Groene thee sobanoedels met garnalen en geroosterde bloemkool

Groene thee sobanoedels met garnalen en geroosterde bloemkool

Alweer een fantastisch gerechtje ontdekt!
Mijn inspiratie heb ik gehaald van Albert Heijn, maar in plaats van gewone noedels, koos ik voor soba noedels met groene thee. Kennen jullie soba noedels?
Dat zijn heerlijke en gezonde noedels uit de Japanse keuken op basis van boekweit.
Ik koos voor de variant met groene thee. Zo lekker!
Nog wat groentjes, garnalen en verse basilicum erbij, een scheutje limoen voor de frisse toets en mijn gerechtje is klaar! Heerlijk!

Hou je van koriander? Voeg dan wat verse koriander toe.
Zelf hou ik absoluut niet van de zeepsmaak van koriander, dus heb ik dit vervangen door verse basilicum.
Als bijgerecht koos ik voor geroosterde bloemkool in een jasje van Thaise rode curry.
Helemaal in love met dit gerecht.
What can I say? I looooove asian food! 🙂

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
  • 600 g bloemkool
  • 24 scampi’s (gekookt, gepeld en ontdarmd)
  • 1,5 el Thaise rode currypasta
  • 3 el plantaardige olie
  • 200 g (groene thee) sobanoedels
  • scheutje sojasaus
  • 1 limoen
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • verse basilicum
  • optioneel: gezouten pindanootjes
  • optioneel: koriander of peterselie
Een lekkere aziatische salade
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Reinig de bloemkool en verdeel in bloemkoolroosjes. Leg de roosjes in een ovenschaal.
  2. Doe ⅔ van de currypasta in een kommetje en meng er de helft van de olie door. Besprenkel de bloemkool met dit mengsel en rooster de bloemkool 15 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen.
  3. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een kom of bord. Voeg een scheutje sojasaus toe en meng.
  4. Was de paprika en verwijder de steel en zaadlijsten. Snij de paprika in dunne reepjes.
  5. Gebruik een dunschiller om de paprika in dunne lange linten te snijden. Maak mooie komkommerrolletjes.
  6. Voeg de gele paprikareepjes en komkommerrolletjes toe aan de sobanoedels.
  7. Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de noedels.
  8. Meng het sap van de limoen samen met de rest van de currypasta en olie en klop tot een dressing. Besprenkel je gerecht met de dressing.
  9. Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng alles door elkaar.
  10. Werk af met verse basilicum, de garnalen en enkele pindanootjes. Wil je extra crunch? Serveer met fijngesneden ijsbergsla.

Smullen maar!

Sobanoedels met garnalen en geroosterde bloemkool

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂




Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *