Ook zo dol op zelfgemaakte Iced Tea?Als ik een favoriet theetje moet kiezen, dan ga ik toch voor ‘La vie en Rose’ van ‘Or Tea?’.Tijdens de zomer heb je vaak geen nood aan een stomende thee, dan kies ik liever voor deze koude ijsthee variant. …
Heb je moeite met water drinken?Voeg dan een smaakje toe aan je water door middel van fruit, groenten of kruiden.Fruitwater is heel eenvoudig en snel te maken.Je snijdt alles in stukjes en stopt het in een grote kan met water. Laat het ongeveer 2 uur intrekken …
Op een hete zomerdag heb je minder trek in een stomende kop koffie. Gelukkig kwamen hippe koffiebars (oa. Starbucks) ooit op het idee om ijskoffie te maken. Een cafeïneshot vermomd in een verfrissend koel jasje. Zo kunnen de coffeelovers onder ons zonder probleem blijven genieten van hun dagelijkse kopje koffie. 🙂 Uiteraard vind je hier een gezondere versie dan de caloriebommetjes van Starbucks.
INGREDIËNTEN
1 el instant koffie of 1 kopje espresso
300 ml plantaardige melk (bv. amandelmelk)
50 ml light sojaroom
1 el ruwe rietsuiker of 1 el honing of agave
rauwe cacao poeder
ijsklontjes
ev. ½ tl kaneel
BEREIDING
Mix met een staafmixer de oploskoffie (of espresso) samen met de suiker, de melk en de room tot een romige massa.
Verdeel de ijsblokjes over enkele glazen en schenk hierover het koffiemengsel.
Werk af met wat cacaopoeder en ev. kaneel en dien op.
Enjoy!
Heb je deze ijskoffie gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Ik hou van eten! En dat komt mede door de schuld van mijn familie. 🙂We zijn allemaal foodies en kunnen enorm genieten van lekker eten in goed gezelschap.Daarom houden we ook regelmatig familiefeestjes met heerlijke homemade gerechten.Dit hapje heb ik geserveerd tijdens een hete zomerdag …
Een feestelijk hapje met rivierkreeft, stukjes king krab, radijs en waterkers. Wat een streling voor de tong… en het oog! 🙂 INGREDIËNTEN enkele sneetjes wit toastbrood 100 g rivierkreeftjes enkele stukjes king krab 3 el zure room 1 el mayonaise cayennepeper peper en zout tuinkers …
Met dit hapje scoor ik altijd! Het klinkt niet alleen chique, het ziet er ook klassevol uit. Everybody loves avocado! De smaak van de romige avocadomousse, het exotische smaakje van de kokosmelk, het frisse van de limoen en de heerlijke smaak van king krab maken dit hapje een absolute topper! Pure verwennerij voor je gasten!
INGREDIËNTEN VOOR 4 GLAASJES
2 rijpe avocado’s
6-8 el kokosmelk (naar eigen smaak)
blikje king krab
sap van 1 limoen
verse koriander of platte peterselie
peper en zout
BEREIDING
Pel de avocado, verwijder de pit en snijd in grove stukken.
Mix het avocado-vruchtvlees met de kokosmelk en breng op smaak met limoensap. Proef regelmatig en voeg meer kokosmelk of limoensap toe.
Kruid met peper en zout.
Verdeel je avocadomousse over de glaasjes.
De tweede laag bestaat uit king krab. Leg enkele grote stukken king krab opzij ter afwerking.
Werk af met enkele grote stukken king krab, verse koriander of peterselie en enkele druppeltjes limoen.
En nu… genieten maar!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂
Dit is toch wel één van mijn favoriete hapjes. Een glaasje gevuld met de goddelijke combinatie van gerookte zalm, granny smith appel, kruidenkaas, verse bieselook en een beetje citroen. Yummy! INGREDIËNTEN VOOR 4 GLAASJES 200 g gerookte zalmsnippers 1 groene appel (bv. Granny Smith) 1 …
Yep! It’s that time of the year again… PUMPKIN SPICE AND EVERYTHING NICE! In de trendy koffiebars zie je overal deze ‘limited edition Pumpkin Spice Latte’ opduiken. Een heerlijke mix van espresso, pompoen, speculaas- of pumpkin spice kruiden en een heerlijk toefje slagroom. Zijn jullie …
Welkom op de blog van Food by Sin! Laat ik mij eerst eventjes voorstellen… Ik ben Sin, een West-Vlaamse Belg in een Koreaans jasje. 🙂 Ik ben een echtgenote, mama van 2 en een hele grote foodie. Via deze blog neem ik jullie mee naar mijn eigen keuken, maar ook naar verschillende wereldkeukens en de mooiste plekjes ter wereld.
Havermoutpap met warme appel en kaneel… een echt winters ontbijtje. Ohhhh.. ik hou zo van deze combinatie! Als afwerking strooi je er nog wat crunchy superfoods, pitten of noten over heen en je powerbreakfast is klaar! INGREDIËNTEN VOOR 1 PORTIE 6 eetlepels havermout ± 200 …
Een lekkere roze smoothie om je dag met een mooi kleurtje te starten! Roze is mijn favoriete kleur en ik vind het dan ook heel leuk om dit als ontbijtje mee te nemen voor onderweg. Dit recept is zo simpel en in een handomdraai klaar.Ideaal …