Ballekes battle met Sofie Dumont (Lekker van bij ons)

Ballekes battle met Sofie Dumont (Lekker van bij ons)

“WE ALL NEED MORE BALLEKES IN OUR LIFE”, riep Sofie Dumont. Dus organiseerde ze samen met het team van ‘Lekker van bij ons’ een superleuke #BALLEKESBATTLE met ‘vers gedraaid gehakt van bij ons’ in de hoofdrol. Samen met 5 andere superleuke foodies mocht ik op woensdag 16 november ballekes draaien in de COOVI keuken te Anderlecht. Volledig buiten mijn comfortzone, maar wat een unieke ervaring! ZO spannend (vooral door de jury), maar ook ZO leuk en in het gezelschap van de liefste en leukste mensen. Zijn jullie benieuwd? Hier volgt een verslagje over deze superleuke dag.

DE #BALLEKESBATTLE

©Bramski

Zie mij blinken met mijn balleke! 🙂
In opdracht van Sofie en Lekker van bij ons mochten we een origineel balleke maken met vers gedraaid gehakt van bij de lokale slager. #gehaktvanbijons dus! 

Waar denk jij aan bij het woord ‘gehaktballetjes’? Don’t tell me! Ik durf te wedden dat jullie denken aan verse gehaktballetjes met tomatensaus en frietjes of puree op grootmoeders wijze! Heb ik het juist? Want eerlijk? Dat is mijn allereerste gedachte! Ik ben namelijk opgegroeid met Vlaamse boerenkost. Mmmm… Ballekes in tomatensaus en puree was één van mijn lievelingsgerechten. Op nummer 2 staan de populaire Zweedse balletjes van de IKEA. MAAR… Jullie kennen mij ondertussen al een beetje en jullie weten dat ik sinds mijn rootsreis (naar geboorteland Zuid-Korea) op 18-jarige leeftijd ook verliefd ben geworden op de Koreaanse keuken. Ik creëerde speciaal voor de #ballekesbattle Korean-style gehaktballetjes, maar dan met vers gedraaid Vlaams gehakt van bij de lokale boer. A match made in heaven! The best of both worlds… just like me! 😉

DE ZES FOODIES

De foodbloggers: The Messy Chef Jelle, Chloé kookt,
Blogvivant, Een lepeltje lekkers, Food by Sin, Coeur de Boef
Foto ©Bramski 

Van links naar rechts:

VERS GEHAKT VAN BIJ ONS

Bij aankomst mochten we bij slagerij COOVI aanschouwen hoe men vers vlees maalt tot gehakt. Daarna gingen we met ons kommetje vers gedraaid gehakt terug naar de keuken waar Sofie Dumont het startschot gaf. We kregen 90 minuten tijd om het onderste uit de kan te halen en onze originele ballekes te bereiden en te presenteren voor de jury. Spannend!

©Bramski 

DE #BALLEKESBATTLE

 ©Bramski

MIJN KOREAANSE BALLEKES

De opdracht luidde als volgt: Maak je eigen origineel balleke. Ik koos voor Koreaanse gehaktballetjes met rijstnoedels en bimi. Het volledige recept vind je hier!
Alle foto’s werden gestyled en gefotografeerd door het fantastische duo ©Bramski & Els Sirejacob.
Het was een eer om mijn gerecht door hen te laten stylen en shooten. Heel leuk om zo’n professioneel duo aan het werk te zien.

Klik hier voor het recept van mijn ballekes!

3…2…1… GO!

In tegenstelling tot de andere foodies was het voor mij nieuw om te koken in een professionele keuken én in een bepaalde tijdspanne. Een echte uitdaging dus! Iets met grenzen verleggen en zo! 😉
Het was in het begin even wennen om te koken met een fotograaf en videograaf rondom mij, maar hun spontaniteit en onzichtbaarheid zorgden ervoor dat ik snel mezelf kon zijn. Ook de spontane babbels met Sofie & team, de mensen van Lekker van bij ons en de juryleden (oa. Europees/wereldkampioen indoorroeier Ward Lemmelijn. Starstruck!) zorgden ervoor dat ik naast mijn focus ook af en toe de tijd nam om even te genieten van de fantastische ervaring. Thanks for that!

ONZE BALLEKES

Styling: Els Sirejacob & Foto ©Bramski

ONZE 6 BALLEKES:

  • Masala meatballs (Chloé kookt)
  • Gehaktballen gevuld met witloof, puree, krokante kappertjes en kervel (The Messy Chef Jelle)
  • Spaghettipompoen met pittige balletjes (Stefaan van Blogvivant)
  • Volkoren penne met kruidenpesto, pompoen en gehaktballetjes met Flandrien Grand Cru (Coeur de Boef)
  • Koreaanse gehaktballetjes met rijstnoedels en bimi (Food by Sin)
  • Kleverige balletjes met rijstnoedels en komkommersalade (een lepeltje lekkers)

PRIJSUITREIKING

Na 90 minuten was het tijd om onze ballekes te laten proeven door de jury. Hier voelde het eventjes alsof ik deelnam aan één van de vele kookprogramma’s op televisie. We moesten ons gerecht op 4 borden dresseren en presenteren, want het oog wil nu eenmaal ook wat en daarmee maak je een eerste indruk. Vier schattige COOVI studenten met witte schort en hoge koksmuts plaatsten een cloche/afdekkap op de borden en vertrokken keurig in één rij naar de jury. Als je jouw gerechtje zo ziet vertrekken, dan begint de stress. Ik vond dit enorm spannend. (TIP: Bekijk de aftermovie en you know what I mean!)
De jury bestond uit Sofie dumont, Europees/wereldkampioen indoorroeier Ward Lemmelijn (spierBALLEKE) 😉, Slager Luk en Gert van COOVI.

BALLEKESTROFEE

Niemand minder dan ‘the one and only’ Stefaan De Winter van Blogvivant ging dankzij zijn spaghettipompoen met pittige balletjes naar huis met de enige echte ballekestrofee en helemaal terecht! Zo dik verdiend! Proficiat, liefste Stefaan! So proud of you! Zie hem stralen!
FYI: Dit was een vriendschappelijke wedstrijd onder foodies en ik kan en mag Stefaan één van mijn favoriete blogmaatjes noemen. 😉 De battle was dus op-en-top gezellig en DIKKE FUN! Oh, take me back!

Winnaar BALLEKES BATTLE
Stefaan De Winter van Blogvivant
©Bramski

BALLEKES CONTEST

Maar niet alleen wij… ook JULLIE konden deelnemen aan de BALLEKES BATTLE. Iedereen kon met zijn beste gehaktballeke en ultieme ballekesrecept deelnemen. De meest originele en lekkerste recepten werden samen met onze recepten vereeuwigd in het nieuwe Ballekes-receptenboek van Sofie Dumont.
De winnaars wonnen een plaatsje in het receptenboekje, maar ook de enige echte Ballekes Battle keukenschort & snijplankje. De enige voorwaarde was dat je een lekker en eenvoudig receptje instuurde en bij voorkeur lokale ingrediënten gebruikte zoals vers gehakt van bij de slager. En uiteraard mocht je ook je familie en vrienden uitdagen om hetzelfde te doen.


Benieuwd naar onze ballekes recepten?
Alle onze receptjes en nog vele andere ballekes recepten van Sofie dumont & de winnaars van de contest kan je terugvinden in het Ballekes receptenboekje.

DOWNLOAD HET GRATIS BALLEKES RECEPTENBOEKJE VAN SOFIE DUMONT

Download HIER het gratis receptenboekje
 ©Bramski Sofie Dumont Chef

“Laat die ballekes maar rollen!”: zei Sofie Dumont. Zo gezegd, zo gedaan! Vlaanderen ging massaal aan het rollen en stuurde de één na andere ballekes creatie in. Balletjes zijn super veelzijdig en lekker goedkoop. Samen met het team van ‘Lekker Van Bij Ons‘ verzamelde Sofie dumont de lekkerste ballekes recepten in een nieuw recepten E-book. Dus laat je maar inspireren en maak één van onze creatieve ballekes gerechten uit het GRATIS Ballekes recepten e-book van Sofie Dumont.

Download hier het gratis BALLEKES receptenboekje van Sofie DumontHet Ballekes Battle Receptenboekje – Sofie Dumont

#BALLEKESBATTLE: De aftermovie

BALLEKES BATTLE: De Aftermovie – Sofie Dumont Chef

HLN ARTIKEL

© HLN – Lekker van bij ons

Net als Sofie Dumont zot van ballekes? Duik in de keuken en doe mee met de ‘Ballekes Battle’ | Lekker van bij ons | hln.behttps://www.hln.be/eten/net-als-sofie-dumont-zot-van-ballekes-duik-in-de-keuken-en-doe-mee-met-de-ballekes-battle~aa58bcbc/

THANK YOU!

Een selfie met Sofie! Wauw! #starstruck
THANK YOU Sofie & haar TOP team, Lekker van bij ons, mijn medefoodies, Els & Bram, de jury, COOVI en IEDEREEN die aanwezig was een meehielp aan deze leuke battle. Wat een ervaring! Ik ben nog steeds aan het nagenieten. Ik vond het een grote eer dat ik deel mocht uitmaken van deze superleuke #BALLEKESBATTLE. Thanks everyone!

#starstruck
© Sofie Dumont Chef

BALLEKES GEMAAKT?


Heb je ballekes gemaakt?

Laat me weten wat jij of jouw kids ervan vinden!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin

©Bramski

#BALLEKESBATTLE
#lekkervanbijons
#vleesvanbijons
#ballekesvanbijons
#sofiedumont
#sofiedumontchef

www.lekkervanbijons.be
Volg Lekker van bij ons via Instagram & Facebook
www.sofiedumont.be
Volg Sofie Dumont Chef via Instagram & Facebook

In samenwerking met Sofie Dumont Chef & Lekker van bij ons (VLAM)Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *