Glaasje met speculoos, rood fruit & mascarpone

Glaasje met speculoos, rood fruit & mascarpone

Dit receptje hoort eigenlijk niet thuis in de rubriek van ‘healthy food’, maar er was zoveel vraag naar dit hemelse dessertje van ‘Libelle Lekker‘, dat ik het toch maar post. Dit dessert serveer ik vaak tijdens een etentje om mijn gasten eventjes tot in de zevende hemel te brengen met deze fantastische smaakbom!

INGREDIËNTEN (voor 4 porties)
  • 250 g mascarpone
  • 3 eidooiers
  • 250 g rood fruit (gemengd)
  • 6 speculoosjes (bastogne)
  • 75 g suiker
  • 4 el frambozencoulis
BEREIDING
  1. Laat het rood fruit ontdooien in een zeefje (als je diepvriesfruit gebruikt). 

  2. Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke witte massa.
    Klop er de mascarpone door.

  3. Verkruimel de Bastognekoekjes grof, maar hou een beetje apart voor de afwerking.

  4. Meng het rood fruit voorzichtig met de frambozencoulis.
    Verdeel een beetje van de mascarponecrème over vier mooie glazen. Lepel er eerst wat fruit op, dan een laagje Bastognekoekkruimels. Herhaal. 

  5. Eindig met een laagje mascarponecrème.
    Werk af met wat grotere speculaaskruimels en een framboos en serveer. 

Een culinair orgasme!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *