Scampi diabolique

Scampi diabolique

Gebakken scampi’s in een heerlijke pittige tomatensaus.
Een echte restaurantklassieker!
Dit gerechtje serveer ik graag als ik gasten over de vloer krijg.
Iedereen is dol op scampi’s en dit recept van Piet Huysentruyt is zoooo lekker! Geloof mij… jouw gasten zullen jou de hemel in prijzen. Haha.
Serveer dit gerecht met een portie frieten of met een lekkere pasta.
Zelf ben ik dol een combinatie van tagliatelle en courgetti. 
Zo voorzie jij jouw gasten stiekem van een extra portie groenten. 😉

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
  • 2 el ketchup
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 ml olijfolie
  • 200 ml witte wijn
  • 300 ml plantaardige room
  • 24 scampi’s
  • 1 chilipeper
  • takjes dragon
  • 1 el groentenbouillon
  • 1 kleine wortel
  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • 1 teentje look
  • 100 ml water
Een portie tagliatelle en courgetti
BEREIDING
    null
  1. Pel de scampi, maar laat een groot stuk van de staart eraan. Kruid de scampi met peper en zout.
  2. Verwarm de olie in een braadpan. Als de olie goed warm is, bak je de scampi langs beide zijden gedurende 3 minuten.
  3. Cutter de groentjes zeer fijn en voeg ze bij de scampi. Blus de pan met de witte wijn. Voeg het water toe, los de bouillon erin op en laat opkoken. Vervolgens de ketchup, de tomatenpuree en de room toevoegen en alles goed doorroeren met de garde en eventjes laten inkoken.
  4. Snij de chilipepers fijn en voeg bij de saus. Voeg ook nog een beetje dragon toe en de saus is klaar.

Enjoy!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *