Sla uit de serre

Sla uit de serre

Voor mijn 30 ste verjaardag kreeg ik van hubby een serre voor beginners! 
Ik kreeg plots een idee om mijn eigen groenten te kweken, maar zelf had ik daar nul ervaring mee.
Ik heb ook niet echt groene vingers… 
Dus ik moest mij eerst bewijzen met deze mini serre, alvorens een grote serre aan te kopen.
Eerlijk? Ik heb manlief én mezelf verbaasd! 
Ik vind het kweken van je eigen groenten echt een super leuk zomerproject!
Volgende zomer komt er dus een GROTE serre! Yippie!!!

5 REDENEN OM SLA TE ETEN
  1. SLA TELT ALS GROENTE

    Hoe meer groente je eet, hoe beter. Groente, en sla dus ook, geeft veel voordelen voor de gezondheid en hangt samen met een lager risico op chronische ziekten. Het advies is om minimaal 250 gram groente per dag te eten. Neem dus eens een lekkere salade bij de lunch of beleg je boterham met een paar blaadjes sla.

  2. BEVAT VITAMINES

    Er zijn veel verschillende soorten sla: kropsla, ijsbergsla, Romeinse sla, eikenbladsla, veldsla, rode sla, rucola. Om er maar een paar op te noemen. Sla is geen vitaminebom, maar elk soort heeft zo zijn voordelen. Zo is ijsbergsla rijk aan calcium en vitamine C. En kropsla bevat veel vitamine A.

  3. BEVAT VEZELS

    Sla is ook een bron van voedingsvezels. Deze zijn belangrijk voor een goede spijsvertering. Per dag wordt geadviseerd zo’n 30 tot 40 gram vezels te eten.

  4. WEINIG CALORIEËN

    Sla zelf bevat weinig calorieën, maar door bijvoorbeeld dressing of een flinke hoeveelheid kaas toe te voegen kan je salade alsnog in een caloriebom veranderen.
    Maak zelf een slanke salade met veel groenten en een niet te vette dressing.
    Ook kun je beter geen voorverpakte sla in zakjes kopen.
    Deze is vaak na twee dagen al niet meer goed.

  5. ANTIOXIDANTEN

    Sla bevat antioxidanten. Deze vangen vrije radicalen weg.
    Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels.
    Antioxidanten kunnen helpen tegen beschadiging en daarmee mogelijk op de lange termijn ziekten als kanker en hart- en vaatziekten voorkomen.
    Van alle slasoorten bevat rode sla de meeste antioxidanten en voedingsstoffen.
    Dit komt omdat donkere bladeren meer licht absorberen en vitamines samenvoegen.
Bron: Gezondheidsnet


Een fris knapperig slablaadje kan een simpele maaltijd helemaal opfleuren. 

Wil je liever eens een slasoep maken? 
Neem dan zeker eens een kijkje in de receptenrubriek ‘soepen’.




Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *