Mosselhapje met tartaarsaus en verse kruiden (PAUWELS sauzen)

Mosselhapje met tartaarsaus en verse kruiden (PAUWELS sauzen)

HO HO HO! It’s almost Christmas!
Ben jij klaar voor de feestdagen? Of mis jij een beetje Christmas feeling? Vier jij dit jaar uitgebreid met familie in beperkte kring of blijf jij nog even op een veilige afstand in je vertrouwde coronabubbel? Of je het nu alleen, met z’n tweetjes, thuis met het gezin of met de hele familie viert… één ding is zeker! Bij de feestdagen hoort een lekker hapje, een glaasje bubbels en een feestelijke maaltijd. Toch? Alleen heb ik (net zoals veel mama’s) weinig tijd om in de keuken te staan. De afkoelingsweek is voor veel ouders begonnen en dat wil zeggen dat we minder tijd hebben om voorbereidingen te treffen of om lang in de keuken te staan. Niets vervelender dan aan je kookfornuis te staan met een hangerige peuter rond je been dat schreeuwt om aandacht. Dit jaar kies ik dus voor enkele eenvoudige hapjes, zoals dit mosselhapje met een lekkere kant-en-klare tartaarsaus van PAUWELS SAUZEN.

OVER PAUWELS SAUZEN

In samenwerking met PAUWELS SAUZEN ontving ik een lekker pakketje met daarin hun negen unieke kant-en-klare sauzen. Al 112 jaar lang maken ze de beste sauzen om op je broodje te smeren tijdens de lunch, om een lekkere salade mee af te werken of als dip voor bij de apero of voor bij een lekker frietje met stoofvlees. Want een goeie saus, dat smaakt altijd en overal!

9 SAUZEN

 • Andalouse
 • Algérienne
 • Samurai
 • Tartare
 • Ketchup
 • Mayo
 • Look/Ail
 • Brasil
 • Cocktail

  Bekijk hier het hele assortiment: www.pauwels-sauces.be

PAUWELS SAUZEN vroeg mij om een feestelijk hapje te creëren met één van hun lekkere sauzen. Ik koos voor de tartaarsaus en voegde er zelf nog wat verse kruiden aan toe samen met een kneepje citroen. Met deze lekkere basis vullen we een mosselschelpje met daarop een gebakken mosseltje en nog wat verse dille voor een feestelijke toets. Benieuwd hoe je dit eenvoudige hapje maakt? Bekijk dan zeker ook eens mijn reel op Instagram.

Afdrukken

Mosselhapje met tartaarsaus en verse kruiden

Gang Appetizer
Keyword appetizer, feestmenu, hapjes, kruiden, mosselen, tartaar, tartaarsaus
Porties 8 personen
Author By Sin

Ingrediënten

 • 1 kg mosselen (bij voorkeur grote mosselen)
 • 6 el tartaarsaus (Pauwels sauzen)
 • 200 ml witte wijn
 • 1 stengel groene selder
 • 1 wortel
 • 100 g bloem
 • 8 el plantaardige olie
 • 1 laurierblad
 • zwarte peper & zout
 • 2 el zilveruitjes
 • 2 el verse dille
 • 2 el verse peterselie
 • 1 el dragon
 • citroen
 • snufje cayennepeper (optioneel)

Bereiding

 • Schil de wortel en spoel de selder. Snijd in stukken en doe ze samen met de witte wijn en het laurierblad in een kookpan.
 • Spoel de mosselen in koud water met een beetje zout en herhaal dit tot het water helder blijft. Verwijder eventuele baarden met een mesje. Voeg de mosselen toe aan de kookpan en kruid met peper en zout. (Let op! Mosselen die na een tik wijd open blijven staan, veel zwaarder zijn dan de rest of beschadigd zijn, gooi je beter weg).
 • Kook de mosselen vijf minuten met deksel op hoog vuur en schud regelmatig op.
 • Laat de mosselen afkoelen en haal ze één voor één uit de schelp. Bewaar de mosselschelpen. Zeef het kookvocht en zet opzij.
 • Laat de zilveruitjes uitlekken, snijd ze in fijne blokjes en zet opzij.
 • Was de verse kruiden en zet opzij.
 • Doe zes eetlepels tartaarsaus (Pauwels sauzen) in een kom en meng drie eetlepels kookvocht van de mosselen door de tartaarsaus. Roer goed tot het geheel een beetje gladder wordt (minder vast). Wil je een dunnere saus, voeg dan meer kookvocht toe. Indien je een vastere saus wil, voeg dan wat extra tartaarsaus toe. Let op dat het niet te lopend wordt, want deze saus vormt de basis in de mosselschelp.
 • Voeg de zilveruitjes en gehakte kruiden toe. Werk af met peper en zout (ev. snufje cayennepeper) en een kneepje citroen. Meng goed.
 • Schik enkele mosselschelpen in een bord en schep er een lepeltje tartaarsaus in. Zet even in de koelkast.
 • Neem een schaaltje en doe er wat bloem in. Wentel de gare mosselen één voor één door de bloem en bak ze goudbruin in een beetje olie en laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
 • Haal de mosselschelpen uit de koelkast en leg in elke schelp een warme mossel op de lichtjes gekoelde tartaarsaus.
 • Werk af met een verse dille voor de feestelijke toets en serveer meteen.

Tips

Fijne feesten!

Ik wens jullie alvast een prettige Kerst en een sprankelend 2022!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin
Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating