Risotto van pompoen met portobello

Risotto van pompoen met portobello

Risotto… één van de meest gekende Italiaanse gerechten uit het Noorden van Italië.
De naam ‘Risotto’ is afgeleid van het woord ‘riso’, wat rijst betekent.
De rijst wordt eerst een paar minuutjes droog aangebakken en daarna in de bouillon gekookt en geblust met een lekkere Italiaanse witte wijn. 😉
Tegenwoordig bestaan er al heel wat varianten op deze Italiaanse klassieker. Ik probeerde de versie van It’s a Food Life met portobello.
Klik hier om rechtstreeks naar haar recept ‘gevulde portobello met pompoen risotto’ te gaan. Het ideale herfstreceptje! Mmmm…

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN
  • 2 l kippen bouillon (of groente bouillon)
  • 2 el roomboter
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 400 g risotto of paella rijst
  • 500 g pompoen
  • 200 ml witte wijn
  • 50 g parmezaanschilfers (naar eigen smaak toevoegen)
  • verse tijm
  • ½ tl nootmuskaat
  • peper en zout
  • pompoenpitten
  • 2 portobello’s
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    Doe de bouillon in een pannetje op laag vuur. Doe de olijfolie en boter in een grote pan en laat smelten.
  2. Stoof de ui een paar minuten en voeg daarna de rijst toe.
    Meng goed door elkaar.
  3. Voeg 1 lepel bouillon bij de rijst en roer tot dit volledig is geabsorbeerd.
  4. Blus met de wijn en roer door tot alle wijn is geabsorbeerd.
    Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren tot de rijst gaar en romig is. Dit kan 20-25 minuutjes duren. Geduld!
  5. Besprenkel de portobello’s lichtjes met olijfolie en doe ze een kwartiertje in de oven.
  6. Haal de schil van de pompoen en snijd de pompoen in stukjes en stoom of kook gaar.
    Doe de gare pompoen in een keukenmachine of blender en voeg de kruiden toe. Blend het geheel.
  7. Als de rijst gaar is kan je de pompoenpuree en parmezaanse kaas toevoegen.
    Roer alles goed door elkaar en verwarm nog een paar minuutjes.
  8. Haal de portobello uit de oven en vul met de pompoenrisotto.
  9. Werk af met enkele pompoenpitten en geniet van dit heerlijke herfstreceptje.

Bon appétit!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *