Mascarponemousse met advocaat, speculaas & chocoladeschilfers

Mascarponemousse met advocaat, speculaas & chocoladeschilfers

Een snelle en simpele foto, maar daarom niet minder lekker!
Ben je nog op zoek naar een feestelijk dessertje? Heb je nog een grote voorraad liggen van de Sint? (chocolade, speculaas,…) Dan is dit jouw ideale kerstdessertje!

Mascarponemousse met speculaaskruimels, chocoladeschilfers en als speciaal ingrediënt advocaat voor de feestelijke toets.

Voor dit dessertje kan je ook kant-en-klare chocoladeschilfers gebruiken voor een mooier effect, maar ik heb mijn overschot aan Sinterklaaschocolade geraspt.
Dit dessertje is trouwens geproefd, getest & goedgekeurd door mijn kinesisten. 😉
Een receptje geïnspireerd op de Tiramisu met speculaas & advocaat van 15gram.

Afdrukken

Mascarponemousse met advocaat, speculaas & chocoladeschilfers

Gang Dessert
Keyword advocaat, chocolade, dessert, mascarpone, mousse, speculaas
Porties 4 personen
Author By Sin

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 75 gram suiker
  • 100 ml advocaat bv. Filliers Distillery
  • 2 eieren
  • 2 el poedersuiker
  • 200 gram sinterklaas speculaas
  • geraspte sintchocolade of chocoladeschilfers

Bereiding

  • 1. Splits de eieren en klop de eierdooiers luchtig met de suiker. Voeg de suiker en de mascarpone toe en roer goed.
  • 2. Voeg de poedersuiker toe aan de eiwitten en klop het eiwit stijf. Voeg het eiwit voorzichtig toe aan de mascarpone met gebruik van een spatel.
  • 3. Breek de speculaas in kleine stukjes en verkruimel het in de gewenste grootte.
  • 4. Verdeel de helft van de speculaaskruimels over 4 glaasjes. Doe er een laagje van mascarpone over. Leg opnieuw een laagje speculaaskruimels en eindig met de rest van het mascarponemengsel.
  • 5. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
  • 6. Werk af met enkele stukjes speculaas, geraspte chocolade of kant-en-klare chocoladeschilfers of andere toppings naar keuze.

Tips

Smullen maar!

Merry Christ-mask everyone!

Mascarponemousse met speculaas & advocaat

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating