Hummus

Hummus

Everybody loves hummus! Deze lekkere dip op basis van kikkererwten wordt vaak gegeten als aperosnack of tussendoor. Heerlijk!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
  • 400 g kikkererwten (uit blik)
  • 1 citroen
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • ½ tl paprikapoeder
  • 5 el water
BEREIDING
  1. Snijd de knoflook fijn en pers de citroen.
  2. Houd enkele kikkererwten apart voor de afwerking.
    Doe de rest van de kikkererwten in een kom en pureer met 5 el water, het citroensap, de tahin, teentjes look en het zout met de staafmixer tot je een gladde pasta bekomt.
  3. Schep de hummus in een schaal en strijk met de bolle kant van een lepel glad. Besprenkel met de olijfolie.
  4. Vlak voor het serveren werk je de hummus af met enkele kikkererwten en paprikapoeder. 

Mmmm… dat wordt genieten!

Met mijn favoriete zomersnack in de tuin. 
Hummus met volkoren crackers

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto  op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *