Recent Posts

Birmingham, Verenigd Koninkrijk

Birmingham, Verenigd Koninkrijk

Weet je wat ik leuk vind aan een korte layover?Dat je af en toe op plaatsen komt waar je anders nooit zou komen.Zo had ik onlangs enkele uurtjes de tijd om een korte wandeling te maken door Birmingham. Op deze manier kon ik heel eventjes 

Toronto, Canada

Toronto, Canada

Hello from Toronto! 🙂Wat is het heerlijk om hier te zijn. Toronto is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario.Ik heb het geluk dat ik al verschillende keren deze stad heb mogen bezoeken. Zowel in de hete zomer als in 

Roadtrip @ Californië

Roadtrip @ Californië

In het jaar dat ik 21 werd, behaalde ik mijn diploma aan de hoge school. Voor mij was dit een mijlpunt in mijn leven en dat gaat meestal gepaard met een leuke reiservaring.

Deze reis was er ééntje die op veel mensen hun bucketlist staan, nl. Californië! Ik ben begonnen in Los Angeles en 3 weken lang een roadtrip gedaan en de meest prachtige Nationale Parken en wereldsteden bezocht. Jammer dat ik zo jong was toen ik deze reis maakte. Ik zou deze dolgraag opnieuw doen nu ik wat ouder (lees: wijzer) ben. Haha.
Benieuwd naar enkele hoogtepunten van mijn reis? Well, sit back, relax and enjoy the ride! 😉

Mijn eerste stop was Los Angeles. Daar ben ik 2 dagen gebleven.
Ik heb Chinatown, The Walk of Fame & Universal studios gedaan.
Ik vond alles heel indrukwekkend, omdat je hier dingen ziet die je in vele films ziet voorbijkomen. Vooral Universal Studios vond ik indrukwekkend. 
Zalig om rond te wandelen op beroemde filmsets zoals Desperate Housewives, Buffy The Vampire Slayer, Jurassic Park, etc.
Je ervaart er enkele movie scènes en geloof me… ze lijken angstaanjagend echt! Super cool!

Eventjes de ‘Walk Of Fame‘ afwandelen in Hollywood.
Alle bekende sterren oa. Michael Jackson. 🙁

Mijn volgende stop was San Diego.
Opnieuw een prachtige plek met één van de mooiste ‘Seaworld’ parken.
Ik heb er een live show bijgewoond met orka’s. Ja, je leest het goed… een liveshow met dolfijnen, zeeleeuwen en… orka’s! Wat zijn ze mooi en GROOT! 

‘s Avonds eventjes rondgewandeld in Old San Diego.
Wat een leuke plek is dit! 🙂 

En we rijden verder naar onze volgende bestemming.
Tijd voor de Nationale Parken! 

Onderweg passeer je hele leuke plekjes. Af en toe is het de moeite om eventjes te stoppen en op verkenning te gaan. Wauw! Wat een mooie plek! 

Het zaligste aan deze trip dat zijn de autowegen. 
Je kan echt urenlang rijden zonder ook maar een teken van leven te bespeuren valt. Eng? Misschien wel ja, maar ik vond het vooral super dat dit nog bestaat! Volgende stop… Monument Valley!
Ook dit is adembenemend mooi! 

De volgende stop kent IEDEREEN! Sin City aka Las Vegas
Hier ben ik maar 2 dagen gebleven. Ik werd echt gek van alle drukte en geluidjes. 

Toeval of niet… maar op het moment dat ik in Las Vegas was, was een goeie vriendin uit NL ook in Sin City! Uiteraard hebben we afgesproken en samen gaan gokken. 😉

We hebben ook een kijkje genomen in ‘The Hangover’ hotel, eventjes gegokt in één van de vele casino’s en de fonteinshow aan het Bellagio hotel.

Twee dagen waren meer dan genoeg voor mij. Ik ben niet zo’n stadsmens.
Gelukkig waren de volgende bestemmingen weer nationale parken! 
Aangezien Las Vegas gelegen is in de woestijn, was het snikheet.
De airconditioning in de auto is ook stuk gegaan. Het was onmenselijk warm!

De volgende stop is weer 1 van de absolute toppers van de hele reis.
Hello Grand Canyon! De Grand Canyon is echt GRAND! 
Wat een indrukwekkende plek is dit! Hier word je echt eventjes stil van.
Wat is de natuur prachtig! 

Als ik deze reis opnieuw zou doen, dan zou ik zeker enkele steden schrappen en meer Nationale Parken willen bezoeken. 
Ze zijn echt fantastisch mooi! 

De volgende locatie is ook één van mijn favoriete hoogtepunten van de hele reis. Zion National Park. Daar heb ik een hike gedaan naar de top van de berg om het uitzicht te bewonderen. In één woord WAUW!

Schitterend toch?! En ik heb echt een selectie moeten maken van de leukste plekjes en foto’s. Er volgen nog enkele prachtige plaatsen! 😉
De volgende plek is de ‘Horeshoe Bend‘.
Het is een hoefijzervormige meander (lus in de natuurlijke waterloop) van de rivier Colorado nabij Arizona.

Mijn mond valt open bij elke plek die ik zie. Alles is zo mooi! 
Op naar de volgende bestemming! 🙂
Bryce Canyon… here I come!

Hoe verder we rijden, hoe kouder het wordt. De snikhete woestijn maakt plaats voor de bergen… brrr… Het is best koud in Yosemite National Park. En overal hingen er bordjes met ‘Be aware of the Bears’. 
Gelukkig ben ik niet aangevallen door een beer. 😉

Goed… intens genoten van wat de prachtige natuur te bieden heeft, maar het is weer tijd voor een wereldstad.
Dit keer… San Francisco aka ‘Golden Gate Bridge’!!! Hier kijk ik al van dag 1 naar uit! 

Een andere ‘highlight’ in San Francisco is een bezoekje aan PIER 39 waar je het oorverdovende geluid hoort van brullende zeeleeuwen en de beste seafood vindt. Mmmm…

Mijn volgende pitstop was Monterey. Een kleine havenstad waar je ook ongelofelijk lekker kan eten. Heaven voor een foodie als ik! 😉

Zo… we zijn alweer aan het einde van onze trip.
De laatste 3 dagen spendeer ik bij een vriendin die in Santa Barbara woont.
Ze heeft me rondgeleid in haar hometown en mij meegenomen naar een wijnproeverij en een beach festival! De perfecte afsluiter van mijn reis! 

Aan alle mooie liedjes komt er een eind. 
Na 21 memorabele dagen in het prachtige Californië is het tijd om weer richting in LA te rijden en terug huiswaarts te keren.
Enorm genoten van deze onvergetelijke reis! 

California, The American Dream!

Morning run @ Washington DC

Morning run @ Washington DC

Stel je voor… Je bent slechts 1 dag in Washington en omwille van het tijdsverschil ben je al om 6 uur ‘s ochtends wakker. Wat doe je? Ga je lekker gaan sporten of doe je liever aan sightseeing?Aan de ene kant wil ik mijn dag energiek 

Vrolijke mandjes @ Saly, Senegal

Vrolijke mandjes @ Saly, Senegal

Welkom in Saly, een kustplaats aan de Petite Côte van Senegal, zo’n 70 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Dakar. Hier kan je terecht voor zon, zee, strand, gezellige barretjes en lekker eten! Kortom, alles voor een ontspannende vakantie!Maar wie mij een beetje kent, weet dat 

Morgantown @ West-Virginia

Morgantown @ West-Virginia

COMING SOON!

Bonobo’s @ Kinshasa, Congo

Bonobo’s @ Kinshasa, Congo

Tijdens mijn verblijf in Kinshasa heb ik een bezoekje gebracht aan een tehuis voor Bonobo’s.Bonobo’s lijken heel erg op mensen. Ze worden ook mensapen genoemd. Misschien herken jij jezelf wel op één van mijn foto’s? 😉De bonobo’s stonden vroeger ook bekend als ‘dwergchimpansees’.Ze leven uitsluitend 

Voodoo markt @ Lomé, Togo

Voodoo markt @ Lomé, Togo

In Lomé zijn niet veel toeristische attracties of bezienswaardigheden.Ben je op zoek naar de zon, palmbomen, stranden en lekker eten dan ben je hier wel aan het goede adres.  Toch is Lomé gekend voor één toeristische attractie. Een beetje een lugubere attractie! Benieuwd? Lees dan 

Seafood BBQ @ Monrovia, Liberia

Seafood BBQ @ Monrovia, Liberia

Monrovia, de hoofdstad van Liberia, een republiek aan de westkust van Afrika en gelegen aan Atlantische Oceaan.
Liberia zal vooral een belletje doen rinkelen als ik spreek van ‘het ebolavirus’. 
Maar naast deze gruwelijke tijden, doet Monrovia mij vooral denken aan golven, palmbomen, kokosnoten en de lekkere kreeften!

Het leuke aan deze plek vind ik de verse kokosnoten aan het ontbijt.
Zoals je ziet, staan er hier heel veel palmbomen.
De kokosnoten vliegen je hier rond je oren! 
Omdat ze niet weten wat ze ermee moeten, kan je ze gratis verkrijgen aan het ontbijt of ééntje bestellen aan het strand. Van een tropisch gevoel gesproken. 😉

Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van kokoswater?
Klik dan HIER!

Maar het allerlekkerste op deze plek is toch wel de SEAFOOD BBQ! Yummy!
Lekkere kreeften of langoustines, visbrochettes, avocadosalade, etc.
VERRUKKELIJK! Kijk maar eens naar deze foto’s! 

Naast het lekkere eten is het ook een prachtige locatie om eventjes tot rust te komen. Je loopt als het ware van het hotel recht in de Atlantische Oceaan.

Een strandvakantie onder de palmbomen!

Eventjes relaxen @ Atlantische Oceaan
Safari @ Kenia

Safari @ Kenia

Dit is ongetwijfeld één van mijn mooiste ervaringen.Een safari in Kenia. Helaas vind ik de foto’s niet meer terug van deze prachtige trip. Enkel deze toch wel mooie collage van de safari, de overnachting tussen de wilde dieren en bootje varen tussen de nijlpaarden. WAUW! 

Vietnamese lenterolletjes

Vietnamese lenterolletjes

Ben je die saaie slaatjes ook zo beu?Probeer dan eens deze Vietnamese lenterolletjes, beter bekend als springrolls. Ze lijken op loempia’s, maar worden niet gefrituurd.Deze Vietnamese lekkernij is verfrissend lekker, caloriearm en bevatten verse groenten.Ze vormen een perfecte, heerlijke en voedzame lunch.Ik maak deze rolletjes graag 

Scampi diabolique

Scampi diabolique

Gebakken scampi’s in een heerlijke pittige tomatensaus.
Een echte restaurantklassieker!
Dit gerechtje serveer ik graag als ik gasten over de vloer krijg.
Iedereen is dol op scampi’s en dit recept van Piet Huysentruyt is zoooo lekker! Geloof mij… jouw gasten zullen jou de hemel in prijzen. Haha.
Serveer dit gerecht met een portie frieten of met een lekkere pasta.
Zelf ben ik dol een combinatie van tagliatelle en courgetti. 
Zo voorzie jij jouw gasten stiekem van een extra portie groenten. 😉

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
  • 2 el ketchup
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 ml olijfolie
  • 200 ml witte wijn
  • 300 ml plantaardige room
  • 24 scampi’s
  • 1 chilipeper
  • takjes dragon
  • 1 el groentenbouillon
  • 1 kleine wortel
  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • 1 teentje look
  • 100 ml water
Een portie tagliatelle en courgetti
BEREIDING
    null
  1. Pel de scampi, maar laat een groot stuk van de staart eraan. Kruid de scampi met peper en zout.
  2. Verwarm de olie in een braadpan. Als de olie goed warm is, bak je de scampi langs beide zijden gedurende 3 minuten.
  3. Cutter de groentjes zeer fijn en voeg ze bij de scampi. Blus de pan met de witte wijn. Voeg het water toe, los de bouillon erin op en laat opkoken. Vervolgens de ketchup, de tomatenpuree en de room toevoegen en alles goed doorroeren met de garde en eventjes laten inkoken.
  4. Snij de chilipepers fijn en voeg bij de saus. Voeg ook nog een beetje dragon toe en de saus is klaar.

Enjoy!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Kigali, Rwanda

Kigali, Rwanda

Oké, dit wordt een kort blogbericht, maar toch ééntje die ik graag met jullie wil delen. In deze blog vertel ik je wat meer over de lokale markt, het lekkere eten en de verschrikkelijke geschiedenis van Rwanda.But first FOOD!!! Ik heb hier zoooo lekker gegeten! Njammie!Alleen 

Ratatouille

Ratatouille

Onlangs heb ik deze ratatouille gemaakt met courgette, aubergine, tomaat, paprika en ui.Ratatouille eet ik meestal met rijst of met courgetti (slierten van courgette). Yum! INGREDIËNTEN (voor 4 personen) 2 courgettes 1 aubergine 1 kg tomaten 3 uien 1 rode paprika 1 groene paprika 1 

Eimuffins

Eimuffins

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
  • 4 eieren
  • scheutje plantaardige melk
  • handje verse spinazie (of groenten naar keuze)
  • 4 kerstomaatjes
  • handje geraspte kaas
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 el maïzena
  • peper en zout
  • olie
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Vet de muffinvorm in met een beetje olie (of doe ze in cakepapiertjes).

  2. Hak de spinazie fijn en doe wat geraspte kaas over de bodems van de muffinsvorm.
    Verdeel de spinazie en de tomaat (of groenten naar keuze) apart over de vorm.

  3. Klop de eieren luchtig met een scheutje melk, de maïzena en het bakpoeder. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.

  4. Giet het ei-mengsel over de muffinvorm en zorg dat ieder vormpje voor ongeveer 3/4 gevuld is. Strooi ev. nog wat geraspe kaas over het geheel.

  5. Steek de muffins in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. 

Handige eimuffins om mee te nemen!

Handige eimuffins voor onderweg!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Zoete aardappelfriet uit de oven

Zoete aardappelfriet uit de oven

Je mag nog zo gezond eten als je wil, we zijn en blijven frietfretters! Af en toe kan een frietje ZO smaken! Iedereen weet dat de frietjes die je zelf maakt het lekkerst (en het meest gezond) zijn. Als ik in een frietbui ben, dan maak ik 

Rabarberlimonade met aardbei

Rabarberlimonade met aardbei

Help! Ik heb super veel rabarber staan in mijn tuin? Wat moet ik ermee?Naast rabarberconfituur, rabarbertaart, rabarbercrumble, etc. kan je er ook een lekkere zelfgemaakte limonade mee maken.Wat dacht je van deze limonade van rabarber, aardbei en limoen?Als dat geen zomers drankje is! 😉 INGREDIËNTEN VOOR 

Quinoa met hummus en granaatappel

Quinoa met hummus en granaatappel

Ik krijg vaak de vraag: “Waar blijf jij jouw inspiratie vandaan halen?”
Wel, geloof het of niet, maar voor dit gerechtje heb ik mijn inspiratie gehaald aan boord van het vliegtuig! Haha!
For real! Dit voorgerechtje stond op mijn plateau en was dus een vliegtuigmaaltijd. Ik vond de combinatie van deze verschillende ingrediënten ZO geslaagd, dat ik het bij thuiskomst meteen heb nagemaakt! 😉

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
  • 1 zakje quinoa (tricolore)
  • 2 koppen water
  • 1 blik kikkererwten (400 g)
  • 3 el tahin (sesampasta)
  • 1 komkommer
  • platte peterslie
  • enkele blaadjes sla
  • granaatappelpitjes
  • ev. feta of brie
  • ev. rozijnen
  • snuifje komijn
  • snufje paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper & zout
BEREIDING
  1. Kook de quinoa volgens de gebruikaanwijzing van de verpakking en doe daarna in een kom.
  2. Mix het uitgelekte blik kikkererwten samen met de tahin tot een smeuïge humus.
  3. Reinig de sla. Was en snijd de komkommer in fijne plakjes.
  4. Was en versnipper de peterselie en doe dit samen met de kruiden bij de quinoa.
    Als je graag kaas of rozijnen eet, kan je deze ook toevoegen. 
  5. Voeg de granaatappelpitjes, sla en komkommer toe.
  6. Werk af met een snuifje komijn, paprikapoeder, peper en zout naar eigen smaak.
    Voeg de hummus toe aan de quinoa en klaar is je gezonde maaltijd! 

Eet smakelijk!


Een lekkere salade van quinoa, hummus en granaatappelpitjes

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Mijn lachende lunch

Mijn lachende lunch

Ik hou van koken, maar meestal heb ik daar tijdens de dag geen tijd voor. Vooral rond het middaguur vind ik het moeilijk om uitgebreid te koken. Maar een gezonde lunch hoeft niet altijd ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Kijk maar eens naar dit gezonde 

Wafeltjes op grootmoeders wijze

Wafeltjes op grootmoeders wijze

Dit is niet zo’n gezond recept, maar wel ééntje waarmee je jong en oud kan verrassen. Wafeltjes op grootmoeders wijze. Heerlijk en pure nostalgie!Waarom ik dit receptje heb gemaakt? Ik ben opgegroeid met de lekkerste gebakjes van mijn oma.Pannenkoeken, cake, chocolade muffins en natuurlijk de 

Aubergine pizza’s

Aubergine pizza’s

Ken je het gevoel?
Je neemt je voor om gezonder te gaan eten en diezelfde avond kruipt jouw partner in de zetel met een vettige diepvriespizza!
Frustrerend! Wel, vanavond was zo’n avond.
Ik kreeg ook zoveel zin in pizza, maar dat heb ik zo opgelost.
Aubergine pizza’s met restjes uit de koelkast. Simpel, snel & lekkeeeer!

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
  • 2 aubergines
  • tomatensaus of passata
  • 1 klein pakje buffalo mozzarella
  • geraspte kaas
  • topping naar keuze bv. champignons, ham, spinazie, ui, etc.
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper & zout
BEREIDING
  1. Snijd de aubergines in lange plakken van ongeveer 1-2 cm (afhankelijk van hoe dik je ze wil hebben). 🙂

  2. Bestrijk de aubergine plakken aan beide kanten met een beetje olijfolie

  3. Bak de aubergine plakken in een grillpan tot ze gaar zijn.
    Let op! Zorg ervoor dat ze niet TE zacht worden.

  4. Neem nu een bakplaat en bedek met bakpapier.
    Leg de plakken op het bakpapier.

  5. Snijd de groenten, mozzarella en je favoriete topping in stukjes.
    Bestrijk de plakken met een laagje tomatensaus of passata.

  6. Verdeel je toppings over de mozzarellaplakjes en werk af met wat geraspte kaas.

  7. Zet je aubergine pizza’s ongeveer 8-10 minuten in de oven tot ze zacht zijn.

  8. Haal ze uit de oven en werk af met peper, zout, olijfolie en verse basilicum.

Bon appétit!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto  op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Fruitpizza

Fruitpizza

Het allerlekkerste fruitdessert ooit! Lekker verfrissend tijdens een hete zomerdag, maar ook leuk als afsluiter op een feestje of om je kids te verwennen met een feestelijk toetje. INGREDIËNTEN VOOR 1 PIZZA 1 grote plak watermeloen (plantaardige) yoghurt naar keuze (mijn favoriet is yoghurt met 

Gemberthee met citroen

Gemberthee met citroen

‘s Ochtends start ik mijn dag met een glas lauw water, sap van een halve geperste citroen, wat geraspte gember en een klein beetje bio honing.  Deze gemberthee met citroen wordt ook wel verkoudheidsthee genoemd en heeft heel wat gezondheidsvoordelen. Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen? Klik dan 

Bar Julien @ Roeselare

Bar Julien @ Roeselare

Bar Julien is niet ‘de zoveelste eetplek’ in Roeselare. Deze toffe bar gelegen op de Munt staat klaar met een uniek en tof concept, een top interieur, vlotte en vriendelijke bediening en een kaart met verse en natuurlijke producten.

(interieurfoto’s door NewPlacesToBe)

Voor een lekker ontbijtje, een gezellige brunch, een gezonde lunch of een heerlijk koffiekletsmomentje met je bestie kan je de hele dag terecht bij Bar Julien voor culinaire hoogtepunten.

Op de kaart staan dagverse, gezonde en (h)eerlijke gerechten centraal. 
Ben je op zoek naar een licht en gezond gerechtje zoals een verfijnd slaatje, een gezonde smoothie of een homemade limonade? Of hou je meer van een stevige maaltijd met vlees of vis?
Bij Julien vind je gegarandeerd wat je zoekt.

Homemade limonade ‘Madame Juliette’
Gezonde en snelle lunch:
crostini van tomaat, sla, balsamico en overheerlijke spicy guacamole!

Toen mijn bestie jarig was, heb ik haar getrakteerd op een gezonde lunch bij Bar Julien. Ze is glutenintolerant en kan dus geen taart of gebak eten. Ik heb dit op voorhand even nagevraagd en ze zeiden dat ze een glutenvrij alternatief gingen voorzien. Ze hebben haar verrast met een glutenvrij verjaardagstaartje bij onze thee! Super! 😀 

Wij komen zeker terug!

Hippe en trendy bar met dagverse, gezonde en (h)eerlijke gerechten in het hartje van Roeselare.

Meer info? Ga naar Bar Julien

Workshop Food Fotografie (A spoonful of Happiness)

Workshop Food Fotografie (A spoonful of Happiness)

Kennen jullie Virginie van ‘A Spoonful of Happiness‘?Haar website staat vol met lekkere recepten, leuke hotspots, toffe reisverhalen en de meest prachtige foodfoto’s! Goed nieuws! Vanaf nu geeft Virginie ook workshops waarin ze alle tips & tricks ivm foodfotografie deelt.Ik had de eer en het genoegen 

Workshop ‘Spice up your life’ (Camellia S bvba)

Workshop ‘Spice up your life’ (Camellia S bvba)

Kennen jullie Stijn & Niels van Camellia S bvba?Twee sympathieke theesommeliers met een eigen winkel in Desselgem.Ze zijn bekend omwille van hun ‘Or Tea?‘ thee workshops, maar sinds 29 juni 2018 geven ze ook workshops over de kruiden & specerijen van Mill&Mortar.Ik had het geluk 

Apfelstrudel

Apfelstrudel

Apfelstrudel is een traditioneel Oostenrijks gebakje dat bestaat uit deeg, appel en rozijnen. Je vindt het praktisch in elk restaurant op en naast de piste. Heerlijk op koude en grijze dagen en ziet er ook feestelijk uit met slagroom, een bolletje ijs en/of warme vanillesaus. Yum! Maar vandaag deel ik een gezondere variant op deze Oostenrijkse topper!


INGREDIËNTEN
  • een vel bladerdeeg of filodeeg
  • 2 appels (bv. Jonagold)
  • 2 eigeel
  • 1 vanillestokje
  • 1 el vanillesuiker
  • 2 el amandelpoeder
  • handje rozijnen 
  • kaneel naar eigen smaak
  • snuifje koek- of speculaaskruiden
  • ev. noten zoals walnoten, amandelnoten of hazelnoten
  • serveertip: poedersuiker
  • ev. rum

BEREIDING
  1. Verwarm de oven op 180º.
    Maak de rozijnen wat zachter door ze een halfuurtje te weken in een beetje water of rum.

  2. Schil de appels en snijd ze in stukken. Stoof de appelstukken in een kookpot samen met het vanillestokje, de vanillesuiker en de rozijnen. 
    Voeg naar eigen smaak kaneel en koek- of speculaaskruiden toe.

  3. Laat eventjes sudderen op een middelmatig vuur en zet apart.
    Haal het vanillestokje eruit en voeg het amandelpoeder toe.
    Roer alles goed door elkaar.

  4. Neem het blader- of filodeeg en rol het uit. Snijd uit alle hoekjes een klein rechthoekje en snijd boven en beneden reepjes van het bladerdeeg.

  5. Neem het appelmengsel en verdeel dit over het midden van het bladerdeeg.

  6. En dan gaan we het nu dichtvouwen! Vouw het stukje bladerdeeg in het midden naar binnen. Daarna kun je om en om de reepjes bladerdeeg naar binnen vouwen. Op het einde vouw je de zijkanten over de vulling.

  7. Klop de eierdooiers los met een beetje water en strijk het deeg in met een borsteltje.

  8. Zet de apfelstrudel in de oven van 180º gedurende 20-25 minuten.
    Van zodra het bladerdeeg goudbruin is, haal je de apfelstrudel uit de oven.

  9. Als je noten wil toevoegen, laat je deze best eventjes op voorhand weken in water of rum. Hak ze fijn en strooi ze samen met een beetje poedersuiker en rozijnen over de apfelstrudel als afwerking.


Een feestelijke apfelstrudel in no time!

TIPS!

  • Als je appelmengsel te vochtig is, kan je dit verhelpen door eerst een laagje paneermeel te strooien op het deeg. Dit slorpt het vocht van de appelmoes op zodat je apfelstrudel lekker krokant blijft.
  • Vouw het deeg in een visgraatmotief zoals ik.
    Leg je appelmengsel in het midden van het deeg, over de lengte, en snijd de brede zijkanten van het deeg schuin in om de 3 cm.
    Daarna vlecht je de reepjes een voor een over het mengsel, met om de beurt een reepje links en eentje rechts.
  • Je kan ook mini-apfelstrudeltjes klaarmaken om bij de koffie te serveren. Maak dit met kleinere stukjes deeg. 
  • Appelstrudel met de juiste afwerking maak nog net dat tikkeltje feestelijker als je het serveert met een bolletje ijs, wat poedersuiker, een toefje slagroom en een heerlijke homemade vanillesaus.


Heb je deze apfelstrudel gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Sin kookt voor ‘Kwizien Jozefien’

Sin kookt voor ‘Kwizien Jozefien’

Ik sta in de krant! 🙂Op 23 februari 2018 verscheen ik voor de allereerste keer in de krant.Jozefien Eggermont heeft haar eigen rubriek ‘Kwizien Jozefien‘ in de KW. In deze rubriek verzamelt ze alle beste recepten van West-Vlaanderen.Ik vond het dan ook een hele eer toen ze mij een berichtje 

Koreaanse catering aan huis (Mokja)

Koreaanse catering aan huis (Mokja)

Ae Jin Huys is de bezielster van Mokja (Koreaans: Let’s eat!) en organiseert maandelijks een pop-up diner in Gent waar je kan genieten van een Koreaans driegangenmenu. Op deze manier wil zij mensen laten kennismaken met de Koreaanse keuken. Naast een pop-up diner kan je ook 

Rozen iced tea

Rozen iced tea

Ook zo dol op zelfgemaakte Iced Tea?
Als ik een favoriet theetje moet kiezen, dan ga ik toch voor ‘La vie en Rose’ van ‘Or Tea?’.
Tijdens de zomer heb je vaak geen nood aan een stomende thee, dan kies ik liever voor deze koude ijsthee variant. Heerlijk!
Wil je graag de lekkere theetjes van ‘Or Tea?’ bestellen? Dat kan via de webshop van Camellia S Belgium.


La vie en rose van ‘Or Tea?’
INGREDIËNTEN
  • Je favoriete thee naar keuze bv. groene thee, rozenthee, etc.
  • water
  • ijsklontjes
  • ev. verse munt of citroenmelisse
BEREIDING:
  1. Kies een thee naar keuze (los of zakjes).

  2. Giet water van zo’n 80 graden (net niet kokend) over de groene blaadjes en laat goed intrekken.

  3. Na enkele minuten voeg je alles toe waar je zelf zin in hebt.
    Maar in feite heb je al voldoende aan fruit, citrus en kruiden zoals munt of citroenmelisse.

  4. Laat alles afkoelen en serveer nadien met ijsblokjes.
    Kan je niet zo lang kan wachten? Gebruik dan een kleine hoeveelheid warm water en leng verder aan met koud water en ijsblokjes. 🙂

En dan nu… genieten!!!

Heb je zelf Iced Tea gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂