Bruiswater met zwarte bes (SodaStream)

Bruiswater met zwarte bes (SodaStream)

Het is zomer en wat worden we verwend door de zon dit jaar! Ik weet nog hoe ik vorig jaar klaagde over de meest trieste zomer ooit. Mijn zoontje was toen 1,5 jaar en werd heel snel ziek, dus bij teveel wind, teveel regen en te koud weer hield ik hem binnen met als gevolg dat hij bijna de ganse zomer binnen zat. Maar wat een contrast met deze zomer! Mij hoor je niet klagen van ons mooi zomerweer. We leven als het ware buiten met dit zalig zonnetje. De voorbije hittegolf was er misschien ietsje teveel aan, maar het was alsnog genieten onder de bomen in onze tuin, een zacht windbriesje in ons gezicht en ja… met een glas water in onze handen, want met deze hitte mogen we niet vergeten om voldoende water te drinken én het goede voorbeeld te tonen aan onze kinderen. Gelukkig lust zoonlief (voorlopig) enkel water en hebben we samen al enkele zwemkommen leeggedronken dit jaar. 😉

Eerst water, de rest komt later!

“Anderhalve liter tot twee liter vocht per dag”. Dat leerde ik op school. Het mag vanalles zijn: soep, thee, koffie,…
Maar bij warm weer verlies je veel vocht en dan is water de allerbeste keuze, want als je niet voldoende drinkt kan je lichaam uitdrogen, je doorbloeding kan verslechteren en je kunt zelfs een beroerte krijgen tijdens warme dagen zoals een hittegolf. Daarnaast is water drinken ook erg goed voor je huid en je algemene gezondheid. Water werkt alle afvalstoffen uit je lichaam weg en het voorkomt hoofdpijn, nierfalen en spierkrampen. Zelf heb ik geen enkele moeite om dagelijks minstens 2 liter water (meestal meer) te drinken. To be honest, ik drink eigenlijk zelden alcohol en frisdrank. Mijn favoriete non-water drankjes zijn thee en kombucha, maar dat is eerder tijdens een verwenmomentje of wanneer ik in gezelschap zit en gezellig kan kletsen. Ik hoor vaak dat mensen water erg saai vinden om te drinken. Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat leuke tips & tricks om je water te pimpen. Je kan komkommerschijfjes, fruit, verse munt, een schijfje citroen,… toevoegen aan je water OF je voegt er een lekker smaakje aan toe zoals een siroopje.

zelf bruiswater maken

SodaStream ART

Weet je wat ook een leuk alternatief is om meer water te drinken? Je eigen bruiswaterdrankjes maken en pimpen naar wens. Mijn man drinkt enkel spuitwater en coca-cola dus hebben wij een SodaStream ART in onze keuken staan. Heel handig om je eigen cola (en andere frisdranken) te maken, maar ook om je eigen bruiswater te maken met een smaakje. Ik schreef onlangs een artikel over SodaStream.
Klik hier voor meer uitleg over onze SodaStream ART.

BIO SIROPEN

SodaStream heeft naast de frisdranken (Classico & Pepsico) en fruit drops, vier BIO siropen om je water een lekker smaakje te geven.

De vier smaken zijn:

 • Klassieke limonade
 • Zwarte bes (cassis)
 • Sinaasappel (orange)
 • Frisse appel

Zit er een favorietje tussen? 🙂

Waarom SodaStream BIO Siroop?

 • 50% minder suiker dan de top 10 frisdranken
 • Enkel biologische ingrediënten
 • Maakt tot 3.5L bruisende drank
 • Vegan & glutenvrij
 • De glazen fles bestaat voor minstens 75% uit gerecycleerd glas
Mijn favoriet

Mijn favoriete smaak is ‘zwarte bes‘. Ik ben een echte berriesfan! Ik ben de persoon die kiest voor bosvruchtenyoghurt, blueberry ice cream, blueberry cheesecake, bosvruchten confituur, blueberry tea latte, enz. Dus uiteraard is mijn favoriete SodaStreamcreatie een glaasje bruiswater met een vleugje cassis en als ik tijd heb pimp ik mijn water met verse besjes en enkele blaadjes munt en eetbare bloempjes uit mijn tuin. A piece of (blueberry) cake! Geef toe! Hoe mooi ziet dit eruit? Allesbehalve saai, toch?
Dit maak je echt in 1…2…3…, maar voor wie toch graag een recept heeft heb ik het hieronder kort uitgeschreven hoe je dit lekker verwenwatertje maakt.

Afdrukken

Bruiswater met zwarte bes

Gang Drinks
Porties 1 glas
Author By Sin

Ingrediënten

 • 1 glas bruiswater Bij voorkeur gekoeld
 • 2 eetlepels BIO siroop zwarte bes toevoegen naar eigen smaak
 • ijsblokjes optioneel
 • vers fruit om te garneren bv. bosbes, framboos,… optioneel
 • verse munt, eetbare bloempjes,… optioneel

Bereiding

 • Vul de SodaStreamfles met (gekoeld) water tot aan de streep op de SodaStream fles.
 • Voeg de gewenste hoeveelheid bruis toe door gebruik van de hendel.
 • Giet het bruiswater in een glas.
 • Voeg ongeveer twee eetlepels bio siroop toe aan het water. Proef en voeg siroop toe naar eigen smaak.
 • Garneer eventueel met verse muntblaadjes, fruit en eetbare bloempjes.

I told ya! A piece of cake! It’s as simple as that! Makkelijker kan echt niet! En dit is maar één smaakje, je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan met de andere smaakjes. Stuur me gerust een foto met jouw eigen creatie of deel het op je socials en vergeet me niet te taggen!
Ik ben heel erg benieuwd naar jullie lekkere watercreaties. Zo doe ik ook wat nieuwe inspiratie en smaakcombinaties op! 😉 So let me know!

santé!

Cheers!

Heb je een drankje gemaakt?
Show me! Laat gerust weten wat je ervan vindt.
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin

Meer info over SodaStream ART? Klik hier om naar mijn blogartikel te gaan.

 – Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met SodaStreamEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating