Gemberthee met citroen

Gemberthee met citroen

‘s Ochtends start ik mijn dag met een glas lauw water, sap van een halve geperste citroen, wat geraspte gember en een klein beetje bio honing.   Deze gemberthee met citroen wordt ook wel verkoudheidsthee genoemd en heeft heel wat gezondheidsvoordelen.

Het zuur van de citroen rekent af met de opgestapelde gifstoffen in je lichaam, verbrandt overtollig vet en levert een hoge dosis vitamine C en antioxidanten aan.
 Het sap wordt het beste warm gedronken om de thermogenese van het lichaam te stimuleren, waardoor het vetverbrandingsproces sneller in actie komt.

Dit fruitige, versterkende drankje verhindert eveneens ontsteking, verzacht maagpijn, voorkomt constipatie en bevordert de conditie van het lichaam en de gezondheid in het algemeen.
Hieronder vind je nog enkele gezondheidsvoordelen van deze gezondheidsthee.



  1. BRENGT DE SPIJSVERTERING OP GANG

    Citroen stimuleert je lever om meer gal te produceren, zodat je gemakkelijker vetten kan verteren. Bovendien rekent het zuur af met opgestapelde gifstoffen. Ook honing heeft een ontgiftende werking en is tegelijk een ideaal antibacterieel middel dat infecties helpt te verslaan.

  2. WEG MET DAT OPGEBLAZEN GEVOEL

    Warm water met citroen en honing zuivert het lichaam (en vooral de dikke darm) van dat gif, zodat alles weer gesmeerd loopt.

  3. HALLO TOILETPOT!

    Dat laatste mag je letterlijk opvatten, want dit drankje werkt ook tegen constipatie. Het stimuleert de darmen en injecteert vocht in droge stoelgang.

  4. ONDERHOUDSBEURT VOOR HET LYMFENSTELSEL

    Dit mengsel hydrateert niet alleen je hele systeem, maar verbetert ook je weerstand.

  5. INSTANT ENERGIE

    Warm water met citroen en honing hydrateert en hydratatie staat gelijk aan energie. Bovendien is de geur van citroen en gember een natuurlijke ontstresser en opkikker.

  6. PROPERE URINEWEGEN

    Honing heeft sterke antibacteriële eigenschappen. Gecombineerd met water en citroen – allebei urineafdrijvende stoffen – vormt dit het beste middel om je urinewegen een grondige schoonmaakbeurt te geven.

  7. HET VERBETERT DE MONDHYGIËNE

    De zuren in citroen en de ontsmettende stoffen in honing helpen een slechte adem te counteren. Het goedje laat ook dat witte laagje op je tong, dat bestaat uit bacteriën en voedselresten en je dus een onwelriekende adem oplevert, smelten als sneeuw voor de zon.

  8. STRALENDE HUID

    Het reinigende effect van dit drankje geeft je huid een opkikker. Dat komt door het zuiverende effect op je bloed en de herstellende en collageen boostende eigenschappen.

Verkoudheidsthee

Wil je weten hoe je deze gemberthee met citroen maakt? 
Klik dan hier.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *