Ondertussen weten jullie dat ik Zuid-Koreaanse roots heb. Bij deze wil ik jullie dan ook graag kennis laten maken met mijn favoriete keuken. Hiervoor gebruik ik een artikel uit de Knack en mijn eigen reisfoto’s die ik heb genomen toen ik in Zuid-Korea was.Grote kans …
Dit recept van ‘Mind Your Feed‘ is één van mijn favoriete gerechtjes.Courgetti met gerookte zalm, parmezaanse kaas en een romig avocadosausje! Dit is echt ZO lekker!En de limoen maakt het gerechtje lekker en fris! Yum! INGREDIËNTEN (voor 2 porties) 1 courgette 1 ui 2 teentjes …
De Koreaanse keuken is voor velen ongekend en onbemind. 1 van de redenen is dat niet alle ingrediënten gemakkelijk te verkrijgen zijn bij ons. Zelfs Aziatische supermarkten hebben niet altijd Koreaanse ingrediënten in hun rekken liggen. Om niet te lang op mijn honger te blijven zitten, maak ik soms bulgogi klaar, maar dan met ingrediënten van bij ons. Het smaakt uiteraard niet helemaal hetzelfde, maar het helpt wel een beetje tegen mijn craving voor Koreaanse gerechten. Bulgogi is één van de meest gekende gerechten uit de Koreaanse keuken en betekent letterlijk ‘vuurvlees’. Het is gegrild gemarineerd rundsvlees dat wordt gegeten met rijst of op authentieke wijze met een slablad uit de hand en kleine bijgerechten. Heerlijk! Ik maak dit vaak klaar als ik gasten heb en het wordt elke keer door iedereen gesmaakt! Voor dit gerecht gebruik ik het recept van Albert Heijn! Een toppertje! Let op! Deze bulgogi smaakt niet hetzelfde als de authentieke bulgogi met Koreaanse ingrediënten, maar het geeft een beetje een idee van de smaak.
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
chilipepers (groen, geel, rood)
1 ui
3 tenen knoflook
50 ml ketjap manis
30 ml sojasaus
1 el sesamolie
400 gram biefstuk (entrecote)
300 gram rijst
2 el sesamzaad
1 kropsla of kleine slablaadjes
bosje lente-ui
3 el plantaardige olie
250 g shiitake of champignons
stukje gember
BEREIDING
Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd de peper in ringetjes en de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.
Meng de peper, ui, knoflook, ketjap, sojasaus en sesamolie en laat 1 uur staan. Leg de biefstukken 1 uur afgedekt in de vriezer. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes en marineer 1 uur op kamertemperatuur in 2/3 van de marinade.
Schil de gember en snijd fijn. Kook de rijst met de gember volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Haal de blaadjes van de kropsla los en snijd de bosui in schuine ringetjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak 1/3 van het vlees 2 min. Leg op een schaal en herhaal 2 keer met de rest van het vlees. Schenk de rest van de marinade over het vlees.
Serveer de sla, bosui, het sesamzaad en de rijst apart.
Bulgogi op authentieke wijze
Bulgogi met rijst
SERVEERTIP!
Eet de Koreaanse bulgogi heel authentiek uit de hand. Schep aan tafel wat vlees, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en eet uit de hand. Yummy!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Vandaag had ik zoveel zin in ‘hobak jeon’, dat zijn hartige Koreaanse courgette pannenkoekjes. Een lekkere snack dat geserveerd wordt met een lekkere sojasaus waar je de pannenkoek kunt in dippen. Lekker!Ik zocht eventjes op het internet en vond dit lekkere recept van Sesu chops …
Mijn man is DOL op dit Koreaans gerechtje. He loves it!Deze dakgalbi (닭갈비) bestaat uit pikante gemarineerde kip, look, gember, Koreaanse chilipaste, chilipepers, zoete aardappel, wortel en lente-ui.Deze kip is zoooo spicy dat wij hem ‘angry chicken’ noemen! 😉Als je niet van pittig eten houdt, …
Kimbap wat? Inderdaad! Dit is GEEN Japanse sushirol, maar de Koreaanse populaire snack ‘Kimbap’. Deze snack is vooral populair als snack bij kinderen of als hangover food. 😉 Kim betekent gedroogd zeewier in het Koreaans en bap betekent rijst. Maar wat is het verschil met sushi?
Mijn lunch (kimbap met tonijn) in Seoul, Zuid-Korea
Zowel de Koreaanse kimbap als de Japanse sushi worden gemaakt met gestoomde rijst en gedroogd zeewier. Toch zijn er twee grote verschillen! De rijst en de vulling. Sushirijst wordt op smaak gebracht met azijn, terwijl we voor Kimbap sesamolie en sesamzaadjes gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de rol een beetje zoeter smaakt, dan de Japanse sushi. Ook de vulling is verschillend: * Japanse sushi: wordt meestal gemaakt met rauwe vis (tonijn, zalm, etc.) * Koreaanse kimbap: wordt meestal gemaakt met gekookte ingrediënten of conserven zoals een blikje tonijn, gegrild vlees, ham en kaas en uiteraard ook de Koreaanse specialiteit kimchi (gefermenteerde kool).
De bekendste kimbap bevat ei, ham, surimi of krab, kaas, danmuji en perilla of shisobladeren. Maar mijn favoriete versie is een vulling met tonijn (uit blik) en mayonaise en sesamolie. Mmmm…!
INGREDIËNTEN (voor 4 rollen)
4 gedroogde zeewiervellen (nori)
2 kopjes sushirijst
120 g baby spinazie
2 eieren
1 wortel (lange reepjes)
1 komkommer (lange reepjes)
1 blikje tonijn in eigen nat
2 tl sesamolie
1 tl sesamzaadjes
2 tl zout (ik gebruik liever een scheutje sojasaus)
optioneel: 4 danmuji (takuwan gebeitst radijs)
optioneel: surimi of krab
optioneel: kimchi, ham, kaas
(wasabi) mayonaise
BEREIDING
Bereid de sushi rijst volgens de verpakking.
Reinig de spinazie en leg voor 1 minuut in kokend water. Spoel af met koud water en knijp de spinazie voorzichtig tussen de vingers zodat het meeste water kan ontsnappen. Doe de spinazie in de kom en voeg een snuifje zout en sesamolie toe. Roer goed en zet even opzij.
Reinig en schil de wortel en snijd in lange reepjes. Je kan de wortels eventueel wat koken of garen. Snijd de komkommer ook in lange reepjes.
Verwarm een pan met een scheutje olie. Splits en klop de eieren en bak afzonderlijk het eiwit en het eigeel in een platte omelet. Laat de witte en gele omelet eventjes afkoelen en snij in lange reepjes (lengte van je zeewiervellen).
Doe de gekookte sushi rijst in een kom en voeg de sesamolie, zout (of sojasaus) toe. Meng met een spatel de rijst. Proef en breng op smaak.
Verzamel alle ingrediënten voor de vulling. Leg 1 zeewiervel op een bamboemat en zorg dat de blinkende kant naar beneden ligt.
Verspreid de rijst over 2/3 van het zeewiervel. Zorg dat je ongeveer 5 cm overhoudt langs de bovenste rand.
Nu leg je de verschillende ingrediënten op de rijst. Neem van elke soort 1 of 2 stuks. Eindig met de spinazieblaadjes en rol op met behulp van het bamboematje.
Rol vanaf de onderkant (alsof je een slaapzak rolt), druk goed aan tijdens het rollen zodat de ingrediënten binnen blijven en je een strakke rol hebt. Strijk een klein beetje water langs de bovenste naad om de rol bij elkaar te houden.Als het zeewiervel niet genoeg plakt, kan je wat water of sojasaus en enkele rijstkorrels over de rand doen.
Leg de rol op een bord en strijk er wat sesamolie over. Werk af met enkele sesamzaadjes en mayonaise. Gebruik een scherp mes om rolletjes van ongever 2 cm te snijden.
Serveer met sojasaus om in te dippen.
Smullen maar!
BEWAARTIPS!
Je kan gesneden kimbab enkele uren bewaren in een gesloten bewaardoos in de koelkast.
De hele rollen (niet gesneden) kan je 1 dag bewaren in de koelkast. Haal de rollen 30 minuten op voorhand uit de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Een lekker detoxsoepje met wortel, gember en kurkuma, met een heerlijke cashewnotensaus en geroosterde kikkererwten van I love Detox. Ook zonder saus en kikkererwten is deze soep lekker, doe er dan bijvoorbeeld een scheutje kokosmelk bij. INGREDIËNTEN (voor 4 porties) 700 g wortels 1 rode ui …
Naar aanleiding van de bekende serie ‘The Crown’ over de regeerperiode van Queen Elizabeth en mijn bezoek aan Londen ben ik in contact gekomen met de authentieke Engelse scones met jam en slagroom.Njammie! Zo lekker! Het volledige verslag lees je hier. De scones waren zo …
Ook zo dol op soep? Ik vind het de makkelijkste (en lekkerste) manier om groenten te eten. Soep kan je ook makkelijk meenemen naar het werk en is makkelijk en snel klaar te maken. Deze soep van ‘Leuke recepten’ boordevol groenten en smaakt super lekker! Ik heb er op het einde nog 1 grote lepel tomatenpuree aan toegevoegd. Yum!
INGREDIËNTEN (voor 4 porties)
2 paprika’s
4 tomaten
1 courgette
500 ml groentenbouillon
1 ui
1 tl paprikapoeder
½ tl rozemarijn
peper en zout
verse peterselie
plantaardige olie
ev. scheutje light sojaroom
1 el tomatenpuree
BEREIDING
Verwijder de steel en zaadjes van de paprika’s en snijd in stukken. Snijd ook de courgette in stukjes en de tomaat in vieren of achten.
Verhit de olie in een pan. Snipper de ui en bak deze glazig in de olijfolie. Voeg de paprika toe aan de ui en bak 3 min mee.
Voeg daarna de courgette en 2 min later de tomaat toe. Bestrooi de groenten met paprikapoeder en rozemarijn. Voeg de bouillon toe en laat de groenten 15 min zachtjes pruttelen.
Mix de soep daarna met de staafmixer fijn en voeg 1 el tomatenpuree toe. Goed roeren! Werk af met peper en zout.
Schep de soep in kommen en serveer met een lepel creme fraiche en wat fijngehakte peterselie.
Enjoy!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Tijdens de zomer groeien er heerlijke bio komkommers in mijn tuin.Er gaat niets boven de smaak van eigen gekweekte groenten.Maar wist je dat komkommers super snel groeien? Soms weet ik er geen raad mee! Teveel van deze groente? Dan is deze komkommersoep DE oplossing! INGREDIËNTEN …
Teveel rijpe bananen in huis?Dan verwerk ik deze maar al te graag in een lekker bananenbroodje. Onlangs probeerde ik deze variant met blauwe bessen (ben ik dol op!!) van Laura’s Bakery.Lekker bij de koffie of als tussendoortje. INGREDIËNTEN VOOR 1 CAKE 3 rijpe bananen 4 …
Groene sapjes worden vaak gedronken om het lichaam te ontgiften en tegelijkertijd een aantal kilo’s vet te verbranden. Door de hoge concentratie aan vitamines en mineralen zijn ze erg voedzaam en helpen ze je lichaam te reinigen. Ik vind deze juice heerlijk na een lange nachtvlucht. Een goeie cleansing om mijn lichaam te herstellen en zo snel mogelijk te recuperen van de zware vlucht. Love it!
INGREDIËNTEN VOOR 1 JUICE
½ groene appel
½ geschilde citroen
½ komkommer, ongeschild
2 groene selderstengels
1 wortel, ongeschild
handje verse spinazie
ev. 4 groene koolbladeren
ev. stukje gember
BEREIDING
Maak alle ingrediënten schoon en was ze grondig.
Snijd in kleinere stukken zodat deze makkelijk door de juicer kan.
Doe alles in jouw (slow)juicer tot je een mooie kan sap hebt.
Roer eventjes in je sapje en schenk in een mooie drinktas. Het oog wil nu eenmaal ook wat. 😉
– A healthy outside starts from the inside –
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.Ik ben benieuwd! 🙂
Sinds ik mijn eigen sla kweek, weet ik soms geen raad met alle grote, sappige kroppen sla.Voor de eerste keer de eenvoudige slasoep van vtm koken gemaakt en het smaakte verrassend lekker! INGREDIËNTEN (voor 2 personen) 1 grote krop sla 2 grote uien 4 vetarme bouilllonblokjes …
Hoe lekker zijn deze chocolaatjes met studentenhaver?Deze lekkernij in de winkel is vaak prijzig en bevat een bom aan suikers.Vanaf nu hoef jij je niet meer blauw te betalen, want vanaf nu maak jij deze lekkere chocolaatjes in een handomdraai! Yay! INGREDIËNTEN 100 g pure …
Deze komkommertoastjes met homemade tonijnsalade is ideaal als hapje of snack. De tonijnsalade is gemaakt van tonijn uit blik, rode ui, mosterden mayonaise. Serveer een nog een lekker soepje bij en je hebt meteen een lichte avondmaaltijd. Uiteraard kan je variëren met beleg en je favoriete toppings, maar de combinatie met tonijn van ‘Voedzaam & Snel‘ vond ik heerlijk klinken! Ik heb er als afwerking nog enkele halve kerstomaatjes aan toegevoegd. Yum!
INGREDIËNTEN
1 blikje tonijn (in eigen nat)
½ rode ui
1 el mayonaise
1 tl mosterd
peper en zout
1 komkommer
kerstomaatjes
ev. kappertjes
BEREIDING
Laat de tonijn uitlekken en doe in een schaal. Haal met een vork de grote brokken los zodat er alleen kleine stukjes tonijn overblijven.
Snipper een halve rode ui en doe dit bij de tonijn.
Voeg de grove mosterd en de mayonaise toe en roer het door elkaar.
Breng de tonijnsalade op smaak met wat zout en peper.
Snijd plakjes van de komkommer en schep op elk plakje een beetje tonijnsalade.
Maak de gezonde toastjes af met een paar kappertjes of kerstomaatjes.
Serveer met een soepje of andere rauwe groenten.
Enjoy!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
In de rubriek ‘Foodie on the road‘ kan je wat meer lezen over mijn foodtrip in Marrakech. Klik hier om naar mijn culinair reisverslag te gaan. Hier zal ik enkele prachtige hoogtepunten van mijn weekendje in Marrakech met jullie delen. Ready? Here we go! Als …
Toen ik dit receptje van ‘De Groene Meisjes’ zag passeren, wilde ik deze zelf zo snel mogelijk maken.Ik vond deze hartjesvorm zo passend voor Valentijn.Een gezond, makkelijk te maken en waanzinnig lekker Valentijnsontbijtje. 🙂 INGREDIËNTEN 3/4 cup havermout 1/4 cup gemalen havermout (doe de havermout …
De smoothie bowl is een ontbijttrend die overgewaaid is uit Amerika. Je ziet de mooiste creaties verschijnen op Instagram en Pinterest. Maar hoe maak je deze nu eigenlijk zelf? Ik heb het recept van ‘smoothie bowl met frambozen’ gemaakt van Libelle Lekker. Mmmm… dat smaakt naar meer!
INGREDIËNTEN (voor 1 portie)
150 g frambozen (diepvries)
150 ml amandelmelk
1 el honing
1 banaan
100 ml Griekse yoghurt
handje blauwe bessen
verse frambozen
handje noten
passievrucht
BEREIDING
Pel de banaan, en snij in stukjes.
Doe de banaan samen met de amandelmelk, diepvriesframbozen, Griekse yoghurt en honing in de blender.
Mix tot een dikke smoothie en giet in een kom.
Werk af met je favoriete toppings.
Smoothie bowls, de nieuwste ontbijttrend uit Amerika.
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Hoe lekker zien deze havermouttaartjes eruit? Deze schattige havermout cups zijn super eenvoudig en je kan er oneindig mee variëren. Ik heb het receptje van ‘Uit Pauline’s keuken’ getest en helemaal goedgekeurd. Njammie! Ik heb de havermout cups gevuld met yoghurt en vers fruit.Ideaal als ontbijt, maar …
Everybody loves pancakes!Gelukkig zijn deze havermoutpannenkoeken voedzaam, gezond én lekker! Hiervan mag je dus zonder schuldgevoel eten. Yay!Deze pannenkoekjes zitten altijd standaard in mijn diepvries.Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en ze zijn echt makkelijk en super snel te maken. Maak één keer een grote portie …
Een weekendje weg naar het wondermooie Marokko. Heaven voor een foodie als ik. De Marokkaanse muntthee, de heerlijke tajines, de vele kruiden & specerijen, etc.
En natuurlijk heb ik ervan geprofiteerd om lekkere authentieke tajines te eten! Yummy!
Groententajine
Tajines
Marktjes, streetfood proeven, kruiden & specerijen kopen, etc. zijn mijn favoriete activiteiten op reis. Ik kan zo genieten van gezellige marktjes waar je vanalles kan proeven en waar het heerlijk ruikt naar kruiden & specerijen. Een voorraadje inslaan voor thuis! 😉
Kruiden & specerijen
Als grote theeliefhebster keek ik uit naar DIT moment! Een traditionele Marokkaanse muntthee uitschenken op een dakterras in het centrum van Marrakech.
In de straten stonden er overal kraampjes met sugar cane juice (rietsuikerlimonade). Voor mij was dit de allereerste keer om zoiets te proeven en het smaakte heerlijk!
Kraampje met sugar cane juice
Benieuwd naar het volledige reisverslag en enkele bezienswaardigheden? Ga dan zeker naar ‘Marokko’ in de rubriek ‘Globetrotter’. 🙂
Everybody loves hummus! Deze lekkere dip op basis van kikkererwten wordt vaak gegeten als aperosnack of tussendoor. Heerlijk! INGREDIËNTEN (voor 4 personen) 400 g kikkererwten (uit blik) 1 citroen 2 el tahin (sesampasta) 2 teentjes knoflook 1 tl zout 3 el olijfolie extra vierge ½ …
Pompoenseizoen!Tijdens deze periode is pompoensoep één van de populairste gerechten met deze oranje groente. Van nature smaakt pompoen zacht en zoet; ik heb het graag wat pittiger. 😉Deze heerlijke oranje herfstsoep van ‘Leuke recepten‘ is gemaakt met wortel en pompoen en smaakt verrukkelijk lekker! INGREDIËNTEN 1 …
Ook zo dol op chocolademousse? Geloof je mij als ik zeg dat er een gezonde en super lekkere variant bestaat die je kan eten zonder schuldgevoel? Al ooit eens een avocado, banaan en cacaopoeder in een blender gedaan?Jep… VER-RUK-KE-LIJK! Avocado? Ja, hoor! Als je rijpe avocado’s gebruikt, proef je deze zelf nauwelijks. Ze zorgen voor een fluweelzachte textuur en een mooie smeuïge chocomousse.
INGREDIËNTEN
1 rijpe, kleine avocado of de helft van een grote
1 rijpe banaan
3 el (rauwe) cacaopoeder
agavesiroop of ahornsiroop
scheutje amandelmelk
handje verse frambozen of fruit naar keuze
kokosschilfers
BEREIDING:
Het is belangrijk dat je een RIJPE avocado en banaan gebruikt om deze chocolademousse te maken.
Snijd de avocado in 2 en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en doe dit in een blender of keukenmachine samen met de banaan, scheutje melk en cacaopoeder.
Mix alles tot je een mooie gladde massa hebt.
Is je banaan niet helemaal rijp, zoet de chocolademousse dan met een beetje zoetstof (bv. ahornsiroop, honing, kokosbloessemsuiker, etc.) naar eigen smaak en roer goed.
Verdeel de chocolademousse over één of meerdere kommetjes en zet in de koelkast.
Haal uit de koelkast en werk af met vers fruit, kokosschilfers en ev. verse munt.
Enjoy!
Een heerlijke romige chocolademousse op basis van avocado en banaan.
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Goed nieuws!Vanaf nu kan jij ook zonder schuldgevoel genieten van een lekkere tiramisu zonder suiker.Dit aangepast, gezonder recept voor tiramisu heb ik al verschillende keren voorgeschoteld aan mijn gasten en ze vonden het allemaal vingerlikkend lekker! Zeer luchtig, smaakvol en minder zwaar op de maag! Kortom, …
Vanavond had ik zin om eens heerlijk te (ge)zondigen met een homemade burrito. Het is tenslotte weekend. 😉Deze gezondere versie is gemaakt met volkoren wraps, kippengehakt, paprika, tomaat, chilipepers, basilicum, zwarte bonen, maïs, gaucamole en zure room. INGREDIËNTEN (voor 4 à 6 personen) 1 ui, …
Carbonades à la flamande, stoverij of stoofvlees met frieten, allemaal benamingen voor één van de bekendste Vlaamse klassiekers. Met dit gerecht scoor je altijd! Malse stukjes vlees, een pittige saus met een goeie trappist en mosterd, mmmm… Het idee alleen al doet ons watertanden! Ik heb al verschillende recepten geprobeerd, maar het stoofvlees recept van Dagelijkse Kost blijft de beste! Met dit recept van Jeroen Meus zet je deze winnaar zo op tafel.
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
2 grote uien
boter of plantaardige olie
1 kg rundsvlees (zenuwstuk, in gelijke stukken)
peper van de molen
snuifje zot
bruin bier (Ik gebruik het liefst de Bernardus abt 12)
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
1 kruidnagel
2 el Luikse stroop
1 sneetje bruine boterham
2 el scherpe mosterd
scheutje natuurazijn
1 kg (loskokende) aardappelen
mayonaise
BEREIDING:
Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes.Verhit een ruime stoofpot en smelt er een klontje boter in. Stoof daarin de uien op een matig vuur. Laat de uien niet bruin bakken.
Verhit een braadpan op een matig vuur met een beetje boter of olie Schroei de stukken vlees in de braadpan tot ze een goudbruin kleurtje hebben. Kruid het vlees tijdens het bakken met wat peper van de molen en een snuifje zout.
Doe de stukjes vlees in de stoofpot met uien. Hou de braadpan met aanbaksels bij en schenk daarin het bier. Roer alle aanbaksels van het vlees los terwijl het bier aan de kook gebracht wordt (deglaceren). Zodra het bier kookt, giet je het in de stoofpot.
Bind enkele blaadjes laurier en een paar takjes verse tijm samen met een eindje keukentouw. Laat het kruidentuiltje meestoven in de pot. Voeg de kruidnagel toe en de Loonse (of Luikse) appel-perenstroop.
Besmeer het bruin brood royaal met (scherpe) mosterd. Leg de boterham in de pot, met de besmeerde zijde naar onder.
Laat het stoofvlees anderhalf tot drie uur lang sudderen op een zacht vuur. Het deksel hoeft niet op de pot. De kooktijd is afhankelijk van de kwaliteit van het vlees. Roer af en toe eens in de pot en controleer tussendoor of het vlees voldoende gaar is. Pas zodra de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel op de stoofpot.
Werk het stoofvlees af met een klein scheutje natuurazijn en roer alles om.
Proef en voeg naar smaak nog wat peper van de molen toe en een snuifje zout.
FRIETEN:
BEREIDING:
Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.
Verhit het frietvet op 140°C. Bak de frietjes een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren.Laat de frietjes koud worden in een schaaltje met wat keukenpapier.
Verhit het frietvet vervolgens tot 180°C. Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.
Giet de frieten opnieuw in een schaal met wat keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.
Serveer met handgesneden frietjes, een witloofslaatje en een goeie trappist!
Vlaamse stoverij met friet
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Voor mijn 30ste verjaardag wou ik graag een weekendje weg. Last minute hebben we beslist om naar Hong Kong te gaan. Ik zie jullie al denken… “Is het wel de moeite om voor 2 dagen naar Hong Kong te gaan?” Ja, hoor! Ik heb ongelofelijke …
Voor mijn dertigste verjaardag ben ik met manlief een weekendje naar Hong Kong geweest. Als je in Hong Kong bent, dan moét je minstens één keer dim sum gegeten hebben. #bucketlist Dim sum zijn gefrituurde of gestoomde kleine hapjes die in de Chinese keuken vaak voorkomen. Ze …
In april ben ik 30 (!!) geworden. Ja, dat lees je goed! De big 3!!! Ik zit nu officieel op tram 3 en dat kon ik niet zomaar aan mij voorbij laten gaan.
Mijn dertigste verjaardag moest speciaal en uniek zijn. Een moment om nooit meer te vergeten. I wanted to JUMP into my 30’s.
En dat laatste heb ik iets te letterlijk genomen. Want hoe kan je beter ‘springen’ in je dertigste verjaardag dan met een skydive in Dubai?
Hop… het vliegtuig op naar DUBAI!!!
Dubai
Het was ongelofelijk spannend! Van zodra ik mijn veiligheidsriemen aan had dacht ik bij mezelf: “Sin, wat ben je in godsnaam weer van plan?”
Maar er was geen weg terug…
Deze professionele skydiver ‘Carlos’ riep mijn naam, gaf vliegensvlug instructies en voor ik het goed en wel besefte, zat ik in dit kleine vliegtuigje 4 000 meter (13 000 ft) hoog. WHAAAAAAA!!! *paniek*
Volgens mijn man duurde de hele skydive jump (incl. opstijgen met het vliegtuig, springen en terug landen) maar enkele minuutjes.
Ik ervaarde dat totaal anders. Ik had geen tijdsbesef.
De klim naar 4 000 m hoogte bleef maar duren. Het angstzweet brak uit!
Plots gaat de deur van het vliegtuig open en zie je de één na ander uit het vliegtuig springen. Ik hing vast aan mijn begeleider, dus ik had niet veel keuze. EN HOP!!!! Daar gaat ze…. VRIJE VAL!
GE-WEL-DIG!!!!!!
Wauw!!! Wat een fantastisch gevoel! Ik kan dit met geen woorden omschrijven. IK LEEF!!!!!
Waarom ik zo graag in Dubai wou skydiven? Voor DIT uitzicht!!! De Palm Eilanden. Prachtig, toch!
En het is eens iets anders dan het uitzicht dat ik dagelijks uit het vliegtuig zie op het werk. 😉
Zwevend boven The Palm, Dubai
Volgens mijn man daal je heel snel naar beneden.
Gelukkig was mijn gevoel anders. Ik zweefde over het allermooiste uitzicht ooit! Het leek alsof ik 15 min aan het zweven was. Zalig!
Yayyyyy!! I just JUMPED into my 30’s!
Zo dankbaar voor deze geweldige en unieke ervaring!
Ik heb mijn dertigste verjaardag alvast goed ingezet. Don’t you think? 😉