Recent Posts

Workshop Food Fotografie (A spoonful of Happiness)

Workshop Food Fotografie (A spoonful of Happiness)

Kennen jullie Virginie van ‘A Spoonful of Happiness‘?Haar website staat vol met lekkere recepten, leuke hotspots, toffe reisverhalen en de meest prachtige foodfoto’s! Goed nieuws! Vanaf nu geeft Virginie ook workshops waarin ze alle tips & tricks ivm foodfotografie deelt.Ik had de eer en het genoegen 

Workshop ‘Spice up your life’ (Camellia S bvba)

Workshop ‘Spice up your life’ (Camellia S bvba)

Kennen jullie Stijn & Niels van Camellia S bvba?Twee sympathieke theesommeliers met een eigen winkel in Desselgem.Ze zijn bekend omwille van hun ‘Or Tea?‘ thee workshops, maar sinds 29 juni 2018 geven ze ook workshops over de kruiden & specerijen van Mill&Mortar.Ik had het geluk 

Apfelstrudel

Apfelstrudel

Apfelstrudel is een traditioneel Oostenrijks gebakje dat bestaat uit deeg, appel en rozijnen. Je vindt het praktisch in elk restaurant op en naast de piste. Heerlijk op koude en grijze dagen en ziet er ook feestelijk uit met slagroom, een bolletje ijs en/of warme vanillesaus. Yum! Maar vandaag deel ik een gezondere variant op deze Oostenrijkse topper!


INGREDIËNTEN
  • een vel bladerdeeg of filodeeg
  • 2 appels (bv. Jonagold)
  • 2 eigeel
  • 1 vanillestokje
  • 1 el vanillesuiker
  • 2 el amandelpoeder
  • handje rozijnen 
  • kaneel naar eigen smaak
  • snuifje koek- of speculaaskruiden
  • ev. noten zoals walnoten, amandelnoten of hazelnoten
  • serveertip: poedersuiker
  • ev. rum

BEREIDING
  1. Verwarm de oven op 180º.
    Maak de rozijnen wat zachter door ze een halfuurtje te weken in een beetje water of rum.

  2. Schil de appels en snijd ze in stukken. Stoof de appelstukken in een kookpot samen met het vanillestokje, de vanillesuiker en de rozijnen. 
    Voeg naar eigen smaak kaneel en koek- of speculaaskruiden toe.

  3. Laat eventjes sudderen op een middelmatig vuur en zet apart.
    Haal het vanillestokje eruit en voeg het amandelpoeder toe.
    Roer alles goed door elkaar.

  4. Neem het blader- of filodeeg en rol het uit. Snijd uit alle hoekjes een klein rechthoekje en snijd boven en beneden reepjes van het bladerdeeg.

  5. Neem het appelmengsel en verdeel dit over het midden van het bladerdeeg.

  6. En dan gaan we het nu dichtvouwen! Vouw het stukje bladerdeeg in het midden naar binnen. Daarna kun je om en om de reepjes bladerdeeg naar binnen vouwen. Op het einde vouw je de zijkanten over de vulling.

  7. Klop de eierdooiers los met een beetje water en strijk het deeg in met een borsteltje.

  8. Zet de apfelstrudel in de oven van 180º gedurende 20-25 minuten.
    Van zodra het bladerdeeg goudbruin is, haal je de apfelstrudel uit de oven.

  9. Als je noten wil toevoegen, laat je deze best eventjes op voorhand weken in water of rum. Hak ze fijn en strooi ze samen met een beetje poedersuiker en rozijnen over de apfelstrudel als afwerking.


Een feestelijke apfelstrudel in no time!

TIPS!

  • Als je appelmengsel te vochtig is, kan je dit verhelpen door eerst een laagje paneermeel te strooien op het deeg. Dit slorpt het vocht van de appelmoes op zodat je apfelstrudel lekker krokant blijft.
  • Vouw het deeg in een visgraatmotief zoals ik.
    Leg je appelmengsel in het midden van het deeg, over de lengte, en snijd de brede zijkanten van het deeg schuin in om de 3 cm.
    Daarna vlecht je de reepjes een voor een over het mengsel, met om de beurt een reepje links en eentje rechts.
  • Je kan ook mini-apfelstrudeltjes klaarmaken om bij de koffie te serveren. Maak dit met kleinere stukjes deeg. 
  • Appelstrudel met de juiste afwerking maak nog net dat tikkeltje feestelijker als je het serveert met een bolletje ijs, wat poedersuiker, een toefje slagroom en een heerlijke homemade vanillesaus.


Heb je deze apfelstrudel gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Sin kookt voor ‘Kwizien Jozefien’

Sin kookt voor ‘Kwizien Jozefien’

Ik sta in de krant! 🙂Op 23 februari 2018 verscheen ik voor de allereerste keer in de krant.Jozefien Eggermont heeft haar eigen rubriek ‘Kwizien Jozefien‘ in de KW. In deze rubriek verzamelt ze alle beste recepten van West-Vlaanderen.Ik vond het dan ook een hele eer toen ze mij een berichtje 

Koreaanse catering aan huis (Mokja)

Koreaanse catering aan huis (Mokja)

Ae Jin Huys is de bezielster van Mokja (Koreaans: Let’s eat!) en organiseert maandelijks een pop-up diner in Gent waar je kan genieten van een Koreaans driegangenmenu. Op deze manier wil zij mensen laten kennismaken met de Koreaanse keuken. Naast een pop-up diner kan je ook 

Rozen iced tea

Rozen iced tea

Ook zo dol op zelfgemaakte Iced Tea?
Als ik een favoriet theetje moet kiezen, dan ga ik toch voor ‘La vie en Rose’ van ‘Or Tea?’.
Tijdens de zomer heb je vaak geen nood aan een stomende thee, dan kies ik liever voor deze koude ijsthee variant. Heerlijk!
Wil je graag de lekkere theetjes van ‘Or Tea?’ bestellen? Dat kan via de webshop van Camellia S Belgium.


La vie en rose van ‘Or Tea?’
INGREDIËNTEN
  • Je favoriete thee naar keuze bv. groene thee, rozenthee, etc.
  • water
  • ijsklontjes
  • ev. verse munt of citroenmelisse
BEREIDING:
  1. Kies een thee naar keuze (los of zakjes).

  2. Giet water van zo’n 80 graden (net niet kokend) over de groene blaadjes en laat goed intrekken.

  3. Na enkele minuten voeg je alles toe waar je zelf zin in hebt.
    Maar in feite heb je al voldoende aan fruit, citrus en kruiden zoals munt of citroenmelisse.

  4. Laat alles afkoelen en serveer nadien met ijsblokjes.
    Kan je niet zo lang kan wachten? Gebruik dan een kleine hoeveelheid warm water en leng verder aan met koud water en ijsblokjes. 🙂

En dan nu… genieten!!!

Heb je zelf Iced Tea gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Fruitwater

Fruitwater

Heb je moeite met water drinken?Voeg dan een smaakje toe aan je water door middel van fruit, groenten of kruiden.Fruitwater is heel eenvoudig en snel te maken.Je snijdt alles in stukjes en stopt het in een grote kan met water. Laat het ongeveer 2 uur intrekken 

IJskoffie

IJskoffie

Op een hete zomerdag heb je minder trek in een stomende kop koffie.Gelukkig kwamen hippe koffiebars (oa. Starbucks) ooit op het idee om ijskoffie te maken.Een cafeïneshot vermomd in een verfrissend koel jasje.Zo kunnen de coffeelovers onder ons zonder probleem blijven genieten van hun dagelijkse 

Hapje met rode biet, gerookte paling en appel

Hapje met rode biet, gerookte paling en appel

Ik hou van eten! En dat komt mede door de schuld van mijn familie. 🙂
We zijn allemaal foodies en kunnen enorm genieten van lekker eten in goed gezelschap.
Daarom houden we ook regelmatig familiefeestjes met heerlijke homemade gerechten.
Dit hapje heb ik geserveerd tijdens een hete zomerdag op onze jaarlijkse BBQ Garden Party.
Het zoete van de rode biet, het zoute van de kruidenkaas en het zure van de appel zorgen ervoor dat dit een fris en zomers hapje is.
Deze smaken in combinatie met een stukje gerookte paling smelt op de tong. En geef toe… het ziet er ook leuk uit, niet? 😉

INGREDIËNTEN
  • 1 rode biet, voorgekookt
  • 2 gerookte palingen
  • 2 el citroensap
  • 1 sjalot
  • 1 groene appel (bv. granny smith)
  • zure room
  • kruidenkaas
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • enkele takjes dille
  • olijfolie
BEREIDING
  1. Reinig en schil de appel en snijd in kleine blokjes. Doe de appel in een kom en voeg de citroensap erbij.

  2. Snijd de rode biet en sjalotje in blokjes en versnipper de peterselie.

  3. Voeg de biet, sjalot en peterselie bij de appel.

  4. Voeg de kruidenkaas toe en meng alles goed door elkaar. Eventueel bijkruiden met peper en zout.

  5. Snijd de gerookte palingfilets in kleine stukjes.

  6. Leg alles op een bordje. Eerst je mengsel met rode biet en appel, daarna enkele appelblokjes en de gerookte paling.

  7. Voeg ev. een toefje zure room bovenop. Werk af met een beetje dille en wat olijfolie van goede kwaliteit.

Genieten maar!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Hapje met rivierkreeftjes, radijs en waterkers

Hapje met rivierkreeftjes, radijs en waterkers

Een feestelijk hapje met rivierkreeft, stukjes king krab, radijs en waterkers. Wat een streling voor de tong… en het oog! 🙂 INGREDIËNTEN enkele sneetjes wit toastbrood 100 g rivierkreeftjes enkele stukjes king krab 3 el zure room 1 el mayonaise cayennepeper peper en zout tuinkers 

Aperitiefglaasje met king krab, avocado & limoen

Aperitiefglaasje met king krab, avocado & limoen

Met dit hapje scoor ik altijd! Het klinkt niet alleen chique, het ziet er ook klassevol uit. Everybody loves avocado! De smaak van de romige avocadomousse, het exotische smaakje van de kokosmelk, het frisse van de limoen en de heerlijke smaak van king krab maken 

Aperitiefglaasje met zalm, Granny Smith & kruidenkaas

Aperitiefglaasje met zalm, Granny Smith & kruidenkaas

Dit is toch wel één van mijn favoriete hapjes. Een glaasje gevuld met de goddelijke combinatie van gerookte zalm, granny smith appel, kruidenkaas, verse bieselook en een beetje citroen. Yummy!

INGREDIËNTEN VOOR 4 GLAASJES
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • 1 groene appel (bv. Granny Smith)
  • 1 potje kruidenkaas naar keuze (bv. met verse kruiden zoals bieslook)
  • verse bieslook
  • citroensap
  • peper
BEREIDING
  1. Was en schil de appel en snijd in kleine blokjes. Doe wat citroensap over de appel. Dit geeft een frisse, zure smaak.

  2. Meng de appelblokjes met de kruidenkaas, peper en fijngesneden bieslook.

  3. Verdeel het appelmengsel over de 4 glaasjes.

  4. Snijd de gerookte zalm in reepjes of zalmsnippers en leg dit op het appelmengsel.

  5. Werk af met enkele appelblokjes en verse bieslook. Zorg ervoor dat de appelblokjes besprenkelt zijn met citroensap, zodat ze niet gaan verkleuren.

  6. Zet de hapjes enkele uren in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar vermengen.

  7. Vóór het serveren werk je de hapjes af met enkele sprietjes bieslook en ev. een partje appel.

Enjoy!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Yep! It’s that time of the year again… PUMPKIN SPICE AND EVERYTHING NICE! In de trendy koffiebars zie je overal deze ‘limited edition Pumpkin Spice Latte’ opduiken. Een heerlijke mix van espresso, pompoen, speculaas- of pumpkin spice kruiden en een heerlijk toefje slagroom. Zijn jullie 

Over mij…

Over mij…

Dag lieve healthy foodies, Welkom op de blog van Food by Sin!Laat ik mij eerst eventjes voorstellen…Ik ben Sin, een West-Vlaamse Belg in een Koreaans jasje. 🙂Ik ben een echtgenote, mama van 2 en een hele grote foodie.Via deze blog neem ik jullie mee naar 

Havermoutpap met appel en kaneel

Havermoutpap met appel en kaneel

Havermoutpap met warme appel en kaneel… een echt winters ontbijtje. Ohhhh.. ik hou zo van deze combinatie! Als afwerking strooi je er nog wat crunchy superfoods, pitten of noten over heen en je powerbreakfast is klaar!

INGREDIËNTEN VOOR 1 PORTIE
  • 6 eetlepels havermout
  • ± 200 ml plantaardige melk
  • ½ halve appel
  • 1 theelepel kaneel
  • klein handje superfoods, zaden, pitten of notenmengeling
  • ev. een beetje honing of agave
  • plantaardige olie
BEREIDING

  1. Doe de melk met de havermout en eventueel de honing in een kom.

  2. Meng goed door elkaar en zet het bakje vervolgens voor circa 2,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Houd een oogje in het zeil zodat je kommetje niet overloopt tijdens het opwarmen.

  3. Ondertussen schil je een appel en snijd je deze in kleine blokjes. (Heb je liever een zachte appelsmaak? Dan kan je de appel al toevoegen aan je kommetje alvorens te verwarmen.)

  4. Verwarm een steelpannetje op middelmatig vuur en stoof de appelblokjes in wat olie. Voeg de kaneel toe en roer goed om.

  5. Haal de havermout uit de magnetron en roer nogmaals goed zodat het een soort papje wordt, dan is je havermoutpap klaar.

  6. Voeg vervolgens de stukjes appel, kaneel en de superfoods, zaden, pitten en noten toe.

  7. Alles even doorroeren en klaar is je gezond ontbijtje!

Smullen maar!

Havermoutpap met warme appel en kaneel
Een winters ontbijtje

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Pink smoothie

Pink smoothie

Een lekkere roze smoothie om je dag met een mooi kleurtje te starten! Roze is mijn favoriete kleur en ik vind het dan ook heel leuk om dit als ontbijtje mee te nemen voor onderweg. Dit recept is zo simpel en in een handomdraai klaar.Ideaal