Dakgalbi (angry chicken)

Dakgalbi (angry chicken)

Mijn man is DOL op dit Koreaans gerechtje. He loves it!
Deze dakgalbi (닭갈비) bestaat uit pikante gemarineerde kip, look, gember, Koreaanse chilipaste, chilipepers, zoete aardappel, wortel en lente-ui.
Deze kip is zoooo spicy dat wij hem ‘angry chicken’ noemen! 😉
Als je niet van pittig eten houdt, gebruik je wat minder chilivlokken en gochujang.

Dit is een recept van mijn goeie vriend T. Koenig. Enjoy!

Angry chicken
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
  • 600 g kipfilet
  • ½ Chinese kool
  • 1-2 zoete aardappelen
  • 1 grote wortel
  • 1 el look
  • lente-ui
  • 1 el currypoeder
  • 3 el Gochu Garu (Koreaanse chilivlokken)
  • 2 el (ruwe riet)suiker
  • 3 el sojasaus
  • 2 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • sesamolie
  • gemberpoeder
  • optioneel: geraspte kaas
BEREIDING:
  1. Snij de kip in reepjes en kruid met peper, gemberpoeder en meng goed. 
    Schil en snijd de wortel in schijfjes. Pers de knoflook en schil de aardappelen. Snij de kool, lente-ui en ev. chilipepers.

  2. Doe de knoflook, gochu garu, suiker, currypoeder, sojasaus, gochu jang, ev. Korean syrup in een kom en meng goed. 

  3. Meng het mengsel met de kip. Zet een pan op het vuur en verdeel de kippenreepjes over de pan. 

  4. Voeg de aardappelen, wortel, kool en ev. Chilipepers toe. (Niet roeren!) Voeg wat sesamolie toe. 

  5. Als de aardappelen gaar zijn, dan is de kip ook klaar. Voeg de lente-ui toe en roer op laag vuur. Doe eventueel ook wat geraspte kaas erover en laat smelten. 

  6. Werk af met chilipepers en lente-ui.  잘 먹겠습니다! 

Deze kip is zo pikant dat we dit gerecht ‘angry chicken’ noemen.

Koreaanse dakgalbi

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 😉



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *