French toast cinnamon rolls met bessen

French toast cinnamon rolls met bessen

Weet je waar ik echt van kan genieten? Een verwenontbijtje op zondag. Tijdens de week hebben veel mensen amper de tijd om de dag te beginnen met een rustig en vullend ontbijt voor een gezonde kickstart van de dag. Door de ochtendrush slaan heel wat mensen het ontbijt over of steken ze haastig iets in hun mond terwijl ze al wandelend de deur uitgaan. Sommige mensen nemen een appel of banaan mee voor onderweg of knabbelen haastig op een granolabar en verontschuldigen zich met de zin “Sorry, ik heb nog niet ontbeten vandaag.” Maar na de drukke ochtenden tijdens de week, volgt een (soms) rustig en ontspannend weekend en dan is het EIN-DE-LIJK tijd om te genieten met grote G! Vooral op zondag wordt er vaak tijd genomen om uitgebreid te ontbijten of te brunchen. De tafel staat dan vol met verse chocolade- en koffiekoeken, croissants en pistolets van de bakker. Er worden gebakken eitjes met krokant spek op tafel gezet. De grote stapel pannenkoeken en versgebakken wafels worden met plezier gegrepen door onschuldige en ongeduldige kinderhandjes. Oh boy! Het water loop mij nu al in de mond als ik aan al deze lekkernijen denk. Ik hou van veel dingen en daarom vind ik een ontbijtbuffet/bruch FAN-TAS-TISCH! Maar als ik dan toch één favoriet moet kiezen dan kies ik voor een bagel met roomkaas, gerookte zalm en avocado. Mmmm…! Oh, maar voor Engelse scones met “clotted cream” en jam of een hash brown met witte bonen in tomatensaus mag je mij ook AL-TIJD wakker maken, hoor! Kortom, je kan mij met heel veel lekkere ontbijtklassiekers plezieren, maar er is maar één perfecte zoete afsluiter en dat is french toast, ook wel wentelteefjes genoemd. Deze goddelijke creatie ontdekte ik tijdens mijn layovers in Amerika. French toast met maple syrup… Oh my GOD! Zo lekker! My guilty pleasure! 🙂

Wentelteefrolletjes in een jasje van kaneel met binnenin een vulling van roomkaas en Hoogstraten bessen. Pure verwennerij!

French Toast cinnamon rolls with berries

WENTELTEEFROLLETJES

Ik zag ooit op Pinterest een foto passeren van French Toast cinnamon rolls. Hoe goed klinkt dit?
I love French Toast & I love cinnamon! So, this is like a match made in heaven! Het idee is simpel, in plaats van je wentelteefjes plat te serveren, maak je er een rolletje van, waardoor je de rolletjes kan opvullen met iets wat jij lekker vindt.
bv. nutella, gesmolten chocolade, mascarpone,…
Maar ik koos voor het duo roomkaas met Hoogstraten bessen.

HOOGSTRATEN BESSEN

Ik wilde dolgraag eens iets anders proberen dan het gouden duo aardbei-chocolade. Niets mis mee, he! Een echte klassieker, maar ik hou heel erg veel van bessen. Geef mij maar bessenijs, bessenyoghurt, bessenthee, enz. Kortom, ik ben DOL op bessen. Daarom koos ik voor de kwaliteitsvolle en smaakvolle bessen van Hoogstraten. JA! Het merk van de aardbeien! Maar dit keer liet ik de aardbeien achterwege en koos ik voor een mix van bosbessen, frambozen, braambessen en rode besjes in combinatie met een beetje roomkaas. HEERLIJK!

Hoogstraten bessen

EASY PEASY in 1, 2, 3! Let’s roll!

Vers brood is heerlijk, maar zorgt voor “zompige” rolletjes. Het is dus heel belangrijk dat je oud, droog brood of briochebrood gebruikt. Ideaal om je restjes oud brood in weg te werken en zo de voedselverspilling tegen te gaan. It’s a win-win! 😉
Deze wentelteefrolletjes zien er misschien chic en culinair uit, maar eigenlijk zijn ze in een handomdraai klaar. Simpel, snel en makkelijk! That’s the way we like it, right? Krijg je al een goestingske? Scroll maar snel verder naar beneden!

KANEELSUIKER

Cinnamon rolls, het klinkt fancy, maar eigenlijk is het niet meer dan een bord met een beetje kaneelpoeder en suiker. De rolletjes dop je eerst in een eimengsel, daarna bak je ze goudbruin en vervolgens wentel je de wentelteefrolletjes door de kaneelsuiker.

AFWERKING

En dan nu de eyecatcher! Serveer alle rolletjes op een bord, giet er een beetje vruchtencoulis over en versier met enkele besjes. Enjoy! 🙂

Het volledige recept vind je hier! You’re welcome!

Afdrukken

French toast cinnamon rolls met berries

Wentelteefrolletjes met bessen en kaneel
Gang Breakfast, Dessert
Keyword bosbessen, cinnamon, coulis, cranberries, cream cheese, french toast, hoogstraten, kaneel, roomkaas, wentelteefjes
Porties 8 rolletjes
Author By Sin

Ingrediënten

 • 8 sneetjes briochebrood briochebrood of oud droog brood, …
 • 2 bakjes bosbessen
 • 2 bakjes frambozen
 • 2 bakjes braambessen
 • 1 bakje rode besjes
 • roomkaas
 • 2 eieren
 • 3 eetlepels melk
 • 2 eetlepels kristalsuiker
 • 1 koffielepel kaneel
 • vetstof om te bakken bakolie, bakboter,…
 • optioneel eetbare bloempjes, bloemsuiker, kokos, maple syrup,…

Bereiding

 • Spoel de bessen en laat uitlekken.
 • Neem enkele bosbessen, frambozen, braambessen en rode besjes. Snijd in kleine stukjes en zet opzij.
 • Doe een handje bosbessen, een handje frambozen en een handje braambessen in een steelpannetje. Voeg een beetje water toe en eventueel een lepel suiker. (De suiker is optioneel, want de wentelteefrolletjes krijgen een suikerjasje.) Breng zachtjes aan de kook en laat 4 minuten koken op medium vuur. Roer regelmatig.
  (Duw af en toe met de achterkant van de lepel de bessen plat zodat de sappen vrij komen).
 • De bessencoulis is klaar van zodra je voldoende coulis hebt om straks over de wentelteefrolletjes te gieten. Er mogen gerust nog stukjes inzitten, dat maakt het extra lekker! Zet het vuur af, zet opzij.
 • Snijd de korstjes van het brood. Leg 1 sneetje brood op een plank en rol het plat met een deegrol.
 • Smeer een dun laagje roomkaas op de boterham. (Zie foto)
 • Doe mbv een kleine lepel een dun laagje vruchtencoulis op de roomkaas. Bedek met enkele fijne bessenstukjes.
 • Rol de sneetjes op tot een rolletje en leg opzij.
  TIP: doe een beetje roomkaas aan het uiteinde van het sneetje brood zodat het rolletje mooi dichtplakt.
 • Mix in een kom de eieren met het scheutje melk. Zorg ervoor dat de kom groot genoeg is om de rolletjes in te doppen. Zet opzij.
 • Neem een bord en meng de suiker met het kaneelpoeder. Zet opzij.
 • Neem 1 wentelteefrolletje, dop het volledig in het eiermengsel.
 • Smelt een beetje boter in een pan en bak de wentelteefjes goudbruin. Ongeveer 2 minuten aan elke kant, maar wentel ze regelmatig om.
 • Haal de rolletjes uit de pan en wentel ze één voor één in de kaneelsuiker.
 • Serveer de rolletjes op een bord en giet er een beetje bessencoulis over.
 • Werk af met extra bessen.
  Optioneel: eetbare bloempjes, bloemsuiker, kokosrasp, slagroom, maple syrup,…

Tips

NOTE:
 
 • Je kan de roomkaas vervangen door nutella, gesmolten chocolade, confituur,…
 • Je kan de bessen vervangen door fruit naar keuze bv. nutella met aardbeien
 • Je kan de kristalsuiker vervangen door bruine basterdsuiker, een suikervervanger,…


Aan tafel!

Wil je helemaal next level gaan? Versier jouw French Toast cinnamon rolls met eetbare bloempjes en nog wat extra coulis, bloemsuiker en maple syrup on top. FINGER LICKIN’ GOOD!

KNOCK YOURSELF OUT!

Deze rolletjes zijn gevuld met roomkaas en bessen, maar ga gerust voor jouw favoriete combo! Geef jij liever de voorkeur aan nutella en aardbeien? Of liever mango en kokosyoghurt? Of misschien eens een vulling met kiwibessen? Be creative & knock yourself out!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat jij of jouw kids ervan vinden!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin

#HoogstratenBessen #Danistgoe

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking Hoogstraten

#HoogstratenBessen #DanistgoeEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating