Vrolijke mandjes @ Saly, Senegal

Vrolijke mandjes @ Saly, Senegal

Welkom in Saly, een kustplaats aan de Petite Côte van Senegal, zo’n 70 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Dakar.
Hier kan je terecht voor zon, zee, strand, gezellige barretjes en lekker eten! 
Kortom, alles voor een ontspannende vakantie!
Maar wie mij een beetje kent, weet dat ik zelden te vinden ben aan een strand waar veel toeristen zijn.
Ik kies liever voor de lokale dorpjes, leuke marktjes, rustige straten en het liefst tussen de lokale bevolking. Zalig! 🙂

Af en toe ga ik naar Senegal voor het werk. 
Helaas is het elke keer van korte duur. Ik blijf er nooit langer dan 1 dag, maar die weet ik telkens goed te benutten. 😉
‘s Ochtends word ik verwelkomd door één van deze prachtige Senegalese schoonheden met hun STRALENDE glimlach! Zij zorgen ervoor dat je optimaal kan genieten van een heerlijk ontbijtje.
Hier word je toch instant happy van? 

Na mijn ontbijt is het tijd voor mijn ochtendwandeling tot aan het water.
Daarna breng ik een bezoekje aan mijn goede vriend van de mandjes.
Jaaaaa… eindelijk gaan we het over de vrolijke mandjes hebben uit Senegal. Deze heb je ongetwijfeld al vaak zien verschijnen op mijn Instagram en Facebook. Superleuke manden (of boodschappentassen, placemats, etc.) en iedereen wil er graag eentje hebben om hun huis op te fleuren. 🙂

Kijk eens hoe trots hij is op zijn ’boutique’!

Het bezoekje aan de mandjes is voor mij altijd het hoogtepunt van de dag.
Hier ben ik eventjes zoet en kan ik mij helemaal laten gaan.
Deze rieten manden zijn stuk voor stuk handgemaakt en kunnen ze helemaal aanpassen aan je wensen qua vorm, materiaal, kleur, design, etc.
Ze werken keihard om in hun winkel de mooiste ontwerpen te etaleren. 

Wat vinden jullie van deze kleurrijke stoelen? 

Altijd weer een vrolijk moment om al die gekleurde manden bij elkaar te zien staan. Ik vind dit onwijs leuk om als cadeautje te geven met de vermelding dat ze door deze mand een Senegalese familie hebben gesteund. Vaak stop ik er dan nog iets lekkers in. 😉
Because… food you know…. ! haha!

Als ik niet meteen vind wat ik zoek, ga ik een kijkje nemen op de artisanele markt. Daar hebben ze niet alleen manden in alle kleuren, vormen en maten, maar ook instrumenten, kleren, schoenen, meubels, souvenirs etc. Het is een super gezellige plek om eventjes rond te wandelen en te genieten van alle mooie handgemaakte souvenirs en de vele vrolijke kleuren.
Want geef toe… hier word je toch blij van? 

Vroeger verbleef ik niet in Saly, maar in de hoofdstad Dakar.
Daar ging ik ook altijd even langs bij de mandjes.
Ik vond het daar stiekem leuker om mandjes te shoppen omdat het een ‘openlucht’ winkel was. Prachtig, toch?!
Ik heb door de jaren heen al zoveel manden gekocht (en weggeschonken) dat bijna iedereen in mijn omgeving er wel ééntje in huis heeft staan.

Deze mannen zijn zo fier op hun winkel en altijd ZO vriendelijk en ZO behulpzaam, dat ik ooit eens al mijn oude juwelen heb weggeschonken die ze mochten verkopen of verdelen over hun familie.
Hier waren ze ongelofelijk blij mee en sindsdien blijf ik hun familie steunen door veel mandjes te kopen en daar maak ik dan weer veel familieleden, vrienden en volgers blij mee. Everybody happy! It’s a WIN-WIN! 

Ook zo’n fan van deze mandjes?
Hou dan zeker mijn Instagram en Facebook in de gaten.
En wie weet krijg jij binnenkort zo’n vrolijk Senegalees mandje toegestuurd zoals onderstaande foto’s! 🙂

Mijn bezoek is pas helemaal af als ik in de supermarkt enkele potjes Afrikaanse piment (ev. met gember) heb gekocht.
Heerlijk in je sauzen (bv. spaghettisaus) of om je gerechten extra pit te geven. Alleen als je echt van pittig houdt! 😉

Piment met gember

Ik heb al heeeeel veel mensen verrast met zo’n leuke mand, (ik denk dat mijn moeder ondertussen een eigen winkel kan beginnen met al haar manden, boodschappentassen, placemats, etc.) toch heb ik er ooit ééntje voor mezelf gekocht. Ik ben nog steeds helemaal verliefd op MIJN mand! 

Mijn eigen Senegalees mandje

Benieuwd naar een Senegalees gerecht?
Probeer dan zeker eens ‘Yassa au Poulet’.
Yassa is een pittig gerecht met uien en gemarineerd gevogelte of vis.
De marinade is het sterke punt van dit gerecht en zit bomvol smaak.
Wil je dit graag eens klaarmaken? Klik HIER voor het recept.

Yassa au Poulet


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *