In het noorden van Spanje in de regio Baskenland, ligt de Spaanse stad Bilbao. Als je aan Bilbao denkt, dan denk je aan het wereldberoemde Guggenheim Museum. Maar er is meer!In Bilbao kan je ook terecht voor culinaire lekkernijen, de beste tapas, lekkere wijntjes en …
Weet je wat ik leuk vind aan een korte layover?Dat je af en toe op plaatsen komt waar je anders nooit zou komen.Zo had ik onlangs enkele uurtjes de tijd om een korte wandeling te maken door Birmingham. Op deze manier kon ik heel eventjes …
Hello from Toronto! 🙂 Wat is het heerlijk om hier te zijn. Toronto is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. Ik heb het geluk dat ik al verschillende keren deze stad heb mogen bezoeken. Zowel in de hete zomer als in de bibberkoude (-17 ° C) winter heeft deze stad zijn charmes en valt er vanalles te beleven.
Hello from Toronto!
In de stad Toronto heb je enkele leuke bezienswaardigheden, maar een prachtige trip vanuit Toronto naar ‘The Niagara Falls’ is echt wel een must tijdens je verblijf. Deze watervallen zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld en liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en canada, op zo’n 60 km van Toronto.
Ontario’s place
NIAGARA FALLS
Niagara Falls
De Niagara watervallen worden opgesplitst in drie delen. De Horseshoe Falls of Canadian Falls vormen het bekendste deel. De American Falls en de kleinere Bridal Veil Falls liggen volledig op het grondgebied van de Verenigde Staten.
Wil je de kracht van Moeder Natuur ervaren? Neem dan zeker een boottocht langs de drie watervallen. Dit is een geweldige ervaring. Het oorverdovende geluid van de watervallen, het regengordijn waardoor je bijna niets kan zien en een kletsnatte broek zorgen voor de ultieme Niagara-ervaring. Zalig!
Boottocht langs de Horseshoe Falls, American Falls en Bridal Veil Falls
TORONTO CITY HALL
Ook in de stad Toronto valt er vanalles te beleven. Wat dacht je van een leuke foto met de Torontoletters op de achtergrond? Tijdens de winter transformeert deze plek tot een grote ijspiste.
Toronto tijdens de zomer
Toronto tijdens de winter… Wat was het koud! De temperatuur gaf -17 °C aan. Ken je dat gevoel? Eventjes je handschoenen uitdoen om een foto te nemen en daarna je vingers niet meer kunnen bewegen door de pijn van de snijdende kou. Brrrrrr!
Tijdens de kerstperiode wordt deze plek omgetoverd tot een grote schaatspiste.
De volgende bezienswaardigheid is de kenmerkende CN Tower. Als je van de luchthaven richting Toronto rijdt, is dit het eerste dat opvalt. Je kan er echt niet naast kijken! De CN Tower is 553 meter hoog en wordt vooral gebruikt als zendmast en attractie voor toeristen.
CN TOWER
Op een hoogte van ongeveer 350 meter is een uitbouw met een aantal verdiepingen, waar zich de meeste toeristenfaciliteiten bevinden: een restaurant, een café, en diverse uitkijkruimtes, waaronder een uitkijkplatform aan de buitenkant. De kern van de toren bestaat uit glazen vloeren, waardoor je als toerist ongeveer 350 meter naar beneden kijkt. Just a little bit scary! Haha. 😉
Vlakbij de CN tower, kan je ook een bezoekje brengen aan het aquarium of enkele historische treinen bewonderen. Het Ripley’s Aquarium of Canada is trouwens een van de beste aquaria ter wereld.
CHINATOWN
Zoals de leeste grote steden, heeft ook Toronto zijn eigen Chinatown. Deze kleurrijke wijk bevindt zich op de kruising van Dundas Street en Spanida Avenue. Je vindt er tal van Aziatische restaurants, winkels en zelf een Chinees winkelcentrum.
ART GALLERY OF TORONTO
Een andere leuke activiteit om te doen in Toronto is een kunstwandeling door de stad waar je op verschillende plaatsen kunstwerken kan bezichtigen. Kunstliefhebbers kunnen ook de art gallery of Toronto bezoeken. En persoonlijk vind ik de stad zelf ook kunstzinnig. Kijk maar eens naar deze gekleurde huisjes. Pracht!g
UNCLE TETSU’S CHEESECAKE
Uncle Tetsu’s cheesecake
Hou je van Japanse cheesecake? Breng dan zeker een bezoekje aan de beroemde Uncle Tetsu’s Japanese Cheesecake or Matcha Café. Als je deze plek voorbij loopt, zal je lange wachtrijen zien staan. Everybody loves this Japanese Cheesecake.
Links van de Cheesecake store kan je ook een Matcha Cheesecake proberen van Uncle Tetsu. Yummy! Ziet er heerlijk uit, toch?!
Uncle Tetsu’s Matcha cheesecake
PABLO CHEESE TART
Probeer ook zeker eens de kaastaartjes van Pablo. Zij moeten zeker niet onderdoen voor Uncle Tetsu.
ST. LAWRENCE MARKET
Drie keer raden wat dit is? Yep! Een foodmarket! De perfecte plaats voor een foodie zoals ik. 🙂 De St. Lawrence Market is een historische voedingsmarkt in de oude stad van Toronto. Een traditionele markt met verse voeding en natuurlijk heel veel eetstalletjes waar je vanalles kunt proeven! Njammie!
Je kan heel wat leuke hebbedingetjes kopen zoals deze handige pakketjes en de beroemde Canadese maple syrup. Vegan? Geen probleem! Deze vegan eetstand is gespecialiseerd in veganistische gerechten en raw food. Erg geliefd bij vegans!
YONGE-DUNDAS SQUARE
Deze plek is THE place to be! New York heeft Time Square, Toronto heeft Yonge-Dundas Square. Het is het belangrijkste plein in het centrum van de stad. Op deze drukke plaats vind je straatmuzikanten, reclameborden, neonverlichting, restaurants en leuke bars, etc.
Het grote winkelcentrum ‘Eaton Center’ heeft ook een ingang op dit plein en leidt tot het ‘PATH’. Het PATH is een ondergronds winkelnetwerk dat 30 km lang connecties vormt tussen de verschillende gebouwen in de stad. Zo kan je ook op een regenachtige dag zorgeloos gaan shoppen! 🙂
KERSTETALAGES HUDSONS BAY
Kerstetalages Hudsons Bay
Niet alleen Manhattan en Londen, maar ook Toronto heeft sprookjesachtige kerstetalages tijdens de meest magische periode van het jaar.
KOREATOWN
Koreatown, Toronto
En last but not least… KOREATOWN! Wat maakt mijn trip compleet? Eventjes rondlopen in Koreatown en genieten van een heerlijke Koreaanse maaltijd. Natuurlijk koos ik voor mijn favoriete Koreaanse gerecht sundubujiggae (spicy tofu stew). Heaven!!! 🙂
In de Koreaanse supermarkt vind je alles wat je zoekt! De Koreaanse ginseng (gezondheidsdrankje met ginseng wortel), Koreaanse peren, etc.
KOREAANSE POOP CAFE
Poop Café in Koreatown, Toronto
Korea staat ook bekend voor zijn vele thema café’s. In Seoul vind je bv. koffieshops in het thema van Charlie Brown, Hello Kitty, honden, katten, wasberen, etc. Hier in Koreatown in Toronto heb ik een bezoekje gebracht aan het Poop Café. Yep! Alles staat in het thema van de emoticon ‘kakadrolletjes’. Vooral de muurschilderingen vond ik leuk gedaan! En er waren geen stoelen, wel WC brillen om op te zitten! Cool!
Nog eventjes passeren aan de Koreaanse take-out om enkele Koreaanse gerechtjes te proeven en enkele inkopen te doen om mee te nemen naar huis.
In het jaar dat ik 21 werd, behaalde ik mijn diploma aan de hoge school. Voor mij was dit een mijlpunt in mijn leven en dat gaat meestal gepaard met een leuke reiservaring. Deze reis was er ééntje die op veel mensen hun bucketlist staan, …
Stel je voor… Je bent slechts 1 dag in Washington en omwille van het tijdsverschil ben je al om 6 uur ‘s ochtends wakker. Wat doe je? Ga je lekker gaan sporten of doe je liever aan sightseeing?Aan de ene kant wil ik mijn dag energiek …
Welkom in Saly, een kustplaats aan de Petite Côte van Senegal, zo’n 70 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Dakar. Hier kan je terecht voor zon, zee, strand, gezellige barretjes en lekker eten! Kortom, alles voor een ontspannende vakantie! Maar wie mij een beetje kent, weet dat ik zelden te vinden ben aan een strand waar veel toeristen zijn. Ik kies liever voor de lokale dorpjes, leuke marktjes, rustige straten en het liefst tussen de lokale bevolking. Zalig! 🙂
Ochtendwandeling in Saly, Senegal
Af en toe ga ik naar Senegal voor het werk. Helaas is het elke keer van korte duur. Ik blijf er nooit langer dan 1 dag, maar die weet ik telkens goed te benutten. 😉 ‘s Ochtends word ik verwelkomd door één van deze prachtige Senegalese schoonheden met hun STRALENDE glimlach! Zij zorgen ervoor dat je optimaal kan genieten van een heerlijk ontbijtje. Hier word je toch instant happy van?
Na mijn ontbijt is het tijd voor mijn ochtendwandeling tot aan het water. Daarna breng ik een bezoekje aan mijn goede vriend van de mandjes. Jaaaaa… eindelijk gaan we het over de vrolijke mandjes hebben uit Senegal. Deze heb je ongetwijfeld al vaak zien verschijnen op mijn Instagram en Facebook. Superleuke manden (of boodschappentassen, placemats, etc.) en iedereen wil er graag eentje hebben om hun huis op te fleuren. 🙂
Kijk eens hoe trots hij is op zijn ’boutique’!
Het bezoekje aan de mandjes is voor mij altijd het hoogtepunt van de dag. Hier ben ik eventjes zoet en kan ik mij helemaal laten gaan. Deze rieten manden zijn stuk voor stuk handgemaakt en kunnen ze helemaal aanpassen aan je wensen qua vorm, materiaal, kleur, design, etc. Ze werken keihard om in hun winkel de mooiste ontwerpen te etaleren.
Wat vinden jullie van deze kleurrijke stoelen?
Altijd weer een vrolijk moment om al die gekleurde manden bij elkaar te zien staan. Ik vind dit onwijs leuk om als cadeautje te geven met de vermelding dat ze door deze mand een Senegalese familie hebben gesteund. Vaak stop ik er dan nog iets lekkers in. 😉 Because… food you know…. ! haha!
De artisanle markt
Als ik niet meteen vind wat ik zoek, ga ik een kijkje nemen op de artisanele markt. Daar hebben ze niet alleen manden in alle kleuren, vormen en maten, maar ook instrumenten, kleren, schoenen, meubels, souvenirs etc. Het is een super gezellige plek om eventjes rond te wandelen en te genieten van alle mooie handgemaakte souvenirs en de vele vrolijke kleuren. Want geef toe… hier word je toch blij van?
Vroeger verbleef ik niet in Saly, maar in de hoofdstad Dakar. Daar ging ik ook altijd even langs bij de mandjes. Ik vond het daar stiekem leuker om mandjes te shoppen omdat het een ‘openlucht’ winkel was. Prachtig, toch?! Ik heb door de jaren heen al zoveel manden gekocht (en weggeschonken) dat bijna iedereen in mijn omgeving er wel ééntje in huis heeft staan.
Deze mannen zijn zo fier op hun winkel en altijd ZO vriendelijk en ZO behulpzaam, dat ik ooit eens al mijn oude juwelen heb weggeschonken die ze mochten verkopen of verdelen over hun familie. Hier waren ze ongelofelijk blij mee en sindsdien blijf ik hun familie steunen door veel mandjes te kopen en daar maak ik dan weer veel familieleden, vrienden en volgers blij mee. Everybody happy! It’s a WIN-WIN!
Mandjes shoppen in Dakar
Ook zo’n fan van deze mandjes? Hou dan zeker mijn Instagram en Facebook in de gaten. En wie weet krijg jij binnenkort zo’n vrolijk Senegalees mandje toegestuurd zoals onderstaande foto’s! 🙂
Deze trouwe volgertjes kregen al een mandje in hun postbus.
Mijn bezoek is pas helemaal af als ik in de supermarkt enkele potjes Afrikaanse piment (ev. met gember) heb gekocht. Heerlijk in je sauzen (bv. spaghettisaus) of om je gerechten extra pit te geven. Alleen als je echt van pittig houdt! 😉
Piment met gember
Ik heb al heeeeel veel mensen verrast met zo’n leuke mand, (ik denk dat mijn moeder ondertussen een eigen winkel kan beginnen met al haar manden, boodschappentassen, placemats, etc.) toch heb ik er ooit ééntje voor mezelf gekocht. Ik ben nog steeds helemaal verliefd op MIJN mand!
Mijn eigen Senegalees mandje
Benieuwd naar een Senegalees gerecht? Probeer dan zeker eens ‘Yassa au Poulet’. Yassa is een pittig gerecht met uien en gemarineerd gevogelte of vis. De marinade is het sterke punt van dit gerecht en zit bomvol smaak. Wil je dit graag eens klaarmaken? Klik HIERvoor het recept.
Tijdens mijn verblijf in Kinshasa heb ik een bezoekje gebracht aan een tehuis voor Bonobo’s.Bonobo’s lijken heel erg op mensen. Ze worden ook mensapen genoemd. Misschien herken jij jezelf wel op één van mijn foto’s? 😉De bonobo’s stonden vroeger ook bekend als ‘dwergchimpansees’.Ze leven uitsluitend …
In Lomé zijn niet veel toeristische attracties of bezienswaardigheden. Ben je op zoek naar de zon, palmbomen, stranden en lekker eten dan ben je hier wel aan het goede adres. Toch is Lomé gekend voor één toeristische attractie. Een beetje een lugubere attractie! Benieuwd? Lees dan snel verder!
Lomé, Togo
Ik verblijf telkens in het Sarakawa hotel op zo’n 20 minuten van de luchthaven. Het is een mooi hotel omgeven door palmbomen. Het Sarakawa hotel is vooral bekend voor het Olympisch zwembad en een mooie locatie voor het organiseren van feestjes of evenementen.
Op zoek naar een lekkere plek om te gaan eten? Op wandelafstand van het hotel bevindt zich Blue Turtle Bay. De perfecte (strand)locatie voor een diner onder de palmbomen. De tafels en stoelen zijn gemaakt van grote blokken hout. De hele setting doet mij een beetje denken aan ‘The Flinstones’. Haha! Het eten is echt niet duur en super lekker! Mijn cocktail werd geserveerd in de grootste kokosnoot ooit! Een dikke 10 voor zowel smaak en presentatie! Mmmm….
En dan nu wat meer uitleg over de lugubere VOODOO MARKT! Als je tripadvisor raadpleegt, dan zie je dat de voodoo markt één van de belangrijkste bezienswaardigheden is. Een voodoo markt… klinkt luguber, maar mijn nieuwsgierigheid is weer groter dan mijn angst, dus we gaan maar eens een kijkje nemen. 😉
Voodoomarkt @ Lomé, Togo
Op de Akodessewamarkt vind je gekrompen dierenhoofden en -staarten, voodoo-poppetjes en -priesters. Het is namelijk een religieuze markt, en voodoo is één van de grootste religies van Togo.
De Akodessewa markt is de grootste markt voor voodoo-benodigdheden ter wereld. Alles wat je nodig hebt voor een voodoo-ritueel, is hier te vinden. Dat zijn voornamelijk veel goederen voor het brengen van offerandes aan geesten. Voodoo-poppetjes, het bekendste voorwerp uit de rituelen, worden er natuurlijk ook verkocht. Deze vertegenwoordigen de geest, of een persoon die wat voorspoed kan gebruiken.
Als je op zoek bent naar genezing, zullen de voodoopriesters en -priesteressen je helpen door te vragen wat er met je aan de hand is om vervolgens met de goden in gesprek te gaan voor advies. In een kom worden een aantal ledematen van dieren fijngemalen met kruiden. Dit gooit de priester in het vuur waardoor er een zwart poeder overblijft. Dan worden er drie sneden gemaakt in de rug of borst van de patiënt, waar het poeder ingewreven wordt. Voor toeristen maken ze een uitzondering en doen ze dit op een pop, of zonder sneden te maken. 😉
Wat ik vooral onthouden heb van deze voodoo markt? Dat voodoo niet altijd slecht of kwaadaardig hoeft te zijn. Deze voodoopriesters en priesteressen werken met witte magie om mensen te helpen of te genezen.
Hier vallen de kokosnoten letterlijk uit de lucht. Elke ochtend kan je gratis een glaasje kokoswater halen bij deze jongen. Lekker verfrissend in deze hitte. Meer lezen over dit kraampje met verse kokosnoten? Klik dan HIER!
Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van kokoswater? Klik dan HIER.
Monrovia, de hoofdstad van Liberia, een republiek aan de westkust van Afrika en gelegen aan Atlantische Oceaan.Liberia zal vooral een belletje doen rinkelen als ik spreek van ‘het ebolavirus’. Maar naast deze gruwelijke tijden, doet Monrovia mij vooral denken aan golven, palmbomen, kokosnoten en de lekkere …
Dit is ongetwijfeld één van mijn mooiste ervaringen.Een safari in Kenia. Helaas vind ik de foto’s niet meer terug van deze prachtige trip. Enkel deze toch wel mooie collage van de safari, de overnachting tussen de wilde dieren en bootje varen tussen de nijlpaarden. WAUW!
Ben je die saaie slaatjes ook zo beu? Probeer dan eens deze Vietnamese lenterolletjes, beter bekend als springrolls. Ze lijken op loempia’s, maar worden niet gefrituurd. Deze Vietnamese lekkernij is verfrissend lekker, caloriearm en bevatten verse groenten. Ze vormen een perfecte, heerlijke en voedzame lunch. Ik maak deze rolletjes graag met garnalen, maar je kan eindeloos variëren. Je kunt deze rolletjes bv. maken met biefstuk, tofu, kip en andere groenten naar keuze. Of wat dacht je van zoete rolletjes met fruit? 😉 Be creative!
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
VOOR DE ROLLETJES
bakje cocktailgarnalen (ongeveer 150 g)
1 pakje rijstvellen
rijstnoedels
1 komkommer
1 wortel
100 g sojascheuten
verse basilicum
koriander of peterselie
sojasaus
blaadjes sla of spinazie
cashewnotensaus
VOOR DE PINDADIPSAUS
3 el pindakaas
3 el chilisaus
2 el hoisinsaus of sojasaus
klein stukje geraspte gember
2 teentjes look
2 el water
ev. 1 el zoetstof
BEREIDING
Doe de rijstnoedels in een grote kom en overgiet ze met kokend water. Laat 5 minuten wellen en giet vervolgens af.
Schil en snijd de groenten in lange reepjes. Verwijder de zaadjes van de komkommer. Rasp de wortel.
Besprenkel de garnalen met een scheutje sojasaus.
Week de rijstvelletjes enkele seconden in warm (niet kokend) water en laat ze uitlekken.
Leg een rijstvel open op je werkvlak. Leg enkele halve garnalen midden op het vel. Vervolgens leg er je enkele komkommerreepjes, sojascheuten en geraspte worteltjes op.
Bedek met enkele blaadjes sla of spinazie en eindig met de gehakte koriander of peterselie en enkele blaadjes basilicum.
Zorg dat je eerst de onderzijde van het vel over de vulling vouwt. Daarna vouw je de zijflappen dicht. Rol het lenterolletje strak op.
Maak nu eerst de dipsaus door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen in een blender. Proef van de dip en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de lenterolletjes samen met de pindadipsaus.
Een lichte, verfrissend lekkere en caloriearme lunch!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Gebakken scampi’s in een heerlijke pittige tomatensaus. Een echte restaurantklassieker!Dit gerechtje serveer ik graag als ik gasten over de vloer krijg. Iedereen is dol op scampi’s en dit recept van Piet Huysentruyt is zoooo lekker! Geloof mij… jouw gasten zullen jou de hemel in prijzen. …
Oké, dit wordt een kort blogbericht, maar toch ééntje die ik graag met jullie wil delen. In deze blog vertel ik je wat meer over de lokale markt, het lekkere eten en de verschrikkelijke geschiedenis van Rwanda.But first FOOD!!! Ik heb hier zoooo lekker gegeten! Njammie!Alleen …
Onlangs heb ik deze ratatouille gemaakt met courgette, aubergine, tomaat, paprika en ui. Ratatouille eet ik meestal met rijst of met courgetti (slierten van courgette). Yum!
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
2 courgettes
1 aubergine
1 kg tomaten
3 uien
1 rode paprika
1 groene paprika
1 el verse tijm
2 blaadjes laurier
1 el rozemarijn
peper en zout
2 tenen look
2 el olie
250 g champignons
BEREIDING
Schil de aubergine en snij in blokjes. Bak de aubergine bruin in een beetje olie.
Versnipper de ui, pers de knoflook. Was en snij de paprika’s in grote stukken. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in grote stukken.
Bak in dezelfde pan de ui glazig. Voeg er de paprika en de knoflook aan toe, bak even mee. Doe er de courgette, tomaat, champignons en kruiden bij en breng aan de kook. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Laat een halfuurtje sudderen op zacht vuur tot alle groenten gaar zijn. Serveer met wat rijst of courgetti.
Eet smakelijk!
Ratatouille met rijst Courgetti ratatouille
Teveel ratatouille gemaakt? Doe aan mealprepping en bewaar ze in handige bakjes die je mee kan nemen naar het werk of bewaar ze in de diepvries voor als je eens geen zin hebt om te koken en toch iets voedzaams & gezond wil eten. 🙂 Handig!
Mealprep ratatouille met blé
6 mealprep ratatouillemaaltijden
Deze ratatouille kan je eten met rijst, quinoa, courgetti, pasta, blé, etc. Naar wat gaat jouw voorkeur? Laat het mij gerust weten! 🙂
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
INGREDIËNTEN (voor 4 personen) 4 eieren scheutje plantaardige melk handje verse spinazie (of groenten naar keuze) 4 kerstomaatjes handje geraspte kaas 1 kl bakpoeder 1 el maïzena peper en zout olie BEREIDING Verwarm de oven voor op 180 graden.Vet de muffinvorm in met een beetje …
Je mag nog zo gezond eten als je wil, we zijn en blijven frietfretters! Af en toe kan een frietje ZO smaken! Iedereen weet dat de frietjes die je zelf maakt het lekkerst (en het meest gezond) zijn. Als ik in een frietbui ben, dan maak ik …
Help! Ik heb super veel rabarber staan in mijn tuin? Wat moet ik ermee? Naast rabarberconfituur, rabarbertaart, rabarbercrumble, etc. kan je er ook een lekkere zelfgemaakte limonade mee maken. Wat dacht je van deze limonade van rabarber, aardbei en limoen? Als dat geen zomers drankje is! 😉
INGREDIËNTEN VOOR 4 GLAZEN
500 g rabarber
500 g aardbeien
400 g ruwe rietsuiker
1 limoen
1 l water
ijsblokjes
ter versiering: schijfje limoen of citroen, muntblaadjes, aardbeien, etc.
BEREIDING
Was de rabarber zorgvuldig en snij deze in stukjes. Was ook de aardbeien en verwijder de steelaanzet. Pers de limoen uit.
Breng de rabarberstukjes met de helft van de suiker, limoensap en het water aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rabarber 20 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de aardbeien in kleine stukken en voeg deze toe. Laat de aardbeienstukjes nog 15 minuten zachtjes koken met de rabarber. Zeef de limonade door een neteldoek.
Breng de limonade opnieuw aan de kook en voeg het restant van de suiker toe. Laat de limonade inkoken tot ongeveer 75% van het volume.
Doe de limonade in een gesteriliseerde fles of serveer deze meteen. (voeg dan de limoen en rabarberschijfjes toe en in elk glas een halve aardbei).
HOUDBAARHEID?
Ja, zonder de limoen-, rabarberschijfjes en verse aardbei die je apart houdt ter versiering is deze limonade 1 maand houdbaar in de koelkast.
Heb je deze limonade gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂
Ik krijg vaak de vraag: “Waar blijf jij jouw inspiratie vandaan halen?”Wel, geloof het of niet, maar voor dit gerechtje heb ik mijn inspiratie gehaald aan boord van het vliegtuig! Haha!For real! Dit voorgerechtje stond op mijn plateau en was dus een vliegtuigmaaltijd. Ik vond …
Ik hou van koken, maar meestal heb ik daar tijdens de dag geen tijd voor. Vooral rond het middaguur vind ik het moeilijk om uitgebreid te koken. Maar een gezonde lunch hoeft niet altijd ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Kijk maar eens naar dit gezonde …
Dit is niet zo’n gezond recept, maar wel ééntje waarmee je jong en oud kan verrassen. Wafeltjes op grootmoeders wijze. Heerlijk en pure nostalgie! Waarom ik dit receptje heb gemaakt? Ik ben opgegroeid met de lekkerste gebakjes van mijn oma. Pannenkoeken, cake, chocolade muffins en natuurlijk de overheerlijke wafels! Maar sinds enkele jaren is mijn allerliefste grootmoeder aan het dementeren en weet ze totaal niet meer hoe ze dit moet maken. Daarom vind ik het leuk om haar af en toe te verrassen met versgebakken wafels. En dan maak ik er meteen een stapel voor de hele familie! Want iedereen houdt van wafels, toch? Jammergenoeg heb ik het authentiek recept van mijn oma nooit gekend, dus heb ik het wafelrecept van Solo gebruikt.
INGREDIËNTEN (voor 10 wafels)
1 kg zelfrijzende bloem
650 g fijne kristalsuiker
650 g boter
3 zakjes vanillesuiker
8 eieren
1/2 tas melk
BEREIDING
Meng de bloem met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Maak een kuiltje en giet de eierdooiers er in en meng dit alles.
Smelt de boter en voeg die beetje per beetje bij het mengsel. Klop het eiwit tot sneeuw en doe het er voorzichtig onder.
Voeg de koude melk toe.
Verwarm je wafelijzer goed voor en schep er met een ijslepel of 2 lepels het beslag in en bak de wafel goudbruin.
Gebruik 2 stokjes (brochettestokken) of een prikvork om de wafels uit het ijzer te halen.
Laat de gebakken wafeltjes afkoelen op een rooster.
Smullen maar!
Wafeltjes op grootmoeders wijze
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Ken je het gevoel?Je neemt je voor om gezonder te gaan eten en diezelfde avond kruipt jouw partner in de zetel met een vettige diepvriespizza!Frustrerend! Wel, vanavond was zo’n avond.Ik kreeg ook zoveel zin in pizza, maar dat heb ik zo opgelost.Aubergine pizza’s met restjes …
Het allerlekkerste fruitdessert ooit! Lekker verfrissend tijdens een hete zomerdag, maar ook leuk als afsluiter op een feestje of om je kids te verwennen met een feestelijk toetje. INGREDIËNTEN VOOR 1 PIZZA 1 grote plak watermeloen (plantaardige) yoghurt naar keuze (mijn favoriet is yoghurt met …
‘s Ochtends start ik mijn dag met een glas lauw water, sap van een halve geperste citroen, wat geraspte gember en een klein beetje bio honing. Deze gemberthee met citroen wordt ook wel verkoudheidsthee genoemd en heeft heel wat gezondheidsvoordelen. Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen? Klik dan HIER.
INGREDIËNTEN
een grote kop lauwwarm water
1 cm gemberwortel
sap van een halve biocitroen
ev. 1 tl bio honing
ev. verse muntblaadjes
BEREIDING
Doe de water in een waterkoker en zorg dat het water net niet kookt. Haal het water van het vuur en doe het in een kop.
Voeg de geraspte gember en citroensap toe en laat het 10 minuten trekken.
Als je de thee te zuur vindt, kan je er een theelepel honing aan toevoegen.
Je kan de thee op Breng de thee op smaak met honing.
Breng op smaak met ev. verse muntblaadjes, een extra snuif kaneel, een paar takjes verse tijm of salie.
De perfecte start van je dag!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Bar Julien is niet ‘de zoveelste eetplek’ in Roeselare. Deze toffe bar gelegen op de Munt staat klaar met een uniek en tof concept, een top interieur, vlotte en vriendelijke bediening en een kaart met verse en natuurlijke producten. (interieurfoto’s door NewPlacesToBe) Voor een lekker …
Kennen jullie Virginie van ‘A Spoonful of Happiness‘?Haar website staat vol met lekkere recepten, leuke hotspots, toffe reisverhalen en de meest prachtige foodfoto’s! Goed nieuws! Vanaf nu geeft Virginie ook workshops waarin ze alle tips & tricks ivm foodfotografie deelt.Ik had de eer en het genoegen …
Kennen jullie Stijn & Niels van Camellia S bvba? Twee sympathieke theesommeliers met een eigen winkel in Desselgem. Ze zijn bekend omwille van hun ‘Or Tea?‘ thee workshops, maar sinds 29 juni 2018 geven ze ook workshops over de kruiden & specerijen van Mill&Mortar. Ik had het geluk om bij de allereerste workshop ‘SPICE UP YOUR LIFE’ van Camellia S bvbaaanwezig te zijn. Iedereen werd hartelijk ontvangen met een homemade Iced Tea en lekkere gezonde hapjes.
Goodiebag
In deze superleuke en leerrijke workshop leer je kennismaken met de eigenschappen van kruiden. Aan de hand van enkele voorbeelden, vergelijkingen en de vakkundige uitleg van Stijn & Niels word je wegwijs gemaakt in de wondere wereld van kruiden & specerijen.
Op tafel stonden biologische amandelen en groenten die je kan dippen in dukkah. Zo lekker! De amandelen, dukkah en alle kruiden zijn te verkrijgen in de winkel of via de webshop.
Workshop ‘Spice up your life’, Desselgem
And of course there is FOOD! 🙂 Je ontdekt aan de hand van verschillende (en ooooh zo lekkere) proevertjes hoe goede kruiding jouw gerechten NOG lekkerder kunnen maken. Ik wil jullie niet jaloers maken, maar hier vind je enkele voorbeelden van wat ik allemaal heb mogen proeven. Heerlijk!
Turmeric Latte
Salt Of Hearts
Cake Factor
Nutty snacks & groenten met dukkah
En dan nu het allerleukste moment van de hele workshop! Na het theoretische deel en de lekkere knabbeltjes, mogen we eindelijk zelf aan de slag! Yippie! Met een vijzel in de hand en een tafel vol kruiden maak jij je eigen ‘secret spice blend’. Dit is ZO leuk! Op het einde van de workshop mag jij je eigen ‘secret blend’ mee naar huis nemen en kan je op deze manier nog lang nagenieten van deze workshop.
Wij zijn supertrots op onze allereerste kruidenmix! 🙂 Dankjewel Stijn & Niels voor deze super ervaring!
Nieuwsgierig geworden? Wil jij ook graag deze interessante en erg leuke workshop volgen? Neem dan zeker eens een kijkje op hun website en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!
Workshop ‘Spice up your life’
Wil je graag kruiden en specerijen kopen van Mill&Mortar? Klik HIERvoor de webshop.
Mijn aankoop na de workshop. Oeps!
Benieuwd naar de thee workshop? Klik danHIER voor een uitgebreid verslag! Voor meer info ga naar de website van CAMELLIA S BVBA.
Apfelstrudel is een traditioneel Oostenrijks gebakje dat bestaat uit deeg, appel en rozijnen. Je vindt het praktisch in elk restaurant op en naast de piste. Heerlijk op koude en grijze dagen en ziet er ook feestelijk uit met slagroom, een bolletje ijs en/of warme vanillesaus. …
Ik sta in de krant! 🙂Op 23 februari 2018 verscheen ik voor de allereerste keer in de krant.Jozefien Eggermont heeft haar eigen rubriek ‘Kwizien Jozefien‘ in de KW. In deze rubriek verzamelt ze alle beste recepten van West-Vlaanderen.Ik vond het dan ook een hele eer toen ze mij een berichtje …
Ae Jin Huys is de bezielster van Mokja (Koreaans: Let’s eat!) en organiseert maandelijks een pop-up diner in Gent waar je kan genieten van een Koreaans driegangenmenu. Op deze manier wil zij mensen laten kennismaken met de Koreaanse keuken. Naast een pop-up diner kan je ook terecht bij haar voor Koreaanse workshops en catering aan huis. En over dat laatste wil ik jullie graag wat meer vertellen. Ik was onlangs uitgenodigd op een feestje waar Ae Jin een Koreaans diner aan het koken was en op deze manier iedereen meenam op culinaire reis naar Korea. 🙂
Koreaanse showcooking op locatie
Mokja werkt zonder vooropgestelde formule, maar houdt rekening met al jouw wensen. bv. niet te pikant, vegetarisch, Koreaanse barbecue, etc. Voor de kinderen waren er ook enkele kindvriendelijke hapjes in Koreaanse stijl.
Koreaanse hapjes
We starten deze Koreaanse avond met hansik. Hansik is een tafel vol verschillende gerechtjes die je samen deelt. Met z’n allen uit hetzelfde bord eten. Gezellig! 😉 Op onze tafel stond onder andere kimbap (rijst gerold in zeewier met verschillende ingrediënten), bulgogi (gemarineerd rundsvlees) in slablaadjes, pajeon (groentenpannenkoekjes) en nog veel meer! Yummy!
Een van de meest opvallende dingen aan de Koreaanse keuken is het fermenteren van voeding. Deze techniek zorgt ervoor dat je voedsel veel langer en goedkoper kan bewaren en zorgt inwendig voor een betere vertering. De smaak kan je vergelijken met een krachtige, zurige en krokante smaak. Een beetje te vergelijken met pickles. Het bekendste voorbeeld van een gefermenteerde groente in Korea is kimchi (gefermenteerde chinese kool). Kimchi wordt bijna bij elke maaltijd gegeten als bijgerecht. Koreanen kunnen niet zonder hun kimchi.
We sluiten de avond af met een dessertje van peer en gember en een kopje thee of kombucha. Kombucha ontstaat door fermentatie en wordt gemaakt van zwarte of groene thee, water, appelazijn, een kombucha-zwam en suiker.
Koreaanse catering aan huis
Leftovers? Geen probleem! Je kan de dag erna nogmaals genieten van al dit lekkers. 😉 Zoals deze kom heerlijke japchae op het werk. Heerlijk!
Japchae leftover op het werk
Lekker en gezellig tafelen in Koreaanse stijl!
Dankjewel voor het lekker eten!
Meer info over catering, workshops, pop-up diners, etc. Klik dan HIERvoor meer info!