Thaise zalm kokoscurry met Tilda kokos, chili & citroengras

Na mijn eerste creatie – de Indiase kip korma met de voorgestoomde Pilau basmatirijst van Tilda – was ik helemaal verkocht. Dit keer ging ik aan de slag met een nieuwe favoriet uit hun kleurrijke assortiment: de kokos, chili & citroengras basmatirijst. Romige kokosnoot, aromatisch citroengras en een subtiel vleugje chili geven deze Pure Basmati een lekker Thais tintje.

TILDA KOKOS, CHILI & CITROENGRAS
Ik maakte een snelle doordeweekse maaltijd met een Aziatische twist: Thaise zalm kokoscurry. De combinatie van de geurige curry met de Tilda rijst is écht een match made in heaven. En het beste? Deze rijst is voorgestoomd en klaar in slechts 2 minuten. Een echte lifesaver op drukke dagen.
De zakjes zijn niet alleen praktisch, maar ook boordevol smaak. Ik zorg dat ik altijd een paar smaken in mijn voorraadkast heb liggen.

THAISE ZALM KOKOSCURRY
Deze Thaise zalm kokoscurry maakte ik met de Tilda kokos, chili & citroengras basmatirijst.
Kruid de zalm met peper, zout en jouw favoriete kruiden. Bak de zalm en maak daarna de kokoscurry.
Laat de zalm verder garen in de kokoscurry. Werk af met limoenschijfjes, verse basilicum en wat extra chilipeper (voor wie van spicy houdt.) Je kan dit serveren met een stukje brood of naan om in de curry te dippen. Mmmm… comfort food op z’n best. Scroll verder voor het recept. 🙂



HET RECEPT

Thaise zalm kokoscurry met tilda kokos, Chili & citroengras
Ingrediënten
- 1 zakje Tilda kokos, chili & citroengras
- 2-4 zalmfilets (ongeveer 475 g met vel)
- 400 ml kokosroom volvet
- 3 eetlepels Thaise rode currypasta
- 1 eetlepel chilisaus of chilipasta
- 1 eetlepel geraspte gember
- 4 teentjes knoflook fijngehakt of geperst
- 1 sjalot fijngehakt
- 1 eetlepel vissaus
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker
- 1 grote limoen 4 dunne schijfjes, de rest uitpersen
- 1 (Thaise) groene chilipeper of rode chilipeper optioneel
- 2 eetlepels olijfolie of neutrale olie
- een handje verse (Thaise) basilicum
- 1 Thais limoenblad optioneel
- zout en peper naar eigen smaak
Bereiding
zalm kruiden
- Kruid de zalmfilets aan beide zijden met zout en peper en kruiden naar keuze.
zalm aanbraden
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan op middelhoog vuur. Leg de zalm met de velkant naar boven in de pan en bak ongeveer 1 minuut tot ze licht goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
saus maken
- Voeg in dezelfde pan nog 1 eetlepel olie toe. Fruit de sjalot en gember tot ze gekarameliseerd zijn. Voeg dan de knoflook en kokossuiker toe en bak tot de knoflook licht goudbruin is
kruiden toevoegen
- Roer de rode currypasta, chilipasta en chilipepers erdoor en bak 1 minuut mee om de smaken los te maken.
kokosroom erbij
- Voeg de kokosroom en vissaus toe. Roer goed door en laat 2–3 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het sap van een halve limoen toe en 2–3 limoenschijfjes. Voeg de Thaise basilicumblaadjes en Thais limoenblad toe en roer.
zalm garen
- Zet het vuur laag, leg de zalmfilets terug in de pan en laat een 5-6 minuten sudderen tot de zalm mooi gaar is vanbinnen.
rijst opwarmen
- Bereid de voorgestoomde basmatirijst volgens de verpakking. Serveer samen met de Thaise zalm kokoscurry.
serveren
- Werk af met limoenschijfjes, verse basilicum, chilipeper en eventueel een stuk stokbrood of naanbrood om in de curry te dippen.
Tips
- Vervang zalm door tofu voor een vegetarische versie
- Voeg groenten toe zoals sugar snaps, paprika of babyspinazie voor extra bite.
- Geen kokosroom in huis? Gebruik gewone kokosmelk en laat iets langer inkoken.
HEB JE DIT RECEPT GEMAAKT?

Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat zeker weten wat je ervan vond – of schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin
Meer info?
www.tilda.com
Volg Tilda via Instagram en Facebook
#tildarijst #wereldvolsmaak

– Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Tilda. –