Xmas shopping @ New York
COMING SOON!
Food blog
Dit gerechtje ontdekte ik jaren geleden en is één van mijn allereerste ‘healthy food’ gerechtjes. Waan jezelf eventjes in het mooie Italië, want de kabeljauw krijgt een heerlijk Italiaans jasje door de verse basilicum, groene pesto, tomaten en olijfolie.Je kan dit gerechtje serveren met pasta of …
Bibimbap wil in het Koreaans zeggen ‘gemixte rijst’ en is dus een Koreaanse rijstschotel met allerlei lekkere groentjes en eventueel vlees.
Het is een gerecht boordevol kleur, smaak en textuur.
Bibimbap wordt geserveerd met een pittige rode chilisaus en een gebakken spiegelei.
Dit is een eenvoudig gerecht, maar alle groenten moeten apart bereid worden en dat kost wel een beetje tijd.
De bibimbap bevat heel veel groenten, waardoor het erg makkelijk is om dit recept vegetarisch te maken. Je laat het vlees (en ev. het ei) weg en je gerecht zal nog steeds even lekker smaken.
Voor dit gerecht heb ik mij gebaseerd op een recept van Culy.
Ik heb dit gerechtje nog gezonder gemaakt door de rijst te vervangen door bloemkoolrijst.
Uiteraard kan je dit ook serveren met gewone rijst. It’s up to you!
“I happen to have an obsession with Korean food. I have no idea why.
I love Korean food aka s(e)oul food!” 😉


Een gerecht boordevol kleur, smaak en textuur!

Serveer met (bloemkool)rijst, Koreaanse gochujang en roer goed! Enjoy!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂
Ondertussen weten jullie dat ik Zuid-Koreaanse roots heb. Bij deze wil ik jullie dan ook graag kennis laten maken met mijn favoriete keuken. Hiervoor gebruik ik een artikel uit de Knack en mijn eigen reisfoto’s die ik heb genomen toen ik in Zuid-Korea was.Grote kans …
Dit recept van ‘Mind Your Feed‘ is één van mijn favoriete gerechtjes.Courgetti met gerookte zalm, parmezaanse kaas en een romig avocadosausje! Dit is echt ZO lekker!En de limoen maakt het gerechtje lekker en fris! Yum! INGREDIËNTEN (voor 2 porties) 1 courgette 1 ui 2 teentjes …
De Koreaanse keuken is voor velen ongekend en onbemind. 1 van de redenen is dat niet alle ingrediënten gemakkelijk te verkrijgen zijn bij ons. Zelfs Aziatische supermarkten hebben niet altijd Koreaanse ingrediënten in hun rekken liggen.
Om niet te lang op mijn honger te blijven zitten, maak ik soms bulgogi klaar, maar dan met ingrediënten van bij ons.
Het smaakt uiteraard niet helemaal hetzelfde, maar het helpt wel een beetje tegen mijn craving voor Koreaanse gerechten.
Bulgogi is één van de meest gekende gerechten uit de Koreaanse keuken en betekent letterlijk ‘vuurvlees’. Het is gegrild gemarineerd rundsvlees dat wordt gegeten met rijst of op authentieke wijze met een slablad uit de hand en kleine bijgerechten. Heerlijk! Ik maak dit vaak klaar als ik gasten heb en het wordt elke keer door iedereen gesmaakt!
Voor dit gerecht gebruik ik het recept van Albert Heijn! Een toppertje!Â
Let op! Deze bulgogi smaakt niet hetzelfde als de authentieke bulgogi met Koreaanse ingrediënten, maar het geeft een beetje een idee van de smaak.



SERVEERTIP!
Eet de Koreaanse bulgogi heel authentiek uit de hand. Schep aan tafel wat vlees, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en eet uit de hand. Yummy!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂
Vandaag had ik zoveel zin in ‘hobak jeon’, dat zijn hartige Koreaanse courgette pannenkoekjes. Een lekkere snack dat geserveerd wordt met een lekkere sojasaus waar je de pannenkoek kunt in dippen. Lekker!Ik zocht eventjes op het internet en vond dit lekkere recept van Sesu chops …
Mijn man is DOL op dit Koreaans gerechtje. He loves it!Deze dakgalbi (ë‹ê°ˆë¹„) bestaat uit pikante gemarineerde kip, look, gember, Koreaanse chilipaste, chilipepers, zoete aardappel, wortel en lente-ui.Deze kip is zoooo spicy dat wij hem ‘angry chicken’ noemen! 😉Als je niet van pittig eten houdt, …
Kimbap wat?
Inderdaad! Dit is GEEN Japanse sushirol, maar de Koreaanse populaire snack ‘Kimbap’.
Deze snack is vooral populair als snack bij kinderen of als hangover food. 😉
Kim betekent gedroogd zeewier in het Koreaans en bap betekent rijst.
Maar wat is het verschil met sushi?

Zowel de Koreaanse kimbap als de Japanse sushi worden gemaakt met gestoomde rijst en gedroogd zeewier.
Toch zijn er twee grote verschillen! De rijst en de vulling.
Sushirijst wordt op smaak gebracht met azijn, terwijl we voor Kimbap sesamolie en sesamzaadjes gebruiken.
Dit zorgt ervoor dat de rol een beetje zoeter smaakt, dan de Japanse sushi.
Ook de vulling is verschillend:
* Japanse sushi: wordt meestal gemaakt met rauwe vis (tonijn, zalm, etc.)
* Koreaanse kimbap: wordt meestal gemaakt met gekookte ingrediënten of conserven zoals een blikje tonijn, gegrild vlees, ham en kaas en uiteraard ook de Koreaanse specialiteit kimchi (gefermenteerde kool).

De bekendste kimbap bevat ei, ham, surimi of krab, kaas, danmuji en perilla of shisobladeren.
Maar mijn favoriete versie is een vulling met tonijn (uit blik) en mayonaise en sesamolie. Mmmm…!
Smullen maar!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂
Een lekker detoxsoepje met wortel, gember en kurkuma, met een heerlijke cashewnotensaus en geroosterde kikkererwten van I love Detox. Ook zonder saus en kikkererwten is deze soep lekker, doe er dan bijvoorbeeld een scheutje kokosmelk bij. INGREDIËNTEN (voor 4 porties) 700 g wortels 1 rode ui …
Naar aanleiding van de bekende serie ‘The Crown’ over de regeerperiode van Queen Elizabeth en mijn bezoek aan Londen ben ik in contact gekomen met de authentieke Engelse scones met jam en slagroom.Njammie! Zo lekker! Het volledige verslag lees je hier. De scones waren zo …
Ook zo dol op soep?
Ik vind het de makkelijkste (en lekkerste) manier om groenten te eten.
Soep kan je ook makkelijk meenemen naar het werk en is makkelijk en snel klaar te maken.
Deze soep van ‘Leuke recepten’ boordevol groenten en smaakt super lekker!
Ik heb er op het einde nog 1 grote lepel tomatenpuree aan toegevoegd. Yum!


Enjoy!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂
Tijdens de zomer groeien er heerlijke bio komkommers in mijn tuin.Er gaat niets boven de smaak van eigen gekweekte groenten.Maar wist je dat komkommers super snel groeien? Soms weet ik er geen raad mee! Teveel van deze groente? Dan is deze komkommersoep DE oplossing! INGREDIËNTEN …
Teveel rijpe bananen in huis?Dan verwerk ik deze maar al te graag in een lekker bananenbroodje. Onlangs probeerde ik deze variant met blauwe bessen (ben ik dol op!!) van Laura’s Bakery.Lekker bij de koffie of als tussendoortje. INGREDIËNTEN VOOR 1 CAKE 3 rijpe bananen 4 …
Groene sapjes worden vaak gedronken om het lichaam te ontgiften en tegelijkertijd een aantal kilo’s vet te verbranden.
Door de hoge concentratie aan vitamines en mineralen zijn ze erg voedzaam en helpen ze je lichaam te reinigen.
Ik vind deze juice heerlijk na een lange nachtvlucht. Een goeie cleansing om mijn lichaam te herstellen en zo snel mogelijk te recuperen van de zware vlucht. Love it!

– A healthy outside starts from the inside –

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.Ik ben benieuwd! 🙂
Sinds ik mijn eigen sla kweek, weet ik soms geen raad met alle grote, sappige kroppen sla.Voor de eerste keer de eenvoudige slasoep van vtm koken gemaakt en het smaakte verrassend lekker! INGREDIËNTEN (voor 2 personen) 1 grote krop sla 2 grote uien 4 vetarme bouilllonblokjes …
Hoe lekker zijn deze chocolaatjes met studentenhaver?Deze lekkernij in de winkel is vaak prijzig en bevat een bom aan suikers.Vanaf nu hoef jij je niet meer blauw te betalen, want vanaf nu maak jij deze lekkere chocolaatjes in een handomdraai! Yay! INGREDIËNTEN 100 g pure …
Deze komkommertoastjes met homemade tonijnsalade is ideaal als hapje of snack.
De tonijnsalade is gemaakt van tonijn uit blik, rode ui, mosterden mayonaise.
Serveer een nog een lekker soepje bij en je hebt meteen een lichte avondmaaltijd.
Uiteraard kan je variëren met beleg en je favoriete toppings, maar de combinatie met tonijn van ‘Voedzaam & Snel‘ vond ik heerlijk klinken! Ik heb er als afwerking nog enkele halve kerstomaatjes aan toegevoegd. Yum!
Enjoy!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂
In de rubriek ‘Foodie on the road‘ kan je wat meer lezen over mijn foodtrip in Marrakech. Klik hier om naar mijn culinair reisverslag te gaan. Hier zal ik enkele prachtige hoogtepunten van mijn weekendje in Marrakech met jullie delen. Ready? Here we go! Als …
Toen ik dit receptje van ‘De Groene Meisjes’ zag passeren, wilde ik deze zelf zo snel mogelijk maken.Ik vond deze hartjesvorm zo passend voor Valentijn.Een gezond, makkelijk te maken en waanzinnig lekker Valentijnsontbijtje. 🙂 INGREDIËNTEN 3/4 cup havermout 1/4 cup gemalen havermout (doe de havermout …
De smoothie bowl is een ontbijttrend die overgewaaid is uit Amerika.
Je ziet de mooiste creaties verschijnen op Instagram en Pinterest.
Maar hoe maak je deze nu eigenlijk zelf?
Ik heb het recept van ‘smoothie bowl met frambozen’ gemaakt van Libelle Lekker. Mmmm… dat smaakt naar meer!
Smoothie bowls, de nieuwste ontbijttrend uit Amerika.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂
Hoe lekker zien deze havermouttaartjes eruit? Deze schattige havermout cups zijn super eenvoudig en je kan er oneindig mee variëren. Ik heb het receptje van ‘Uit Pauline’s keuken’ getest en helemaal goedgekeurd. Njammie! Ik heb de havermout cups gevuld met yoghurt en vers fruit.Ideaal als ontbijt, maar …
Everybody loves pancakes!Gelukkig zijn deze havermoutpannenkoeken voedzaam, gezond én lekker! Hiervan mag je dus zonder schuldgevoel eten. Yay!Deze pannenkoekjes zitten altijd standaard in mijn diepvries.Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en ze zijn echt makkelijk en super snel te maken. Maak één keer een grote portie …
Een weekendje weg naar het wondermooie Marokko.
Heaven voor een foodie als ik.
De Marokkaanse muntthee, de heerlijke tajines, de vele kruiden & specerijen, etc.




En natuurlijk heb ik ervan geprofiteerd om lekkere authentieke tajines te eten! Yummy!


Marktjes, streetfood proeven, kruiden & specerijen kopen, etc. zijn mijn favoriete activiteiten op reis.
Ik kan zo genieten van gezellige marktjes waar je vanalles kan proeven en waar het heerlijk ruikt naar kruiden & specerijen.
Een voorraadje inslaan voor thuis! 😉




Als grote theeliefhebster keek ik uit naar DIT moment!
Een traditionele Marokkaanse muntthee uitschenken op een dakterras in het centrum van Marrakech.

In de straten stonden er overal kraampjes met sugar cane juice (rietsuikerlimonade). Voor mij was dit de allereerste keer om zoiets te proeven en het smaakte heerlijk!

Benieuwd naar het volledige reisverslag en enkele bezienswaardigheden?
Ga dan zeker naar ‘Marokko’ in de rubriek ‘Globetrotter’. 🙂

Marokkaanse tajines & muntthee. The real stuff!
Pompoenseizoen!Tijdens deze periode is pompoensoep één van de populairste gerechten met deze oranje groente. Van nature smaakt pompoen zacht en zoet; ik heb het graag wat pittiger. 😉Deze heerlijke oranje herfstsoep van ‘Leuke recepten‘ is gemaakt met wortel en pompoen en smaakt verrukkelijk lekker! INGREDIËNTEN 1 …
Ook zo dol op chocolademousse?
Geloof je mij als ik zeg dat er een gezonde en super lekkere variant bestaat die je kan eten zonder schuldgevoel?
Al ooit eens een avocado, banaan en cacaopoeder in een blender gedaan?Jep… VER-RUK-KE-LIJK!
Avocado? Ja, hoor! Als je rijpe avocado’s gebruikt, proef je deze zelf nauwelijks. Ze zorgen voor een fluweelzachte textuur en een mooie smeuïge chocomousse.
Enjoy!


Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂
Goed nieuws!Vanaf nu kan jij ook zonder schuldgevoel genieten van een lekkere tiramisu zonder suiker.Dit aangepast, gezonder recept voor tiramisu heb ik al verschillende keren voorgeschoteld aan mijn gasten en ze vonden het allemaal vingerlikkend lekker! Zeer luchtig, smaakvol en minder zwaar op de maag! Kortom, …
Vanavond had ik zin om eens heerlijk te (ge)zondigen met een homemade burrito. Het is tenslotte weekend. 😉Deze gezondere versie is gemaakt met volkoren wraps, kippengehakt, paprika, tomaat, chilipepers, basilicum, zwarte bonen, maïs, gaucamole en zure room. INGREDIËNTEN (voor 4 à 6 personen) 1 ui, …
Carbonades à la flamande, stoverij of stoofvlees met frieten, allemaal benamingen voor één van de bekendste Vlaamse klassiekers.
Met dit gerecht scoor je altijd!
Malse stukjes vlees, een pittige saus met een goeie trappist en mosterd, mmmm… Het idee alleen al doet ons watertanden!
Ik heb al verschillende recepten geprobeerd, maar het stoofvlees recept van Dagelijkse Kost blijft de beste!
Met dit recept van Jeroen Meus zet je deze winnaar zo op tafel.
Serveer met handgesneden frietjes, een witloofslaatje en een goeie trappist!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂