Griekse pita met tzatziki, kikkererwten, groenten en Boursin olijf & rozemarijn

Griekse pita met tzatziki, kikkererwten, groenten en Boursin olijf & rozemarijn

Boursin heeft weer iets heerlijks voor ons in petto! Deze keer nemen ze je mee naar de zonovergoten kust van Griekenland met hun limited edition Boursin Olijf & Rozemarijn. Deze nieuwe smaak brengt een perfecte balans van zachte roomkaas, zoute olijven en aromatische rozemarijn – een ideale match voor liefhebbers van de mediterrane keuken.

“Een mediterrane smaakexplosie in een simpel vegetarisch pitabroodje.”

HOE HERKEN JE DE NIEUWE BOURSIN IN DE WINKEL?

De Boursin Olijf & Rozemarijn herken je meteen aan zijn frisse groene verpakking met enkele groene olijven en een takje rozemarijn erop. Het label “Limited Edition” valt direct op en maakt je meteen nieuwsgierig. Deze smaak is dus tijdelijk verkrijgbaar! RUN to the store!

DE UITDAGING: EEN VEGETARISCH GRIEKS GERECHT MET MAX. 5 INGREDIËNTEN

Boursin daagde mij uit om een vegetarisch gerechtje met Griekse vibes te maken met max. 5 ingrediënten. Mijn keuze? Deze lekkere Griekse pitabroodjes gevuld met:

  • Geroosterde kikkererwten (voor een knapperige bite),
  • Frisse tzatziki
  • Komkommer, tomaat & rode ui (oké, stiekem 3-in-1, maar onmisbaar!),
  • En natuurlijk de ster van het gerecht: Boursin Olijf & Rozemarijn.

Alles samen in een vers (of zelfgemaakt!) pitabroodje.
Deze Griekse pitabroodjes met tzatziki, geroosterde kikkererwten en Boursin Olijf & Rozemarijn zijn perfect als gezonde lunch of licht diner. Knapperige groenten, kruidige kikkererwten, romige
tzatziki en de fijne smaak van Boursin zorgen samen voor een mediterraanse smaakbom.

WAAROM GEROOSTERDE KIKKERERWTEN?

Waarom geroosterde kikkererwten een gamechanger zijn?
Kikkererwten zijn al een favoriet in veel vegetarische keukens, maar geroosterd in de oven met de juiste kruiden worden ze écht next level. Denk aan:

  • Paprikapoeder voor een rokerig accent
  • Komijn voor die warme oosterse toets
  • Knoflookpoeder en ui voor hartigheid en diepgang

Een scheutje olijfolie, goed mengen en dan in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Ze krijgen een heerlijk crunchy bite die perfect contrasteert met de romige Boursin en de frisse groenten. Geloof me: dit wil je vaker maken – ook als snack!

HET RECEPT

Wil je deze Griekse pitabroodjes ook graag maken? Hier volgt het recept!
Geloof me… ze zijn niet alleen fotogeniek, maar ook perfect voor wie houdt van een eenvoudige en gezonde maaltijd. De Boursin Olijf & Rozemarijn zorgt voor de extra toets en geeft net dat tikkeltje extra aan je gerecht. Absoluut een must-try!

Afdrukken

Griekse pita met tzatziki, kikkererwten, groenten en Boursin olijf & rozemarijn

Gang Main Course, Salad, Snack
Keuken Mediterranean
Keyword boursin, cheese, chickpeas, greek food, kikkererwten, komkommer, mediterran, pita, tomatoes
Voorbereiding 10 minutes
Bereiding 30 minutes
Author by Sin

Ingrediënten

geroosterde kikkererwten

  • 1 klein blik kikkererwten gespoeld en uitgelekt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • snuf kaneel
  • snuf zout
  • olijfolie extra vierge

vulling pitabroodjes

  • 4-6 pitabroodjes zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • 1 puck Boursin olijf & rozemarijn
  • 200 g kerstomaatjes gehalveerd
  • ½ komkommer in halve maantjes
  • ½ rode ui in fijne ringen
  • tzatziki zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • verse groene kruiden naar keuze optioneel

Bereiding

geroosterde kikkererwten

  • Spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verspreid de kikkererwten over een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en voeg vervolgens paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, kaneel en zout toe. Roer goed zodat de kikkererwten gelijkmatig gekruid zijn.
  • Rooster ze in de oven gedurende 30 minuten, roer halverwege even door. Laat ze daarna afkoelen tot ze lekker knapperig zijn.

groenten voorbereiden

  • Was de komkommer en kerstomaten. Snijd de komkommer in halve maantjes en halveer de tomaatjes.
  • Snijd de rode ui in fijne ringen.
  • Doe alles in een kom, breng op smaak met een beetje peper, zout en olijfolie en meng goed.

pitabroodjes vullen

  • Verwarm de pitabroodjes kort in de oven of broodrooster.
  • Leg het pitabroodje plat op een snijplank en snijd het zorgvuldig doormidden, zodat je het broodje makkelijk kan vullen zonder dat het uit elkaar valt.
  • Smeer de binnenkant royaal in met tzatziki.
  • Vul de pita’s met de groenten en geroosterde kikkererwten.
  • Werk af met verkruimelde Boursin olijf & rozemarijn en enkele extra toefjes tzatziki.
  • Garneer met verse kruiden voor een frisse touch.

Tips

Wil je extra pit? Voeg een snufje cayennepeper toe aan de kikkererwtenkruidenmix!
Varieer met groenten en toppings naar keuze!
 
Enjoy!

Heb jij deze Griekse pitabroodjes gemaakt? Laat zeker weten wat je ervan vond – of schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin

MEER INFO?

www.boursin.be
Volg Boursin via Instagram, Facebook en Youtube.
#BOURSIN #BOURSINCREATIONS #BOURSINCHEESE


– Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Boursin.



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating