1. Spoel de mosselen enkele keren onder de kraan met koud water zodat er geen zand en baarden meer aan de mossel hangen.
2. Smelt een beetje boter in een ruime kookpot en voeg de mosselgroenten toe.
3. Voeg de mosselen toe samen met de wijn, het laurierblad, verse tijm, room, zout en peper. Dek af en breng aan de kook voor ongeveer 5 minuten tot alle mosselen zich openen. Schud regelmatig om.
4. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de kookpot en leg ze in een schaal. Zet even opzij en houd de mosselen warm.
5. Verwarm de saus en verwijder het laurierblad en de tijm. Tijdens het verhitten voeg je 2 flinke eetlepels Maille mosterd toe met een klopper. Zorg dat de saus niet kookt.
6. Wens je meer saus? Voeg dan meer witte wijn, mosterd en room toe.
7. Werk af met peper en zout naar smaak.
8. Serveer de mosselen in een schaal en overgiet met de mosterdsaus.
Notes
Serveer met Belgische frietjes of een stukje brood. Bon appétit!