Blueberry crumble

Blueberry crumble

Ik weet het…
Er verschijnen veel te weinig desserts op mijn feed.
Dat komt omdat ik niet de beste bakker ben. (lees: vaak misbaksels) 😉
Maar als ik bezoek heb, dan verwen ik mijn gasten graag met iets
homemade.
Opgelet! Dit is niet healthyproof, maar ideaal als je jezelf eens wil verwennen met een lekker stukje gebak.
De boog kan niet altijd gespannen zijn, hé! 😉

Are you ready to (c)rumble?

Deze luchtige blueberry crumble zag ik voorbij komen bij Sandra van leukerecepten.nl
Het zag er zoooo lekker uit!
Met volle moed ging ik aan de slag en hier is ie dan!
Een prachtige en mega lekkere blueberry crumble!
Klik hier om rechtstreeks naar het recept van Sandra te gaan.

Deze luchtige blueberry crumble cake is gemaakt met yoghurt en een crumblelaag van amandel.
En als kers op de taart… oftewel de bosbes op de crumble… deze prachtige bakvorm van le creuset. Dankjewel Dhondt!
Zijn jullie goeie bakkers?
Of bak je er vaak ook niets van? 😉

INGREDIËNTEN (voor 1 taart)

VOOR DE TAART:
  • 1 bakje griekse yoghurt (170g)
  • 240 g bloem
  • 100 g suiker
  • 100 ml olijfolie
  • 4 eieren, gesplitst
  • 2 tl bakpoeder
  • 300 gr blauwe bessen
  • poedersuiker om te bestrooien
VOOR DE CRUMBLE:
  • 100 g bloem
  • 50 g boter
  • 50 g suiker
  • 3 el amandelschaafsel

BEREIDING

  1. Maak eerst de crumble: roer de suiker en bloem door elkaar en voeg de boter toe. Snijd de boter in stukjes en ga daarna met je vingertoppen door de kom totdat er allemaal kruimels ontstaan. Schep het amandelschaafsel er door en zet zolang in de koelkast.
  2. Verwarm de oven op 170 graden. Mix de eiwitten goed stijf met een mixer. Roer daarna met een lepel het eigeel er door. Voeg de suiker, olie en yoghurt toe en roer kort tot een gladde massa. Zeef de bloem en bakpoeder er bij en schep door elkaar tot een beslag.
  3. Bedek een bak of springvorm met bakpapier of vet hem goed in. Giet het beslag in de vorm en verdeel de blauwe bessen er over. Kruimel daarna de crumble er over en zet ongeveer 60 min in de oven.
  4. Controleer altijd met een sateprikker of hij gaar is van binnen. Bestrooi met poedersuiker. Tip: je kunt ook de blauwe bessen vervangen door ander fruit zoals frambozen, aardbeien of abrikoos.

Smullen maar!

Blueberry crumble

Heb je dit gerecht gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Klik hier om rechtstreeks naar het recept op leukerecepten.nl te gaan!

Op zoek naar leuke recepten?
Neem zeker eens een kijkje op www.leukerecepten.nl
Volg Sandra via Instagram en Facebook.



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *