Bao buns met pikante Koreaanse kip

Bao buns met pikante Koreaanse kip

Heb jij ooit al eens bao buns gegeten? Bao wat???
Deze Aziatische streetfood heb ik leren kennen tijdens mijn reis in Hong Kong.
Het zijn gestoomde broodjes met een pittige vulling naar keuze.
Sommige bao buns zijn met buikspek, gelakte eend, gemarineeerde tofu, etc.
Ik koos uiteraard voor een vulling met pikante Koreaanse kip.
Hiervoor heb ik het recept van Albert Heijn gevolgd.
Mijn bao buns zijn dus gevuld met verse groenten, kruiden en een pittige marinade van gochuchang (Koreaanse chilipasta), sesamolie en sojasaus voor de Koreaanse toets. Hola pola! Dit is lekker!

INGREDIËNTEN (voor 12 stuks)
  • verse gember
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 3 el Koreaanse gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 2 el rijstolie
  • 300 g kipfilet
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 bosuien
  • verse koriander of peterselie
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 ml halfvolle of plantaardige melk
  • chilipeper
  • geraspte wortel
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember. Meng met de sojasaus, chilisaus en rijstolie in een kom. Schep om met de kip, doe in de ovenschaal en laat 15 min. marineren.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Schep op een bord en laat afkoelen. Snijd de bosui in ringetjes en pluk de blaadjes van de koriander. Rooster de kip in ca. 25 min. gaar in de oven. Keer halverwege.
  3. Meng ondertussen voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in 12 balletjes. Rol op een met bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm. Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11.
  4. Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven. Knip 12 stukjes bakpapier van 12 x 6 cm. Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.
  5. Neem de kip uit de oven en snijd in reepjes. Schep om met het achtergebleven braadvocht en bestrooi met het sesamzaad. Zet de kip, koriander, bosui en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.

Smullen maar!


Heb je dit gerecht gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *