Kokoswater

Kokoswater

Happiness is je dag starten met een verse kokosnoot. 
Superlekker, gezond & verfrissend! 

Voordelen VAN kokoswater
  1. WEINIG CALORIEËN EN HELPT BIJ AFVALLEN

    Kokoswater bevat weinig calorieën, namelijk 48 kcal per 250 gram. En dat is flink minder dan gewone vruchtensappen. Het bevat nauwelijks vet en het geeft je toch lang een vol gevoel.

  2. STRALENDE HUID

    Kokoswater helpt je om afvalstoffen af te voeren met als resultaat een stralende huid. De vitamine C zorgt voor de aanmaak van collageen, de stof die je huid elastisch en stevig houdt. Met 250 ml kokoswater krijg je 10% van je dagelijkse behoefte binnen.

  3. ALS MIDDELTJE TEGEN DE KATER

    Beetje te veel gedronken? Probeer de volgende keer eens wat kokoswater om je maag te kalmeren. Bovendien vul je met kokoswater snel het verloren vocht en de verloren stoffen weer aan die je uitgeplast en misschien wel uitgespuugd hebt.

  4. HELPT DE SPIJSVERTERING

    Als je problemen hebt met de spijsvertering kan kokoswater een oplossing bieden. Door de hoge concentratie vezels gaat het verstopping tegen en vermindert het zure oprispingen en brandend maagzuur.

  5. HYDRATEERT JE LICHAAM

    De samenstelling van kokoswater zorgt ervoor dat vocht in je lichaam veel sneller wordt aangevuld dan bijvoorbeeld sport- of energiedrankjes dat doen. Tijdens of na het sporten of andere zware lichamelijke inspanning, verliest je lichaam veel vocht zouten en mineralen en worden door het drinken van kokoswater snel weer aangevuld.

  6. VERLAAGT DE BLOEDDRUK

    Elektrolyten zijn zouten die zowel in als buiten de lichaamscellen voorkomen. Een verstoorde balans kan de oorzaak zijn van een verhoogde bloeddruk. Kokoswater bevat deze elektrolyten van nature. Daarom wordt wel aangeraden om ‘s ochtends kokoswater te drinken om deze balans te bevorderen.

  7. RIJK AAN VOEDINGSSTOFFEN

    Kokoswater levert je veel nuttige mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, sodium en koper. Allemaal mineralen die belangrijk zijn voor je lichaam. Je hebt er voldoende van nodig om je lichaam, organen, hersenen en zenuwstelsel goed te laten functioneren. Een glas kokoswater levert al behoorlijk aandeel van je dagelijkse behoefte.

  8. DE SAMENSTELLING VAN KOKOSWATER LIJKT OP BLOEDPLASMA

    Ongelooflijk maar waar. Omdat de samenstelling van kokoswater lijkt op dat van bloedplasma, wordt het in sommige noodsituaties rechtstreeks ingespoten in het lichaam. Niet iets om uit te proberen, maar wel interessant om te weten.




Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *