Koreaanse Japchae

Koreaanse Japchae

Dit Koreaanse noedelgerecht is één van de populairste Koreaanse gerechten bij Westerlingen. Dit gerecht bestaat uit glasnoedels, een lekkere zoete dressing van sojasaus en sesamolie en allerhande groenten, ev. rundsvlees en sesamzaadjes. Een echte aanrader!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 250 g shiitakes
  • 1 pak Koreaanse glasnoedels (250 g)
  • 275 g mals biefstuk
  • 3 wortels
  • 200 g spinazie
  • lente-ui
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl mirin
  • 1 tl suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte gember
  • sesamzaadjes
  • ev. 2-3 eieren

BEREIDING

  1. Bereid de glasnoedels volgens de verpakking.
    Spoel koud af en meng met een theelepeltje sesamolie en zet koud weg.
  2. Was en snijd de shiitakes in reepjes en doe in een kom samen met de knoflook, sojasaus, sesamolie, suiker en mirin. Roer goed.
  3. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en laat samen met de shiitakereepjes 20 minuten of langer marineren.
  4. Blancheer de spinazie in 1 minuutje in kokend water, spoel koud af, knijp goed uit en breng op smaak met een snufje zout en wat sesamolie.
    Snijd de wortel en de lente-ui in julienne reepjes.
  5. Bak het biefstuk & shiitakemengsel kort op niet te hoog vuur. 
    Haal het mengsel even uit de pan en bak nu het groentenmengsel in dezelfde pan.
  6. Voeg het groentensausje (2 el sojasaus, 1 teentje knoflook, 1 el suiker)  toe en laat even sudderen en indikken. 
  7. Als de groentenreepjes enigzins gaar en bruin zijn doe je de biefstuk & shiitake er weer bij. Besprenkel met wat druppeltjes sesamolie.
  8. Splits de eieren en houd eigeel en eiwit apart. 
    Klop het mengsel los met een snufje zout.
    Doe wat olie in een pan en bak het eigeel en eiwit afzonderlijk in een pan tot je een witte of gele pannenkoek bekomt.
    Rol op en snijd die in dunne plakjes/sliertjes.
  9. Meng de koude noedels met het vlees, de shiitakes en de groenten.
  10. Proef en voeg sesamolie, sojasaus en suiker toe naar eigen smaak.
  11. Werk af met de omeletreepjes en strooi er enkele geroosterde sesamzaadjes en lente-ui over.

잘 먹겠습니다!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *