Avocado-chocolademousse

Avocado-chocolademousse

Ook zo dol op chocolademousse? 
Geloof je mij als ik zeg dat er een gezonde en super lekkere variant bestaat die je kan eten zonder schuldgevoel?
Al ooit eens een avocado, banaan en cacaopoeder in een blender gedaan?Jep… VER-RUK-KE-LIJK! 
Avocado? Ja, hoor! Als je rijpe avocado’s gebruikt, proef je deze zelf nauwelijks. Ze zorgen voor een fluweelzachte textuur en een mooie smeuïge chocomousse.

INGREDIËNTEN
  • 1 rijpe, kleine avocado of de helft van een grote
  • 1 rijpe banaan
  • 3 el (rauwe) cacaopoeder
  • agavesiroop of ahornsiroop
  • scheutje amandelmelk
  • handje verse frambozen of fruit naar keuze
  • kokosschilfers 
BEREIDING:
  1. Het is belangrijk dat je een RIJPE avocado en banaan gebruikt om deze chocolademousse te maken.

  2. Snijd de avocado in 2 en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en doe dit in een blender of keukenmachine samen met de banaan, scheutje melk en cacaopoeder.

  3. Mix alles tot je een mooie gladde massa hebt.

  4. Is je banaan niet helemaal rijp, zoet de chocolademousse dan met een beetje zoetstof (bv. ahornsiroop, honing, kokosbloessemsuiker, etc.) naar eigen smaak en roer goed.

  5. Verdeel de chocolademousse over één of meerdere kommetjes en zet in de koelkast. 

  6. Haal uit de koelkast en werk af met vers fruit, kokosschilfers en ev. verse munt. 


Enjoy!

Een heerlijke romige chocolademousse op basis van avocado en banaan.

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *