Een feestelijk hapje met rivierkreeft, stukjes king krab, radijs en waterkers. Wat een streling voor de tong… en het oog! 🙂 INGREDIËNTEN enkele sneetjes wit toastbrood 100 g rivierkreeftjes enkele stukjes king krab 3 el zure room 1 el mayonaise cayennepeper peper en zout tuinkers …
Met dit hapje scoor ik altijd! Het klinkt niet alleen chique, het ziet er ook klassevol uit. Everybody loves avocado! De smaak van de romige avocadomousse, het exotische smaakje van de kokosmelk, het frisse van de limoen en de heerlijke smaak van king krab maken …
Dit is toch wel één van mijn favoriete hapjes. Een glaasje gevuld met de goddelijke combinatie van gerookte zalm, granny smith appel, kruidenkaas, verse bieselook en een beetje citroen. Yummy!
INGREDIËNTEN VOOR 4 GLAASJES
200 g gerookte zalmsnippers
1 groene appel (bv. Granny Smith)
1 potje kruidenkaas naar keuze (bv. met verse kruiden zoals bieslook)
verse bieslook
citroensap
peper
BEREIDING
Was en schil de appel en snijd in kleine blokjes. Doe wat citroensap over de appel. Dit geeft een frisse, zure smaak.
Meng de appelblokjes met de kruidenkaas, peper en fijngesneden bieslook.
Verdeel het appelmengsel over de 4 glaasjes.
Snijd de gerookte zalm in reepjes of zalmsnippers en leg dit op het appelmengsel.
Werk af met enkele appelblokjes en verse bieslook. Zorg ervoor dat de appelblokjes besprenkelt zijn met citroensap, zodat ze niet gaan verkleuren.
Zet de hapjes enkele uren in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar vermengen.
Vóór het serveren werk je de hapjes af met enkele sprietjes bieslook en ev. een partje appel.
Enjoy!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂
Yep! It’s that time of the year again… PUMPKIN SPICE AND EVERYTHING NICE! In de trendy koffiebars zie je overal deze ‘limited edition Pumpkin Spice Latte’ opduiken. Een heerlijke mix van espresso, pompoen, speculaas- of pumpkin spice kruiden en een heerlijk toefje slagroom. Zijn jullie …
Dag lieve healthy foodies, Welkom op de blog van Food by Sin!Laat ik mij eerst eventjes voorstellen…Ik ben Sin, een West-Vlaamse Belg in een Koreaans jasje. 🙂Ik ben een echtgenote, mama van 2 en een hele grote foodie.Via deze blog neem ik jullie mee naar …
Havermoutpap met warme appel en kaneel… een echt winters ontbijtje. Ohhhh.. ik hou zo van deze combinatie! Als afwerking strooi je er nog wat crunchy superfoods, pitten of noten over heen en je powerbreakfast is klaar!
INGREDIËNTEN VOOR 1 PORTIE
6 eetlepels havermout
± 200 ml plantaardige melk
½ halve appel
1 theelepel kaneel
klein handje superfoods, zaden, pitten of notenmengeling
ev. een beetje honing of agave
plantaardige olie
BEREIDING
Doe de melk met de havermout en eventueel de honing in een kom.
Meng goed door elkaar en zet het bakje vervolgens voor circa 2,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Houd een oogje in het zeil zodat je kommetje niet overloopt tijdens het opwarmen.
Ondertussen schil je een appel en snijd je deze in kleine blokjes. (Heb je liever een zachte appelsmaak? Dan kan je de appel al toevoegen aan je kommetje alvorens te verwarmen.)
Verwarm een steelpannetje op middelmatig vuur en stoof de appelblokjes in wat olie. Voeg de kaneel toe en roer goed om.
Haal de havermout uit de magnetron en roer nogmaals goed zodat het een soort papje wordt, dan is je havermoutpap klaar.
Voeg vervolgens de stukjes appel, kaneel en de superfoods, zaden, pitten en noten toe.
Alles even doorroeren en klaar is je gezond ontbijtje!
Smullen maar!
Havermoutpap met warme appel en kaneelEen winters ontbijtje
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Een lekkere roze smoothie om je dag met een mooi kleurtje te starten! Roze is mijn favoriete kleur en ik vind het dan ook heel leuk om dit als ontbijtje mee te nemen voor onderweg. Dit recept is zo simpel en in een handomdraai klaar.Ideaal …