Go Back
Print

Mascarponemousse met advocaat, speculaas & chocoladeschilfers

Gang Dessert
Keyword advocaat, chocolade, dessert, mascarpone, mousse, speculaas
Servings 4 personen
Author By Sin

Ingredients

  • 250 gram mascarpone
  • 75 gram suiker
  • 100 ml advocaat bv. Filliers Distillery
  • 2 eieren
  • 2 el poedersuiker
  • 200 gram sinterklaas speculaas
  • geraspte sintchocolade of chocoladeschilfers

Instructions

  • 1. Splits de eieren en klop de eierdooiers luchtig met de suiker. Voeg de suiker en de mascarpone toe en roer goed.
  • 2. Voeg de poedersuiker toe aan de eiwitten en klop het eiwit stijf. Voeg het eiwit voorzichtig toe aan de mascarpone met gebruik van een spatel.
  • 3. Breek de speculaas in kleine stukjes en verkruimel het in de gewenste grootte.
  • 4. Verdeel de helft van de speculaaskruimels over 4 glaasjes. Doe er een laagje van mascarpone over. Leg opnieuw een laagje speculaaskruimels en eindig met de rest van het mascarponemengsel.
  • 5. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
  • 6. Werk af met enkele stukjes speculaas, geraspte chocolade of kant-en-klare chocoladeschilfers of andere toppings naar keuze.

Notes

Smullen maar!