Vietnamese lenterolletjes

Vietnamese lenterolletjes

Ben je die saaie slaatjes ook zo beu?
Probeer dan eens deze Vietnamese lenterolletjes, beter bekend als springrolls. 

Ze lijken op loempia’s, maar worden niet gefrituurd.
Deze Vietnamese lekkernij is verfrissend lekker, caloriearm en bevatten verse groenten.
Ze vormen een perfecte, heerlijke en voedzame lunch.

Ik maak deze rolletjes graag met garnalen, maar je kan eindeloos variëren. 
Je kunt deze rolletjes bv. maken met biefstuk, tofu, kip en andere groenten naar keuze.

Of wat dacht je van zoete rolletjes met fruit? 😉 Be creative! 

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
VOOR DE ROLLETJES
  • bakje cocktailgarnalen (ongeveer 150 g)
  • 1 pakje rijstvellen
  • rijstnoedels
  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • 100 g sojascheuten
  • verse basilicum
  • koriander of peterselie
  • sojasaus
  • blaadjes sla of spinazie
  • cashewnotensaus 
VOOR DE PINDADIPSAUS
  • 3 el pindakaas
  • 3 el chilisaus
  • 2 el hoisinsaus of sojasaus
  • klein stukje geraspte gember
  • 2 teentjes look
  • 2 el water
  • ev. 1 el zoetstof
BEREIDING
  1. Doe de rijstnoedels in een grote kom en overgiet ze met kokend water. Laat 5 minuten wellen en giet vervolgens af.
  2. Schil en snijd de groenten in lange reepjes. Verwijder de zaadjes van de komkommer. Rasp de wortel.
  3. Besprenkel de garnalen met een scheutje sojasaus. 
  4. Week de rijstvelletjes enkele seconden in warm (niet kokend) water en laat ze uitlekken.
  5. Leg een rijstvel open op je werkvlak. Leg enkele halve garnalen midden op het vel. Vervolgens leg er je enkele komkommerreepjes, sojascheuten en geraspte worteltjes op.
  6. Bedek met enkele blaadjes sla of spinazie en eindig met de gehakte koriander of peterselie en enkele blaadjes basilicum.
  7. Zorg dat je eerst de onderzijde van het vel over de vulling vouwt. Daarna vouw je de zijflappen dicht. Rol het lenterolletje strak op.
  8. Maak nu eerst de dipsaus door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen in een blender. Proef van de dip en breng op smaak met zout en peper. 
  9. Serveer de lenterolletjes samen met de pindadipsaus.

Een lichte, verfrissend lekkere en caloriearme lunch!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *