Kimbap wat?Inderdaad! Dit is GEEN Japanse sushirol, maar de Koreaanse populaire snack ‘Kimbap’. Deze snack is vooral populair als snack bij kinderen of als hangover food. 😉Kim betekent gedroogd zeewier in het Koreaans en bap betekent rijst. Maar wat is het verschil met sushi? Zowel de Koreaanse …
Een lekker detoxsoepje met wortel, gember en kurkuma, met een heerlijke cashewnotensaus en geroosterde kikkererwten van I love Detox. Ook zonder saus en kikkererwten is deze soep lekker, doe er dan bijvoorbeeld een scheutje kokosmelk bij. INGREDIËNTEN (voor 4 porties) 700 g wortels 1 rode ui …
Naar aanleiding van de bekende serie ‘The Crown’ over de regeerperiode van Queen Elizabeth en mijn bezoek aan Londen ben ik in contact gekomen met de authentieke Engelse scones met jam en slagroom. Njammie! Zo lekker! Het volledige verslag lees je hier.
De scones waren zo lekker! Meteen na thuiskomst ben ik naar de keuken gerend om zelf scones te maken en zo een gezellige ‘tea time’ te houden met mijn mama en zus. Ik heb het receptje geprobeerd van Albert Heijn.
INGREDIËNTEN VOOR 7 STUKS
250 g zelfrijzend bakmeel
2,5 tl bakpoeder
snuf zout
1 zakje vanillesuiker
2 el kristalsuiker (of ruwe rietsuiker)
50 g ongezouten roomboter
1 ei
75 ml plantaardige melk
60 ml verse slagroom (of kokosslagroom)
225 g aardbeien- of frambozenjam (ev. zelfgemaakt)
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel.
Klop het ei met de melk los. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel. Kneed tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.
Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de scones met de jam en slagroom.
Genieten maar!
Mijn allereerste zelfgemaakte scones.
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.Ik ben benieuwd! 🙂
Ook zo dol op soep?Ik vind het de makkelijkste (en lekkerste) manier om groenten te eten.Soep kan je ook makkelijk meenemen naar het werk en is makkelijk en snel klaar te maken.Deze soep van ‘Leuke recepten’ boordevol groenten en smaakt super lekker!Ik heb er op …
Tijdens de zomer groeien er heerlijke bio komkommers in mijn tuin.Er gaat niets boven de smaak van eigen gekweekte groenten.Maar wist je dat komkommers super snel groeien? Soms weet ik er geen raad mee! Teveel van deze groente? Dan is deze komkommersoep DE oplossing! INGREDIËNTEN …
Teveel rijpe bananen in huis? Dan verwerk ik deze maar al te graag in een lekker bananenbroodje. Onlangs probeerde ik deze variant met blauwe bessen (ben ik dol op!!) van Laura’s Bakery. Lekker bij de koffie of als tussendoortje.
INGREDIËNTEN VOOR 1 CAKE
3 rijpe bananen
4 eieren
1 tl vanille extract
100 g amandelmeel
150 g bloem
2 tl bakpoeder
1 tl bakingsoda
snuf zout
140 g blauwe bessen
wat extra blauwe bessen ter decoratie
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden. Het is belangrijk dat je bananen RIJP zijn voor dit recept.
Pureer de bananen met een staafmixer. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg pas het tweede ei toe, als het eerste volledig is opgenomen door middel van een spatel of garde. Voeg het vanille extract toe.
Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Spatel tot een egaal beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel ze er voorzichtig doorheen.
Vet je cakevorm in en verdeel je cakebeslag gelijkmatig over de vorm. Strooi nog wat extra blauwe bessen ter afwerking.
Zet het bananenbrood in de oven voor ongeveer 50 minuten. Haal uit de oven van zodra het bananenbrood gaar en goudbruin is.
TIP! Dek eventueel halverwege af met aluminiumfolie als het te snel bruin kleurt. Zo voorkom je een zwart baksel, maar gaart hij wel gewoon nog verder.
Eenmaal afgekoeld kun je het bananenbrood in plakjes snijden en invriezen. Zo heb je altijd een lekker tussendoortje klaar.
Smullen maar!
Perfect tussendoortje!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Groene sapjes worden vaak gedronken om het lichaam te ontgiften en tegelijkertijd een aantal kilo’s vet te verbranden. Door de hoge concentratie aan vitamines en mineralen zijn ze erg voedzaam en helpen ze je lichaam te reinigen. Ik vind deze juice heerlijk na een lange …
Sinds ik mijn eigen sla kweek, weet ik soms geen raad met alle grote, sappige kroppen sla.Voor de eerste keer de eenvoudige slasoep van vtm koken gemaakt en het smaakte verrassend lekker! INGREDIËNTEN (voor 2 personen) 1 grote krop sla 2 grote uien 4 vetarme bouilllonblokjes …
Hoe lekker zijn deze chocolaatjes met studentenhaver? Deze lekkernij in de winkel is vaak prijzig en bevat een bom aan suikers. Vanaf nu hoef jij je niet meer blauw te betalen, want vanaf nu maak jij deze lekkere chocolaatjes in een handomdraai! Yay!
INGREDIËNTEN
100 g pure chocolade (min. 70 procent cacao)
kokosschilfers
notenmengeling (ongezouten)
toppings naar keuze (bv. gojibessen, cranberries, zaden en pitten, etc.)
BEREIDING
Doe de chocolade in stukjes en smelt au bain marie.
Schep de chocolade met een lepel op bakpapier en duw de chocolade wat plat zodat je mooie ronde en platte chocolaatjes hebt. Gebruik hiervoor de bolle kant van de lepel.
Werk af met je favoriete toppings.
Laat afkoelen en hard worden in de koelkast en bewaar in een gesloten tupperware op een koele plaats.
Smullen maar!
Homemade studentenhaver
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Deze komkommertoastjes met homemade tonijnsalade is ideaal als hapje of snack.De tonijnsalade is gemaakt van tonijn uit blik, rode ui, mosterden mayonaise. Serveer een nog een lekker soepje bij en je hebt meteen een lichte avondmaaltijd. Uiteraard kan je variëren met beleg en je favoriete toppings, maar …
In de rubriek ‘Foodie on the road‘ kan je wat meer lezen over mijn foodtrip in Marrakech. Klik hier om naar mijn culinair reisverslag te gaan. Hier zal ik enkele prachtige hoogtepunten van mijn weekendje in Marrakech met jullie delen. Ready? Here we go! Als …
Toen ik dit receptje van ‘De Groene Meisjes’ zag passeren, wilde ik deze zelf zo snel mogelijk maken. Ik vond deze hartjesvorm zo passend voor Valentijn. Een gezond, makkelijk te maken en waanzinnig lekker Valentijnsontbijtje. 🙂
INGREDIËNTEN
3/4 cup havermout
1/4 cup gemalen havermout (doe de havermout in je keukenmachine en laat draaien tot het meel is geworden)
1 tl kaneel
1 tl speculaaskruiden of koekkruiden
1/2 theelepel bakpoeder
1 grote biologische appel
1/2 cup notenmengeling (ongebakken en ongezouten)
1 en 1/4 cup amandelmelk
rozijnen en eventueel gojibessen
optioneel: kokossuiker (proef of het mengsel zoet genoeg is)
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Schil de appel en snijd in partjes. Hak de noten in stukjes en leg een paar partjes appel, wat rozijnen en wat nootjes apart voor de garnering.
Mix (met een garde of een grote lepel) alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar. Het geheel moet goed gemengd zijn.
Schep het mengsel in de bakvorm en strijk een beetje glad. Versier de bovenkant met wat appelpartjes, rozijnen en noten. Maak het geheel af door er nog wat kaneel overheen te strooien.
Schuif de schaal voor 45 minuten in de oven. Werk af en serveer meteen!
Een hartverwarmend winterontbijt boordenvol liefde!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
De smoothie bowl is een ontbijttrend die overgewaaid is uit Amerika.Je ziet de mooiste creaties verschijnen op Instagram en Pinterest.Maar hoe maak je deze nu eigenlijk zelf?Ik heb het recept van ‘smoothie bowl met frambozen’ gemaakt van Libelle Lekker. Mmmm… dat smaakt naar meer! INGREDIËNTEN …
Hoe lekker zien deze havermouttaartjes eruit? Deze schattige havermout cups zijn super eenvoudig en je kan er oneindig mee variëren. Ik heb het receptje van ‘Uit Pauline’s keuken’ getest en helemaal goedgekeurd. Njammie! Ik heb de havermout cups gevuld met yoghurt en vers fruit.Ideaal als ontbijt, maar …
Everybody loves pancakes! Gelukkig zijn deze havermoutpannenkoeken voedzaam, gezond én lekker! Hiervan mag je dus zonder schuldgevoel eten. Yay! Deze pannenkoekjes zitten altijd standaard in mijn diepvries. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en ze zijn echt makkelijk en super snel te maken. Maak één keer een grote portie en bewaar ze per twee in de koelkast of diepvries. Zo heb je telkens een gezond ontbijtje binnen handbereik. Zeer handig voor onderweg of wanneer je geen tijd hebt om te ontbijten.
INGREDIËNTEN (voor 10 – 12 kleine pannenkoekjes)
100 ml plantaardige melk
75 g havermout
1 ei
1 rijpe banaan
plantaardige olie om te bakken
Havermoutpannenkoeken
BEREIDING
Doe de melk, havermout, ei en banaan in een maatbeker.
Meng alles goed door elkaar met behulp van een staafmixer tot een mooi beslag.
Verwarm een klein beetje olie in een pan en laat goed heet worden.
Schep met een pollepel 2-3 kleine pannenkoekjes in de pan en bak ze aan beide kanten bruin.
Herhaal dit tot je het volledige beslag hebt opgebruikt.
Laat afkoelen en maak porties voor in de koelkast of diepvries.
Serveer met vers fruit!
Deze havermoutpannenkoeken zijn ideaal als ontbijt en tussendoortje voor onderweg!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Een weekendje weg naar het wondermooie Marokko.Heaven voor een foodie als ik.De Marokkaanse muntthee, de heerlijke tajines, de vele kruiden & specerijen, etc. En natuurlijk heb ik ervan geprofiteerd om lekkere authentieke tajines te eten! Yummy! Marktjes, streetfood proeven, kruiden & specerijen kopen, etc. zijn …
Everybody loves hummus! Deze lekkere dip op basis van kikkererwten wordt vaak gegeten als aperosnack of tussendoor. Heerlijk! INGREDIËNTEN (voor 4 personen) 400 g kikkererwten (uit blik) 1 citroen 2 el tahin (sesampasta) 2 teentjes knoflook 1 tl zout 3 el olijfolie extra vierge ½ …
Pompoenseizoen! Tijdens deze periode is pompoensoep één van de populairste gerechten met deze oranje groente. Van nature smaakt pompoen zacht en zoet; ik heb het graag wat pittiger. 😉 Deze heerlijke oranje herfstsoep van ‘Leuke recepten‘ is gemaakt met wortel en pompoen en smaakt verrukkelijk lekker!
INGREDIËNTEN
1 chilipeper (+ extra voor garnering)
stukje gember
800 g pompoenblokjes
1 ui
1 knoflook
250 ml kokosmelk
200 g in wortel in stukken
1250 ml bouillon
snuf kurkuma
verse peterselie (voor de garnering)
plantaardige olie
BEREIDING
Snipper de ui, knoflook, gember en 1 rode peper fijn (voor een iets minder pittige variant houd je een halve rode peper aan). Fruit deze aan in een pan met een beetje olie en roer de kurkuma er door.
Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon toe en kook 15 minuutjes tot de groente zacht is.
Pureer de soep met de staafmix fijn en roer de kokosmelk er door. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe.
Serveer de soep met wat verse peterselie en eventueel wat ringetjes rode peper.
Genieten maar!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd!
Ook zo dol op chocolademousse? Geloof je mij als ik zeg dat er een gezonde en super lekkere variant bestaat die je kan eten zonder schuldgevoel?Al ooit eens een avocado, banaan en cacaopoeder in een blender gedaan?Jep… VER-RUK-KE-LIJK! Avocado? Ja, hoor! Als je rijpe avocado’s gebruikt, proef …
Goed nieuws!Vanaf nu kan jij ook zonder schuldgevoel genieten van een lekkere tiramisu zonder suiker.Dit aangepast, gezonder recept voor tiramisu heb ik al verschillende keren voorgeschoteld aan mijn gasten en ze vonden het allemaal vingerlikkend lekker! Zeer luchtig, smaakvol en minder zwaar op de maag! Kortom, …
Vanavond had ik zin om eens heerlijk te (ge)zondigen met een homemade burrito. Het is tenslotte weekend. 😉 Deze gezondere versie is gemaakt met volkoren wraps, kippengehakt, paprika, tomaat, chilipepers, basilicum, zwarte bonen, maïs, gaucamole en zure room.
INGREDIËNTEN (voor 4 à 6 personen)
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika
450 g kippengehakt
1 el salsa
1 blik zwarte bonen
1 blik maïs
1 blik gehakte tomaten
1 jalapenopeper, fijngehakt
200 g zilvervliesrijst
1 el tacokruiden
½ tl chilipoeder
500 ml kippenbouillon
90 g geraspte kaas
olijfolie
zout en peper
TOPPINGS (optioneel)
1 jalapeno, in ringetjes
zure (light) room
guacamole of avocado
verse koriander
blokjes verse tomaat
tortillachips (voor de kids)
TIP! Indien je geen jalapenopeper kan vinden, gebruik ze dan uit een potje of neem een verse rode chilipeper. Als je niet houdt van pikant, kun je beter de pepers weglaten.
BEREIDING
Verwarm een grote pan (liefst met deksel) op medium tot laag vuur met wat olijfolie.
Stoof de ui en paprika aan en voeg daarna het gehakt toe. Bak het gehakt bruin.
Voeg de rest van de ingrediënten toe: de salsa, bonen, maïs, tomaten uit blik, jalapeno, rijst, bouillon, taco kruiden en chilipoeder. Roer goed en breng aan de kook/ Zet dan het vuur laag en doe de deksel op de pan.
Laat het burritomengsel 15 tot 20 minuten sudderen en roer regelmatig om zodat de rijst niet aan de bodem van de pan gaat plakken.
Proef of de rijst goed gaar is en strooi dan de geraspte kaas over het burritomengsel heen.
Werk eventueel af met de toppings naar keuze. Lekker om zo uit de pan te lepelen met tortillachips! Of ga voor de gezondere versie en verhit een volkoren wrap in de pan en beleg met zure room en guacamole.
Smullen maar!
Wrap met guacamole en zure room
Volkoren wrap
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Carbonades à la flamande, stoverij of stoofvlees met frieten, allemaal benamingen voor één van de bekendste Vlaamse klassiekers.Met dit gerecht scoor je altijd!Malse stukjes vlees, een pittige saus met een goeie trappist en mosterd, mmmm… Het idee alleen al doet ons watertanden!Ik heb al verschillende …
Voor mijn 30ste verjaardag wou ik graag een weekendje weg. Last minute hebben we beslist om naar Hong Kong te gaan. Ik zie jullie al denken… “Is het wel de moeite om voor 2 dagen naar Hong Kong te gaan?” Ja, hoor! Ik heb ongelofelijke …
Voor mijn dertigste verjaardag ben ik met manlief een weekendje naar Hong Kong geweest. Als je in Hong Kong bent, dan moét je minstens één keer dim sum gegeten hebben. #bucketlist
Dim sum zijn gefrituurde of gestoomde kleine hapjes die in de Chinese keuken vaak voorkomen. Ze bestaan uit groente, vlees en rijst en worden als lichte maaltijd gegeten doorheen de dag. Dim sum eten is voor locals in Hong Kong bijna als een soort van routine, iets dat ze elke dag of week eten met familie en vrienden.
Dim sum @ Hong Kong
Natuurlijk bestaan er nog veel andere lekkernijen in Hong Kong. Een foodie zoals ik wil zoveel mogelijk proeven van de lokale keuken. Let’s have some streetfood!
Duizendjarig ei is een Chinese delicatesse die gemaakt wordt door een eendenei circa 100 dagen te bewaren in een mengsel van houtskool en ongebluste kalk. Het heeft een groenige kleur, een zoute smaak en een krachtig aroma. Bij het kauwen lijkt het alsof je een stukje geleipudding eet.
Wie durft?? 😉
Ik was er natuurlijk om mijn dertigste verjaardag te vieren. Dus manlief trakteerde mij op iets heel speciaals. Dining on ‘The Peak of Hong Kong’ met het prachtige uitzicht van de lichtshow over de skyscrapers van Hong Kong. Wauuuuw!
THE PEAK HONG KONG
Birthday dinner on ‘The Peak Hong Kong’
hapje van kip
Asian food = happy mood
Jiaozi’s
Kreeft bisket
Het allercoolste was toch deze super originele cocktail ‘Mangorita’. De cocktail waar geen einde aan komt! haha 😉
Cheers to my 30th birthday!
Tot zo ver mijn foodie verhaal van Hong Kong. Wil je graag meer lezen over mijn hoogtepunten van deze reis? Klik dan hier voor een uitgebreid reisverslag met enkele mooie reisfoto’s. 🙂
In april ben ik 30 (!!) geworden.Ja, dat lees je goed! De big 3!!! Ik zit nu officieel op tram 3 en dat kon ik niet zomaar aan mij voorbij laten gaan. Mijn dertigste verjaardag moest speciaal en uniek zijn. Een moment om nooit meer …
Thailand, één van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld!Heel wat vrienden van mij hebben dit land op hun favoriete vakantielijstje staan. Ik werd wel een beetje nieuwsgierig naar deze bestemming en vertrok voor 3 weken naar Thailand.Bangkok, here I come! In Bangkok ben ik maar twee dagen …