Mosterdmosselen met friet (MAILLE)

Mosterdmosselen met friet (MAILLE)

Ben je nog op zoek naar een lekker gerechtje voor op de feesttafel? Of misschien voor tijdens de periode tussen Kerst & Nieuwjaar? Wat denk je van deze traditionele mosselen met frietjes, uiteraard met véél mosselgroentjes, een goeie scheut witte wijn, maar ook enkele flinke lepels Maille mosterd. Njammie!
Nog enkele Belgische frietjes erbij, een lekker glaasje witte wijn en genieten maar!
Ik koos trouwens voor de Zeeuwse mosselen en een zak mosselgroenten (easy peasy).

Mosterdmosselen met frietjes en een lekker glaasje wijn. Dat is pas genieten!

Afdrukken

Mosterdmosselen met friet

Gang Main Course
Keyword friet, maille, mosselen, mosterd
Porties 2 personen
Author By Sin

Ingrediënten

  • 2 kg Zeeuwse mosselen 1 kg/persoon
  • 1 zak mosselgroenten (verse ui, prei, selder, wortel,..)
  • 2 flinke el Dijon mosterd Maille
  • 60 ml witte wijn
  • 120 ml room
  • 1 laurierblad
  • verse peterselie
  • verse tijm
  • boter
  • 1 teentje look
  • peper & zout
  • frietjes of brood

Bereiding

  • 1. Spoel de mosselen enkele keren onder de kraan met koud water zodat er geen zand en baarden meer aan de mossel hangen.
  • 2. Smelt een beetje boter in een ruime kookpot en voeg de mosselgroenten toe.
  • 3. Voeg de mosselen toe samen met de wijn, het laurierblad, verse tijm, room, zout en peper. Dek af en breng aan de kook voor ongeveer 5 minuten tot alle mosselen zich openen. Schud regelmatig om.
  • 4. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de kookpot en leg ze in een schaal. Zet even opzij en houd de mosselen warm.
  • 5. Verwarm de saus en verwijder het laurierblad en de tijm. Tijdens het verhitten voeg je 2 flinke eetlepels Maille mosterd toe met een klopper. Zorg dat de saus niet kookt.
  • 6. Wens je meer saus? Voeg dan meer witte wijn, mosterd en room toe.
  • 7. Werk af met peper en zout naar smaak.
  • 8. Serveer de mosselen in een schaal en overgiet met de mosterdsaus.

Tips

Serveer met Belgische frietjes of een stukje brood. Bon appétit!

Wie komt mij vergezellen op mijn mosterdmosselenfestijn?
Ik wens jullie alvast gezellige en liefdevolle feestdagen met de goeie “bubbels“. 😉

Dit recept heb ik ontwikkeld voor Maille in samenwerking met Yapado.

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating