Go Back
Print

French toast cinnamon rolls met berries

Wentelteefrolletjes met bessen en kaneel
Gang Breakfast, Dessert
Keyword bosbessen, cinnamon, coulis, cranberries, cream cheese, french toast, hoogstraten, kaneel, roomkaas, wentelteefjes
Servings 8 rolletjes
Author By Sin

Ingredients

  • 8 sneetjes briochebrood briochebrood of oud droog brood, ...
  • 2 bakjes bosbessen
  • 2 bakjes frambozen
  • 2 bakjes braambessen
  • 1 bakje rode besjes
  • roomkaas
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 koffielepel kaneel
  • vetstof om te bakken bakolie, bakboter,...
  • optioneel eetbare bloempjes, bloemsuiker, kokos, maple syrup,...

Instructions

  • Spoel de bessen en laat uitlekken.
  • Neem enkele bosbessen, frambozen, braambessen en rode besjes. Snijd in kleine stukjes en zet opzij.
  • Doe een handje bosbessen, een handje frambozen en een handje braambessen in een steelpannetje. Voeg een beetje water toe en eventueel een lepel suiker. (De suiker is optioneel, want de wentelteefrolletjes krijgen een suikerjasje.) Breng zachtjes aan de kook en laat 4 minuten koken op medium vuur. Roer regelmatig.
    (Duw af en toe met de achterkant van de lepel de bessen plat zodat de sappen vrij komen).
  • De bessencoulis is klaar van zodra je voldoende coulis hebt om straks over de wentelteefrolletjes te gieten. Er mogen gerust nog stukjes inzitten, dat maakt het extra lekker! Zet het vuur af, zet opzij.
  • Snijd de korstjes van het brood. Leg 1 sneetje brood op een plank en rol het plat met een deegrol.
  • Smeer een dun laagje roomkaas op de boterham. (Zie foto)
  • Doe mbv een kleine lepel een dun laagje vruchtencoulis op de roomkaas. Bedek met enkele fijne bessenstukjes.
  • Rol de sneetjes op tot een rolletje en leg opzij.
    TIP: doe een beetje roomkaas aan het uiteinde van het sneetje brood zodat het rolletje mooi dichtplakt.
  • Mix in een kom de eieren met het scheutje melk. Zorg ervoor dat de kom groot genoeg is om de rolletjes in te doppen. Zet opzij.
  • Neem een bord en meng de suiker met het kaneelpoeder. Zet opzij.
  • Neem 1 wentelteefrolletje, dop het volledig in het eiermengsel.
  • Smelt een beetje boter in een pan en bak de wentelteefjes goudbruin. Ongeveer 2 minuten aan elke kant, maar wentel ze regelmatig om.
  • Haal de rolletjes uit de pan en wentel ze één voor één in de kaneelsuiker.
  • Serveer de rolletjes op een bord en giet er een beetje bessencoulis over.
  • Werk af met extra bessen.
    Optioneel: eetbare bloempjes, bloemsuiker, kokosrasp, slagroom, maple syrup,...

Notes

NOTE:
 
  • Je kan de roomkaas vervangen door nutella, gesmolten chocolade, confituur,...
  • Je kan de bessen vervangen door fruit naar keuze bv. nutella met aardbeien
  • Je kan de kristalsuiker vervangen door bruine basterdsuiker, een suikervervanger,...