Havermouttaartjes

Havermouttaartjes

Hoe lekker zien deze havermouttaartjes eruit?
Deze schattige havermout cups zijn super eenvoudig en je kan er oneindig mee variëren. 
Ik heb het receptje van ‘Uit Pauline’s keuken’ getest en helemaal goedgekeurd. Njammie! 
Ik heb de havermout cups gevuld met yoghurt en vers fruit.

Ideaal als ontbijt, maar je kan deze cups ook vullen met iets hartigs voor bij de lunch of diner.

INGREDIËNTEN (voor 5 stukjes)
  • 125 g havermout
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 4 el honing
  • 1 tl koekkruiden
  • snuifje kaneel
  • yoghurt en fruit naar keuze
  • ev. kokosschilfers en muntblaadjes
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Doe de havermout in een kom en voeg de honing, de kaneel en de gesmolten kokosolie toe.
    Roer even om, zodat alles lekker plakkerig wordt.

  2. Vet je muffinvormpjes heel goed in. 
    Verdeel het havermout mengsel over de muffinvormpjes en druk goed aan.

  3. Neem een klein glaasje en druk hiermee in het midden van de havermout cups.
    Op deze manier gaan de randen wat omhoog staan en krijg je echt een soort bakje.

  4. Bak de havermout cups in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.
    Laat ze afkoelen en verwijder ze voorzichtig uit de vorm.

  5. Verdeel over ieder havermouttaartje een flinke lepel yoghurt en fruit naar keuze.
    Werk af met kokosschilfers en munt.

  6. Je kunt ze het beste direct serveren, anders worden de taartjes weer wat zachter.
    Zeker niet minder lekker, maar vers uit de oven zijn ze op hun best. 

Knapperige havermout cups met yoghurt en vers fruit!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *