Thaise rode currysoep

Thaise rode currysoep

Beetje bij beetje leren de Vlamingen de Aziatische keuken kennen.
Koreaans blijft voor velen nog onbekend, maar de Thaise keuken wordt wel al door velen gesmaakt. Net zoals deze Thaise rode currysoep met noedels.
Deze maaltijdsoep vind ik heerlijk als lunch of als feestelijke soep voor wanneer ik gasten over de vloer heb. Bovendien bevat deze soep heel wat groenten en is ze erg voedzaam, gezond en lekkeeeer!

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
  • 20 scampi’s
  • 1 el kokosolie
  • 1 stukje gember
  • 2 teentjes look
  • 2 el Thaise rode curry
  • 1 l kip-of groentenbouillon
  • 1 blik kokosmelk
  • zout en peper
  • rijstvermicelli (heel fijn!!)
  • 1 grote wortel
  • 1 rode paprika
  • lente-ui
  • 1 limoen
  • Ev. 1 rode chili peper
  • peterselie of basilicum of koriander
Maaltijdsoep boordevol verse ingrediënten
BEREIDING
  1. Verwarm een middelgrote pan op medium vuur. Was en dep de scampi’s droog.
  2. Doe de kokosolie in de pan en wacht tot de olie goed verhit is. Voeg de scampi’s toe samen met de peper en zout. Bak ze 1 minuut aan elke kant tot ze een roze kleur hebben. Haal van het vuur en zet opzij.
  3. Verwarm een grote pot op medium vuur. Ondertussen rasp je de gember en verpulver je de knoflook.
  4. Doe kokosolie in de pot en wacht tot ze heet is. Voeg de gember en look toe, daarna de thaise curry pasta. Roer ongeveer 1 minuut tot je een lekkere geur bekomt.
  5. Voeg de bouillon en kokosmelk toe en roer goed. Voeg zout & peper toe naar eigen smaak.
  6. Gebruik gerust een beetje teveel zout, want de rijstnoodles absorberen het zout. Breng aan de kook.
  7. Ondertussen was en snijd je de wortel en paprika in julienne. De wortels kun je wat voorkoken zodat ze zacht zijn.
  8. Doe de rijstnoodles in een eetkommetjes.
  9. Voeg de julienne wortels en paprika toe.
  10. Leg er enkele scampi’s bij en overgiet alle ingrediënten met de kokende bouillon. Doe hetzelfde met de 2 de portie.
  11. Laat staan voor 3-4 minuten. Gebruik een vork of eetstokjes om de noodles een beetje uit elkaar te halen. Voeg wat limoensap toe.
  12. Voeg lente-ui, chili peper, peterselie of koriander of basilicum toe.

Smullen maar!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *