Griezeldrankjes voor kids (Halloween)

Griezeldrankjes voor kids (Halloween)

De herfstvakantie is officieel begonnen! 31 oktober is in zicht en dat wil zeggen dat het meest griezelige feestje van het jaar voor de deur staat nl. HALLOWEEN! Een griezelig verkleedfeestje met uitgeholde pompoenen dat overgewaaid is uit Amerika. Kinderen mogen zich verkleden in heksen, spookjes, vampieren of nog iets anders en gaan met een leeg emmertje in de hand van deur tot deur om snoepjes te verzamelen.“Trick or Treat?” In mijn kindertijd was Halloween nog niet zo bekend en zeker geen hype zoals nu wel het geval is. Naast de Halloween snoeptochten in het donker duiken er alsmaar meer Halloweenfeestjes op waar kinderen zich mogen verkleden, schminken, griezelige snacks eten, mummiepizza’s maken en allerlei enge spelletjes spelen. Het feestje hangt vol spinnen(webben), monsters, bloederige handen en de tafel is rijkelijk gevuld met spookjes (chips), oogbalsnoepjes, vampierentanden, etc. Wat ontbreekt nog vaak op zo’n Halloweenfeestje? Griezeldrankjes! Ik geef je enkele easy peasy tips om met de meest eenvoudige dingen lekkere griezeldrankjes te maken voor op de Halloweentafel. Je zal gegarandeerd punten scoren bij de kids!

KLEURRIJKE SAPJES

Wat is kenmerkend voor een griezeldrankje? Juist! Gekke, rare en felle kleuren natuurlijk!
Zoek het niet te ver en zoek vooral kleurrijke sapjes zoals bloed (veenbessen- of granaatappelsap), groen (kiwi & appel), rood (rode bietensap), oranje (multivitamine), enz.

Kleurrijke sapjes


Kleine tip: Voor de mama’s en papa’s is blue curacao leuk om je cocktail een blauw kleurtje te geven, maar dat is ‘ADULTS ONLY’. 😉

BRUISWATER MET SODASTREAM ART

Kinderen zijn dol op limonade, maar soms kunnen limonades en andere frisdranken tijdens een kinderfeestje in combinatie met verschillende suikerrijke snacks en snoepjes zorgen voor een sugar crush. Wist je dat bruiswater met een smaakje een veel gezondere optie is? Denk maar aan appelsap met spuitwater in plaats van Kidibul. Ik ben zelf een grote appletiser fan en met mijn SodaStream ART maak ik mijn eigen ‘appelsap met bubbels’. Dit doe ik met de SodaStream BIO siroop appel in combinatie met bruiswater. Heerlijk, fris en sprankelend. 🙂


De SodaStream ART is een handig toestel om zelf je bruiswater te maken. Ideaal om van je kleurrijk sapje een lekkere “limonade” te maken door met de hendel bruis aan je water toe te voegen.
Op deze manier hebben de kinderen iets minder sap (en dus suikers) binnen en hebben ze toch het gevoel dat ze iets anders dan gewoon water aan het drinken zijn. It’s a win-win!

Meer info vind je via www.sodastream.be

SODASTREAM & BIO SMAKEN

Ik schreef eerder al eens een uitgebreide blogpost over de SodaStream ART en de handige BIO smaken om aan je bruiswater toe te voegen. Neem zeker eens een kijkje voor meer info!
Klik hier om naar het blogartikel te gaan: Sodastream ART – By Sin

ENGE SNOEPJES & VERSIERING

Niet alleen de smaak is van belang! Ons oog wil nu eenmaal ook wat en ZEKER de oogjes van onze lieve kindjes. Naast de smaak en de kleur van hun griezeldrankje vinden ze alle extraatjes leuk. Denk maar aan enge griezelsnoepjes (vampierentanden, wormen, vingers,…), maar ook eetbare oogballen (lychee met een bosbes erin), gekleurd suikerrandje (kleurstof), enz.

MIJN 4 GRIEZELDRANKJES

Toch nood aan een beetje inspiratie? Hier zijn alvast 4 easy peasy griezeldrankjes voor jouw kids.
Ze zijn in 1, 2, 3 klaar en ik durf te wedden dat je heel wat punten zal scoren bij de kids! 😉
Let op! Bij deze griezeldrankjes vond ik het belangrijk dat ze er niet al te perfect uitzagen! Bijvoorbeeld een “natte” gekleurde suikerrand doet een beetje denken aan bloedklonters op de rand van je glas. De zwarte suikerrand valt met kleine stukjes in je glas waardoor het lijkt dat er zwart vergif in je drankje drijft, enz. Allemaal leuke extra’s voor de kids en plezier gegarandeerd als ze zelf hun eigen griezeldrankje mogen maken. Laat hun fantasie maar de vrije loop!

Voor deze griezeldrankjes heb ik geen uitgeschreven recepten, maar het komt eigenlijk op hetzelfde neer. Leng je favoriete sapje of BIO siroop aan met SodaStream bruiswater en versier met enge snoepjes, oogballen, spinnen,… en werk eventueel af met een ‘pinch of lemon‘. Wees creatief en laat de kinderen maar eens helemaal losgaan! 😉

Alrighty! Hier komen mijn 4 griezeldrankjes in 3… 2… 1… GO!

BLOEDBAD MET OOGBALLEN

De oogballimonade is gemaakt met een rood sapje (rode biet, granaatappel, appel en wortel) en aangelengd met SodaStream bruiswater. De oogballen zien (én voelen) er super glibberig uit en zijn gegarandeerd een groot succes bij de kids! Neem een lychee en doe er een bosbes in en steek de ‘oogballen’ op een stokje. Doe er eventueel nog een vingersnoepje bij. Extra: bloederig suikerrandje (suiker + rode kleurstof).

WORMENDRANK

De kleur van dit wormendrankje is een link naar de Halloween pompoen! Het multivitaminesap is aangelengd met SodaStream bruiswater en afgewerkt met een groen suikerrandje (suiker + groene kleurstof) en glibberige wormensnoepjes.

HET VERGIF

Het vergif of toverdrank krijgt een groen kleurtje (groen sapje op basis van kiwi en groene appel) en een vieze zwarte suikerrand dat beetje bij beetje in het water valt en oplost. Brrr… het vergif begint te werken! Leng opnieuw aan met SodaStream bruiswater zodat het een limonade wordt. We versieren het glas met een bloederige spuit (rood sap) en dracula tanden. Wie durft van dit vergif te drinken?

BLOED SHOT

Daag je kinderen uit om een bloedshotje te drinken. Je hoeft ze echt niet te leren wat ‘shotjes’ zijn, daar komen ze later vanzelf achter, maar daag hen uit om puur bloed te drinken. “Wie durft zuiver bloed te drinken?”. Vul een glaasje met veenbessen- of granaatappelsap (doorzichtig rood zoals bloed), voeg bruiswater toe en versier eventueel met een lychee oogbal, vinger- of wormsnoepje.

4 GRIEZELDRANKJES

Ziezo! Dit zijn mijn vier griezeldrankjes. Welk drankje is de grote favoriet bij jullie kinderen? Laat het me zeker weten. Deel gerust jullie eigen griezeldrankcreatie en vergeet me niet te taggen zodat ik ook jullie giftige drankjes kan bewonderen. 😉

HALLOWEEN BEKERS

Ohja! Nog een laatste tip! Al deze voorbeelden zijn geschonken in glazen, maar dat is niet altijd zo verstandig tijdens een kinderfeestje. Zeker niet als het kleine kinderen zijn. Er zijn ook heel wat leuke halloweenbekers beschikbaar. Mijn zoontje is bijvoorbeeld stapelgek op zijn ‘monsterhand’beker. Het dochtertje van mijn vriendin voelt zich een echte ‘boze koningin’ als ze uit de giftige paarse beker drinkt. Zo zie je maar, voor ieder wat wils!

Ik maak gebruik van glazen, maar tijdens kinderfeestjes is het misschien verstandiger om bekers te gebruiken. Tijdens de Halloweenperiode kan je in heel wat speelgoedwinkels en supermarkten leuke en vooral griezelige glazen of bekers vinden. De final & extra touch voor je griezeldrankje!

‘TRICK OR TREAT?’ SNOEPJESTOCHT

“Trick or Treat?”
Gaan de kinderen op snoepjestocht? Laat ze uitpakken met een griezeldrankje voor onderweg.
De ‘My Only Bottle’ van SodaStream is ideaal om mee te nemen. De fles is doorzichtig, waardoor je extra goed het griezelkleurtje kan zien! Versier de fles met spinnen, vleermuizen, spookjes,…. Succes verzekerd!

HAPPY HALLOWEEN!

Wij zijn alvast helemaal klaar voor de snoepjestocht met ons halloweendrankje in de pompoenkleur! Let’s go lief klein spookje! 🙂

Hopelijk hebben jullie wat inspiratie opgedaan en kunnen de kinderen tijdens het halloweenfeestje genieten van enge snacks én enge griezeldrankjes. Ik ben alvast super benieuwd naar jullie creaties! Aarzel niet om mij te taggen!

Happy Halloween!

Ik wens jullie alvast een HAPPY HALLOWEEN!

Heb je een drankje gemaakt?
Show me! Laat gerust weten wat je ervan vindt.
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin

ALLE INFO VIND JE OP WWW.SODASTREAM.BE

Lees mijn blogartikel met uitgebreide uitleg over de SodaStream ART via deze link: Sodastream ART – By Sin

– Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met SodaStream â€“Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *