Go Back
Print

Mosterdmosselen met friet

Gang Main Course
Keyword friet, maille, mosselen, mosterd
Servings 2 personen
Author By Sin

Ingredients

  • 2 kg Zeeuwse mosselen 1 kg/persoon
  • 1 zak mosselgroenten (verse ui, prei, selder, wortel,..)
  • 2 flinke el Dijon mosterd Maille
  • 60 ml witte wijn
  • 120 ml room
  • 1 laurierblad
  • verse peterselie
  • verse tijm
  • boter
  • 1 teentje look
  • peper & zout
  • frietjes of brood

Instructions

  • 1. Spoel de mosselen enkele keren onder de kraan met koud water zodat er geen zand en baarden meer aan de mossel hangen.
  • 2. Smelt een beetje boter in een ruime kookpot en voeg de mosselgroenten toe.
  • 3. Voeg de mosselen toe samen met de wijn, het laurierblad, verse tijm, room, zout en peper. Dek af en breng aan de kook voor ongeveer 5 minuten tot alle mosselen zich openen. Schud regelmatig om.
  • 4. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de kookpot en leg ze in een schaal. Zet even opzij en houd de mosselen warm.
  • 5. Verwarm de saus en verwijder het laurierblad en de tijm. Tijdens het verhitten voeg je 2 flinke eetlepels Maille mosterd toe met een klopper. Zorg dat de saus niet kookt.
  • 6. Wens je meer saus? Voeg dan meer witte wijn, mosterd en room toe.
  • 7. Werk af met peper en zout naar smaak.
  • 8. Serveer de mosselen in een schaal en overgiet met de mosterdsaus.

Notes

Serveer met Belgische frietjes of een stukje brood. Bon appétit!