik automatisch aan Boursin en gerookte zalm. Een GOUDEN DUO, a match made in heaven! Dit jaar kies ik voor een feestelijk hapje met Boursin, maar ik wou graag eens een hapje maken zonder gerookte zalm. Héél moeilijk, maar we moeten durven experimenteren als we voor iets nieuw en ‘mindblowing‘ willen gaan tijdens de hapjesronde. 😉

Boursin Money Bags met scampi’s en zoetzure saus

Wat denk je van een Boursin hapje met Aziatische twist? Lekkere ‘Money Bags’, geïnspireerd op de Chinese luxe wontons die gegeten worden rond Chinees nieuwjaar. Ze symboliseren welvaart (zakje geld – money bag) en een gelukkig leven. Ik kan je verzekeren dat je héél gelukkig wordt van deze kleine gelukszakjes. 😉 Meestal worden ze traditioneel gevuld met gehakt en garnaal, maar ik maakte ze met een lekkere vulling van Boursin knoflook & fijne kruiden, lente-ui en scampi’s. Oorspronkelijk maakte ik dit hapje vegetarisch, maar tijdens het creëren van het hapje kreeg ik zin om er een beetje scampi’s door te mengen. Ik eet dat dolgraag. Maar je kan dit dus perfect achterwege laten om er een vegetarisch hapje van te maken.

Deze luxe wontonhapjes worden vooral gemaakt en gegeten rond het Chinese Nieuwjaar. Ze staan symbool voor welvaart en een gelukkig leven.

Boursin verschillende smaken

Boursin heeft veel verschillende smaken bv. Boursin vijgen & 3 noten, zwarte peper, truffel,…
Ik koos voor de klassieker Boursin knoflook & fijne kruiden, maar kies gerust jouw persoonlijke favoriet voor dit hapje. Het is tenslotte jij (en jouw familie of vrienden) die ervan zullen genieten. So, you do you! 🙂

BOURSIN is een heerlijke smaakmaker voor ALLES! In mijn hapje vervangt Boursin de klassieke gehaktvulling. De money bags krijgen een smeuïge textuur en worden op smaak gebracht door lente-ui en scampi’s (of zonder scampi’s als je het veggie wil houden). Maar voeg er vooral aan toe wat JIJ lekker vindt.
Wist je trouwens dat Boursin een nieuwe smaak heeft uitgebracht? Boursin Truffel is vanaf nu te vinden in de winkelrekken. Let op! Deze smaak is limited edition, dus haast je als je deze lekkere smaak graag in huis wil halen.

Boursin Zwarte Peper en Truffel (limited edition)

Money Bags vouwen

Het recept

Ik weet het. De hapjes zien er spectaculair uit, maar ze zijn ZO gemakkelijk en snel te maken. Zeker het proberen waard! Geloof je mij niet? Check it out yourself! Scroll maar verder voor het ultieme feestrecept van 2023. Ready. Set. GO!

Afdrukken

Boursin Money Bags met scampi’s

Gang Appetizer
Keuken Asian
Keyword appetizer, aziatisch, boursin, briekdeeg, garnaal, hapjes, money bags, scampi
Porties 12 stuks
Author By Sin

Ingrediënten

 • 1 doosje Boursin Knoflook & Fijne Kruiden (of Boursin naar keuze) Doos van 150 g
 • wontonvellen of brickvellen bv.in Delhaize
 • 1 ei
 • 1 bussel lente-ui bosui kan ook, maar dan zijn de "touwtjes" iets te dik en moet je ze nog halveren in de lengte.
 • halve rode ui
 • 3 grote garnalen/scampi's kleine scampi's? Gebruik 5 of 6 scampi's
 • beetje suiker
 • peper en zout
 • 1/4 citroen optioneel
 • verse tijm als afwerking
 • zoetzure saus en/of sojasaus als dip voeg sesamzaadjes toe
 • eetbare bloempjes optioneel

Bereiding

 • Als je wontonvellen gebruikt, heb je al het perfecte formaat. Als je brickvellen hebt gekocht, dan snijd je de vellen best in vierkantjes van 12 cm x 12 cm.
 • Laat de Boursin Knoflook & Fijne Kruiden op kamertemperatuur komen. Doe de Boursin in een kom.
 • Neem 3 lente-uien (afhankelijk van de grootte). Verwijder de uiteinden en spoel ze eventjes onder de kraan. Snijd in dunne ringen en voeg toe aan de boursin.
 • Leg de overige lente-uien op een snijplank en verwijder het witte gedeelte. (Zorg dat je voldoende hebt om ongeveer 12 money bags dicht te knopen). Doe de groene lente-uien in een kom en overgiet met kokend water en laat 5' staan. De lente-uien worden slap door het warme water. Hierdoor kan je ze perfect gebruiken als touwtje om de zakjes mee dicht te knopen. Haal ze uit het water en laat uitlekken en afkoelen.
 • Neem 3 grote scampi's of garnalen. (Indien je kleine scampi's hebt, neem je er 5 of 6). Kruid met peper en zout en snijd in fijne stukjes. Voeg de fijngesneden stukjes scampi's toe aan de Boursinvulling. Proef en voeg meer scampi's toe indien nodig.
 • Breng op smaak met peper, zout en een beetje suiker. Meng goed. Indien je dit wenst kan je ook nog een klein beetje citroen aan de vulling toevoegen.
 • Breek 1 ei in een kom en roer los met een vork.
 • Neem 1 briekvel of wontonvel. Leg 1 à 1,5 koffielepel Boursinvulling in het midden van het vel. (Experimenteer met hoeveel vulling er in jouw money bag kan alvorens het openscheurt.
 • Dop jouw vingertoppen in het ei en maak een vierkant rond het vulsel. Dit zorgt ervoor dat jouw money bag makkelijker dichtblijft tijdens het frituren. Doe dit niet op de randen, want de randen worden dichtgeknoopt.
 • Vouw het vel dicht naar het midden toe en maak een zakje. Knoop het zakje dicht met behulp van lente-ui. Indien je voldoende hebt, kan je het zakje 2 x dichtknopen. (Tip: je kan dit perfect alleen doen, maar tijdens de feestdagen zijn een extra paar handen erg handig om de zakjes dicht te knopen.) 😉
 • Verwarm de friteuse op 170°-175°C. Leg de money bags in het mandje en laat 2 minuten frituren. Houd de money bags in de gaten. Soms is 2 minuten te lang afhankelijk van jouw friteuse. Als ze een goudbruin kleurtje hebben, zijn ze klaar.
 • Laat de money bags uitlekken op een vel keukenpapier.
 • Neem een mooie serveerschaal. Verdeel de money bags over de slablaadjes. Serveer met zoetzure saus en/of sojasaus. Voeg sesamzaadjes toe aan de dipsauzen.
 • Versier met verse dille en eetbare bloempjes en dippen maar! Enjoy!

Tips

TIPS
Liever vegetarisch? Laat de scampi’s weg.
Liever een andere vulling? Je kiest zelf wat je aan de vulling wil toevoegen. bv. krab, kip,..
Liever een andere Boursinsoort? Gebruik jouw favoriete Boursin. bv. ook lekker met Boursin Truffel, Boursin vijgen, enz.
Vind je het dichtknopen moeilijk? De money bags zijn vrij gemakkelijk dicht te knopen met de lange lente-uitjes, maar indien je er echt niet in slaagt, kan je dun keukentouw gebruiken om de money bags vast te binden alvorens je de zakjes toebindt met lente-ui. Let op! Vergeet daarna het touwtje niet te verwijderen of om te vermelden dat jouw gasten het uiteinde van de moneybags niet mogen opeten. 😉

SERVEERTIP

De Boursin Money Bags kan je serveren op slablaadjes en versieren met verse dille en eetbare bloempjes. Ik koos voor rode eetbare bloempjes omwille van de kerstperiode. (Santa Red) 😉
De Money Bags worden traditioneel geserveerd met sojasaus, maar ik vind zoetzure saus net een tikkeltje feestelijker. Maar serveer gerust beide dipssausjes en werk af enkele sesamzaadjes voor de final touch!

Enjoy! 🙂

Heb je de Money Bags gemaakt? Let me know!

Boursin Money Bags

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat jij en jouw gasten ervan vinden!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Boursin.

Meer info?

www.boursin.be
Volg Boursin via Instagram, Facebook en Youtube.Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating