Porridge met warme bosbessensaus en granaatappelpitjes

Porridge met warme bosbessensaus en granaatappelpitjes

Op een koude winterochtend vind ik het leuk om mijn dag te starten met een warme porridge en vers fruit.
Met deze porridge kan je eindeloos variëren, maar ik vind dit heerlijk in combinatie met een warme bosbessensaus en enkele crunchy granaataappelpitjes.
Zo simpel, maar oooo zo lekker!
De porridge heb ik gemaakt met amandelmelk, zo is mijn ontbijtje ook nog eens veganproof!

Om mijn ontbijtje compleet te maken, drink ik er een verse gemberthee met citroen bij.
Zo heb ik meteen mijn portie vitamientjes binnen.
Wat een powerontbijt! De perfecte kickstart van mijn dag!

INGREDIËNTEN (voor 1 portie)
  • 50 g muesli of havermout
  • 180 ml plantaardige melk (bv. amandelmelk)
  • 2 handjes bosbessen
  • granaatappelpitjes
  • ev. superfoods (chiazaad, lijnzaad, gojibessen, etc.)
BEREIDING
  1. Doe de muesli of havermout en een kom en voeg de melk toe. Zet in de magnetron voor ongeveer 2 minuten op 800W.
  2. Was ondertussen de bosbessen en doe ze in een kookpan. Stoof de bosbessen. Van zodra de bessen warm hebben, kun je ze makkelijk pletten met de achterkant van de lepel. Blijf roeren tot je een mooie bosbessensaus hebt.
  3. Haal je porridge uit de magnetron en voeg de warme bosbessensaus toe.
  4. Werk af met enkele bosbessen en granaatappelpitjes.
  5. Top af met enkele superfoods naar keuze.

Eventjes roeren en klaar! Enjoy!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *